A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Laptop és tablet is a Samsung új gépe

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2686
  • · Dátum: 2013.06.22. 18:20
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A koreai gyártó Ativ Q nevű bizarr gépén Android és Windows 8 között válthat a felhasználó. A készülék laptopként és tabletként is használható, és szuper képernyője van.
Hirdetés

A Samsung univerzális gépében az Intel legújabb, energiatakarékos lapkája dolgozik, amely a gyártó szerint kilenc órás üzemidőt biztosít. Az Ativ Q a táblagépekénél nagyobb, a laptopokon azonban tipikus, 13,3 colos képernyőt kapott, melynek felbontása azonban hatalmas, 3200x1800 pixeles, ami még a hasonló méretű Macbook Pro laptopok - 2560x1600 pixeles - Retina-képernyőjénél is részletesebb képet jelent. A gyártó szerint a kijelző olyan technológiával készül, amely erős napfény mellett is jó láthatóságot biztosít, és a legkülönbözőbb módokon ki lehet fordítani.

Samsung Ativ Q

Android és Windows 8 egymás mellett

Nem a képernyő az Ativ Q egyetlen egyedi tulajdonsága, a gépen ugyanis teljes értékű Windows 8-at és Android 4.2-t is lehet használni. Egyszerre mindig egyik vagy másik rendszer aktív, a Q bekapcsoláskor a felhasználó választhatja ki, hogy a Microsoft vagy a Google szoftverét akarja-e elindítani.

A Windows az irodai programok és munka használata esetén optimális - a gépelést ekkor a képernyő alól előhajtható billentyűzet segíti. Az Android inkább a szabadidős tevékenységekben erősebb, erre ugyanis több appot lehet elérni. A Samsung androidos Note okostelefonjaihoz és táblagépeihez hasonlóan az Ativ Q-hoz is mellékelnek egy rajzolást, jegyzetelés biztosító digitális tollat.

Samsung Ativ Q

Nemrég az Asus is hasonló, dupla operációs rendszert futtató gépet jelentett be: a Transformer Book Trio nevű modell azonban csak 11,6 colos képernyővel rendelkezik. A rivális gyártó modellje levehető billentyűzettel van felszerelve, amely extra akkumulátort is rejt, amellyel a teljes üzemidő 15 órásra bővíthető. Egyelőre egyik gyártó hibridgépének ára sem ismert.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Nyuszika talál egy hatlövetű coltot az erdőben. Rögtön eszébe jut minden sérelme, amit a medvetől szenvedett el. Megy is elegtetelt venni és közbenlövöldözik:
DURR, DURR - Medve gyere csak ide!
DURR, DURR - Látod azt a kupac * * *t!
DURR, DURR - Most azonnal megeszed, különben...
KATT, KATT - ...én eszem meg...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!