A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Kipróbálható a Firefox 4 legújabb bétája

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3400
  • · Dátum: 2010.08.28. 11:37
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A hatalmas érdeklődésre számot tartó Firefox 4 legújabb tesztváltozata már elérhető azok számára, akik kíváncsian várják a Mozilla novemberben megjelenő böngészőjét.
Hirdetés

FirefoxA Mozilla blogjában augusztus 24-én tette közzé, hogy letölthető az aktuális béta, melyben több, a végleges verzióban megjelenő újítást is elérhetővé tettek. A legnagyobb dobás kétségtelenül a beépített szinkronizáció.

A Firefox Sync minden telepített böngészőben naprakészen tartja a könyvjelzőket, jelszavakat, keresési és böngészési előzményeket, valamint a mentett jelszavakat és űrlapadatokat. E funkció használatával akár szükségtelenné válhat az Xmarks kiegészítő használata, mely jelenleg a legnépszerűbb a több gépen használt adatok szinkronizálásában (az Xmarksról írt cikkünket itt olvashatja). Az adataikat féltők számára jó hír, hogy a Sync titkosítja a kényelmes felhasználó valamennyi adatát.

 

Csoportosítható lapok

A munkára és privát böngészésre is Firefoxot használók kényelmére csoportosíthatjuk a különböző lapokat, különválasztva például a munkára használt füleket, vagy a közösségi szájtok, vagy a fontosnak tartott, későbbi elolvasásra szánt oldalak lapfülei. Bizonyára mindenki számára ismerős az a helyzet, mikor a rengeteg fül elborítja a Firefox felső tájékát. E sorok írójának munka közben nem ismeretlen az akár 15-20 böngészőfül is, pedig nem beszélünk extrém lapfogyasztásról.

 

Mini fülek

A gyakran látogatott oldalak könnyebb elérhetőségére több módszer is született már, a legklasszikusabb könyvjelzőzéstől az intelligens címsor használatán át a gyakori lapok állandó elmentéséig. most egy újabb lehetőséget kínál a Mozilla a mini lapok használatával. A gyakori oldalak két kattintásával ikonná tudjuk alakítani, így egyrészt kevesebb helyet foglalnak az állandóan nyitva tartott oldalak, másrészt külön csoportban jelennek meg, ikonjukkal elkülönülve a többi oldaltól.

Firefox 4

Újdonságok tárháza

A Mozilla látványtervei szerint a mérnökök már a korábbiakban is az egyszerű, letisztult, minimalista felületet részesítették előnyben, mi sem bizonyítja jobban a létjogosultságát, hogy éppen a felhasználók jelezték, mennyivel jobb lesz az egyszerű, lényegretörő dizájn, továbbá a Google Chrome melletti egyik nagy érv az egyszerű felület. Az új dizájn a lényegi elemeket tartja az ablakban, az összes többi funkciót egy jól látható narancssárga Firefox gomb alá rejtették a fejlesztők.

Természetesen jelen esetben is gyorsabb Javascript működést ígér a Mozilla, ezen felül grafikus gyorsítást, stabilabb és gördülékenyebb Flash futtatást.

Az [origo] Techbázis cikke már most nyugodtan javasolja a Firefox 4 bétáját általános használatra, stabilitása már elérte azt a szintet, hogy elsődleges böngészőként ne kelljen a lefagyásoktól tartani. Aki sok, számára fontos kiegészítőt használ, még érdemes várnia, hiszen a kiegészítők Firefox 4-hez igazítása még eltart egy ideig, így nagy eséllyel a jelenlegi pluginek még nem használhatók a béta verziójú böngészőben.

Nem véletlen az óriási várakozás, hiszen tényleg sok újdonságot tartogat a legújabb verzió, igaz ezek közül néhány vagy kiegészítővel, vagy más böngészőből már elérhető volt eddig is. A Mozilla már már védjegyének számító csúszásával pedig tovább ingerli a már így se kicsit felcsigázott nagyközönséget.

Mi már nagyon várjuk az elkészült négyest!

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Lélekszakadva esik be három zsidó a rabbihoz:
- Képzeld, rabbi, egy huligán megkergetett bennünket!
- De miért futottatok el előle - csodálkozik a rabbi -, hiszen ti hárman voltatok, ő meg csak egyedül?
- Mert nem tudtuk, hogy melyikünket kergeti!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!