A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Sokkal kevesebb a lopás, mióta távolról letilthatók az okosmobilok

Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Androidon és iOS-en is elérhető a szolgáltatás, csak be kell kapcsolni.
Hirdetés

London, New York és San Francisco városának statisztikái szerint jelentősen csökkent az okostelefonok ellopásának száma, amióta lehetővé vált az eltűnt készülékek távolból történő deaktiválása. A három nagyváros két éve Secure Our Smartphones (SOS, védjük meg az okosmobiljainkat) néven közös kezdeményezést indított, hogy nyomást gyakoroljon a telefonlopásokat visszaszorító technológiai megoldások bevezetése érdekében.

Nem csak iPhone-ból lopnak kevesebbet

A nagyvárosok egy közös közleményben számoltak be az eredményekről: a letiltási funkció megléte óta New Yorkban 25 százalékkal csökkent az ellopott iPhone-ok száma, San Franciscóban pedig 40 százalékkal kevesebb ilyen készüléket lopnak el, mint korábban.

Londonban nem készült külön statisztika az iPhone-ra, de összességében 40 százalékkal csökkent az okostelefonok ellopásának száma a városban, havi szinten nézve pedig megfeleződött az ilyen esetek száma.

Ha nem szűkítik az eseteket az iPhone márkára, New Yorkban 16 százalékkal esett vissza az ellopott mobilok száma, San Franciscóban pedig 27 százalékos csökkenést mértek.

Mobiltelefon biztonság

Az iPhone-ban volt először lopásgátló funkció

Elsőként az Apple mobiltelefonján vált elérhetővé ez a védelmi funkció az iOS 7 egyik frissítésével Activation Lock néven. A védelmi funkció az iPhone 6 és 6 Plus készülékekben alapból be van kapcsolva.

A Google Android szoftveréből csak a 5.0 Lollipop kiadás tartalmaz ilyen szolgáltatást, ami bár megjelent tavaly ősszel, még elég kevés készüléken fut. Ugyanakkor például a Samsung a korábbi szoftverhez is fejlesztett hasonló szolgáltatást a Galaxy S5 készülékéhez. A korábbi szoftvert használó androidos mobilokat a távolból csak törölni lehet az Android Eszközkezelőből. A windowsos mobilokon a Windows 10 részeként még az idén elérhető lesz hasonló megoldás.

Míg a jelenlegi technológiák szoftveresek, a Qualcomm chipgyártó cég a BBC szerint egy SafeSwitch nevű hardveres lehetőséget akar bevezetni, amellyel az ellopott telefon a távolból használhatatlanná tehető.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy fiatal pár ül a padon. A fiú megszólal:
- Drágám! Minek neveznél ha most lehúznám a bugyidat és elvenném a szüzességed?
- Varázslónak szívem!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!