A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Hamarosan kész a Thunderbird 3

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2360
  • · Dátum: 2009.11.08. 20:14
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Már jó ideje húzza az igát a Thunderbird 2, és bár nem szolgált rá semmivel a cserére, azért itt lesz az ideje egy kis frissítésnek. Amire, valljuk be, igencsak sokat kellett várni. November végén megjelenik a levelezőprogram végleges változata.
Hirdetés

A Thunderbird 3 levelezőkliens bétái ígéretes fejlődést takartak, hiszen nagyon sok újdonságot jelent majd a rövidesen megjelenő verzió. Hogy mit, nemsoká beszámolunk róla, de egyelőre nézzünk szét a Mozilla háza táján.

Thunderbird

Mint bizonyára ismeretes, a Mozillából tavaly kiszervezték a Thunderbird-ért felelős üzletágat, és Mozilla Messaging néven startoló csapat vette kezelésbe a hármas verziót. A Mozilla többi fejlesztője pedig a Firefoxra koncentrált. A Thunderbird 3 jelenleg már a 4. bétánál tart, és ha igazak a híresztelések, hétfőre várható a kiadésra jelölt változat (RC). Már így is jelentős csúszásban van a megjelenés, de ez a Mozilla termékeknél nem meglepő. Még novemberben szeretnék kiadni a végleges verziót is, ez az utolsó hétnél korábban nem túl sanszos.

Mivel a jelenlegi frissítés már öregecske, biztonsági okokból sem indokolatlan a 3-as megjelenése. Az új verzió a Firefox motorját kapja, ezen felül számos látványos újdonsággal is büszkélkedhet.

Többek között füles (tabos) ablakkezelés gyakorlatilag mindenre, új kiegészítő kezelő, kulcsszavas keresés, vagy a javított előnézet szerepel a listán. Ezen felül a fejlesztők szerint egyszerűbben lehet postafiókot hozzáadni, a Smart Folders mappába a leggyakoribb elrendezéseket menthetjük. Megváltozik az eszköztár is, lesz olyan ikon, ami lekerül a fülek saját eszköztárába - ez persze a beállítások módosításával visszaállítható.

Az új verzió, ahogy a korábbiak is, Windowson kívül Mac és Linux rendszerekre is letölthető lesz.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Megy a fószer a kocsijával az úton, egyszer csak látja, hogy egy nőcike kint áll az M5-ösön! Megáll és odaszól neki:
- Hééé, béjjbi! Mit csinálsz meg 20.000 Ft-ért?
- Mindent - válaszol a csajszi, széles mosollyal.
- Akkor gyere betonozni!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!