A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Olcsó mobillal támad a Google

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3802
  • · Dátum: 2013.11.13. 20:19
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Moto G lesz az egyik legjobb felszereltségű példány a százezer forint alatti okostelefonok között: négymagos processzort és jó minőségű kijelzőt is kap.
Hirdetés

A szerdán bejelentett készüléket a Motorola gyártja, amelynek mobiltelefonos részlegét a Google korábban felvásárolta. A Moto G a mai csúcsmobiloknál szerényebb felszereltséggel bír, ám tudása jócskán megelőzi a legtöbb százezer forint alatti riválisáét.

Az elkövetkező hetekben debütáló készüléket nettó 180 dollárért (körülbelül 40 ezer forint) lehet majd megvenni az Egyesült Államokban, míg az Egyesült Királyságban 135 fontba, vagyis durván 50 ezer forint lesz az ára, amely a magyar áfával együtt is hatvanezer forint körüli végösszeget jelent. Ezt az árat ráadásul hűségszerződés nélkül, kártyafüggetlen modellel hozza a Motorola.

A Moto G 4,5 colos, HD-felbontású képernyővel rendelkezik, hátoldali kamerája pedig 5 megapixeles. A cserélhető, színes hátlapokkal szerelt okostelefon belsejében egy négymagos processzor és egy gigabájt memória garantálja a szaggatásmentes használatot.

A telefon alapváltozata 8 gigabájt memóriát tartalmaz, de készül belőle 16 gigabájtos kiadás is néhány ezer forinttal drágábban. A wifi és a Bluetooth a készülék része lesz, ám a 4G-s mobilinternet vagy az NFC érintésmentes azonosítás hiányzik belőle. A cserélhető hátlap ellenére a készülék memóriáját nem lehet utólag bővíteni, és az akkumulátora sem lesz kivehető.

A készülék az Android 4.3 szoftverrel kerül a boltokba, de a jövő év elejétől a legújabb, 4.4-es kiadásra is frissíthető lesz a Forbes értesülései szerint. A készülék kétezer milliamperórás akkumulátora az új iPhone-nál kicsit jobb üzemidőt biztosít majd a gyártó szerint, de valószínűleg még így is naponta igényli a feltöltést. Az üzleti lap úgy tudja, hogy jövőre a világ harminc országában kapható lesz a készülék. A mobilt nyereséggel értékesítik alacsonynak mondható ára ellenére is – állítja a Motorola.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A nyuszika már régen látta a rókát , hát elindul, hogy meglátogassa.
Odafelé azon gondolkozik , hogy hogyan is szólítsa:
- Róka elvtárs? - azok az idők már elmúltak.
- Róka úr? - urazza őt a fene.
- Róka koma? - a Farkasnak komája, nem nekem.
- Áh, egyszerűen lerókázom.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!