A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Várjuk már a Windows 7-et!

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2337
  • · Dátum: 2009.10.03. 17:32
  • · Rovat: Windows
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az új operációs rendszer bemutatója vészesen közeleg: már nem kell sokat aludni, és elérkezik az október 31-i bemutató a Sportarénában. Mi is ott leszünk. A Microsoft elkészült az XP móddal is.
Hirdetés

XP módEgész napos programnak ígérkezik az október 31-én tartandó Windows 7 bemutatója a Microsoft Magyarország szerint. Az egész napos show-t a Papp László (Budapest) Sportarénában rendezik, ugyanekkor, ugyanitt lesz a Budapest Gameshow is. A show-n a Microsoft Magyarország szakemberei mutatják be az elkészült operációs rendszert.

A bemutatón mi is ott leszünk és lapunk hasábjain beszámolunk a látottakról.

Közben közzétették, hogy elkészült az XP mód is az új Windowshoz, melyről tegnap számolt be a szoftvercég.

A funkció szerepe már régóta ismert, a vállalatok Windows 7-re váltásának szorgalmazására készült, és kizárólag a felsőbb kategóriájú licenszekhez telepíthető (Professional, Ultimate, Enterprise). Az XP mód segítségével a Virtual PC-hez hasonlóan virtualizált környezetben futtathatjuk az XP SP3-as szervizcsomagját - a licenszet a program magában foglalja. Ám nagy különbség a többi virtualizációs megoldásokhoz képest, hogy gyakorlatilag a gazdagépbe "fésülve" találhatjuk meg az alkalmazások ikonjait, és a kompatibilitásra nem hajló alkalmazásokat a Windows 7-re telepített szoftverek mellett futtathatjuk. Fontos megjegyezni, hogy csak harveres virtualizációra képes hardveren használható, igaz, a közelmúltban megjelent erőforrások jelentős része már ezt alapból támogatja.

A funkciót a Microsoft azon vállalatok számára fejlesztette, akik olyan alkalmazásokat használnak, amivel az XP-7 váltás nem zökkenőmentes. Természetesen ezzel a lépéssel szorgalmazzák a már igencsak korosnak mondható nyolcéves rendszer nyugdíjazását. Számos vállalat ugyanis csak XP-n, vagy Internet Explorer 6-on futó szoftvereket használ még mindig.

Hamarosan várható egy nagy Windows 7 teszt is, mindenre kiterjedő vizsgálatnak vetjük alá a kiadás küszöbén álló, már így is nagy népszerűségnek örvendő rendszert.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A skót bemegy a pékségbe, és így szól:
- Kérek egy kiló kenyeret, és csomagolja be egy mai újságba.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!