A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Előre elkapkodták a magyar iPhone 5-öt

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2418
  • · Dátum: 2012.09.21. 20:52
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Bár nagy, mindenkit lenyűgöző újítások hiányoztak az iPhone 5 bejelentéséből, a magyar rajongókat meggyőzte a telefon. A méregdrága okosmobil első szállítmánya már az előrendelési időszak alatt elfogyott.
Hirdetés

Csütörtök éjfélkor vált előrendelhetővé a T-Mobile-nál az Apple iPhone 5-ös okostelefonja, és másnap reggel kilencre le is foglalták az első szállítmányt az érdeklődők. A készülék csak szeptember 28-án kerül a boltokba, ám aki most szeretne előrendelni, az már csak a későbbi szállítmányból kaphat. A készüléket 28-án nulla órakor a Mammut I-ben található T-Mobile üzletben kezdik árusítani.

A készülék a kezdeti szakaszban csak a T-mobile 3G-s hálózatát fogja használni, de még a 2012-es év során az LTE is elérhetővé válik. A cég jelenleg a készülék és az új generációs hálózat együttműködését teszteli. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint az iPhone 5 megjelenése a 4G elterjedésének is komoly lökést ad. Mivel a piac ekkora szereplője is fontosnak tartja az új generációs technológia támogatását, valószínűleg a többi gyártót is arra sarkallja majd, hogy építse be termékeibe a 4G-t. Jelenleg a T-Mobile kínálatában is csak néhány készülék - modem, router, táblagép - támogatja ezt a technológiát.

iPhone 5

Húszezerért már el lehet hozni az iPhone 5-öt

Az új, 16 gigabájtos memóriával rendelkező Apple-készüléket a legolcsóbban tízezer forintért lehet hazavinni, de ekkor két év hűséget kell válllalni az előfizetésre, és a havi 21 ezer forintos Mozaik XXL díjcsomagra. A díjcsomagra vállalt hűség nélkül, kétéves szolgáltatói hűséggel 190 ezer forintba kerül a készülék. A mobil Domino csomagban és előfizetés nélkül egyaránt kereken kétszázezer forintba kerül.

A közepes, 32 gigabájtos modell kezdőára húszezer forint, ha a vásárló a legdrágább tarifát választja, és hűséget is vállal rá. A dominós és a kártyafüggetlen verzió ára pedig 220 ezer forint. A hatvannégy gigabájtos csúcsmodellért pedig legalább harmincezer forintot kell kifizetni a két év hűség aláírása mellett. Domino csomaggal vagy listaáron pedig 260 ezer forintba kerül a mobil. A Mozaik díjcsomag mellett a készülékek válaszhatók az iPhone-hoz kitalált Ikon díjcsomagokkal is.

Nem lett olcsóbb a régi iPhone

Az iPhone 5 piacra kerülésével csak a három generációval régebbi iPhone 3GS tűnt el a kínálatból. Az előző csúcsmobil, a 4S tizenhat gigabájtos verziója csak érintőlegesen lett olcsóbb. Listaáron 197 ezer forintért lehet megvenni az okostelefont, tarifahűség nélkül pedig 180 ezer forintba kerül, majdnem annyiba, mint az újabb típus.

Az iPhone 4-et már ezer forintért meg lehet vásárolni két év előfizetésre és tarifára vállalt hűséggel. A díjcsomagra vállalt hűség nélkül azonban ez a készülék is 150 ezer forintba kerül. Listaára 161 ezer forint, csupán harmincezer forinttal kevesebb, mint a legolcsóbb iPhone 5.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A rendőröknél felvételi van. Az első teszt angol nyelvű. Bemegy az első rendőr, és jön a kérdés:
- Do you speak English?
- Hö?
- Kirúgva! - szól a vizsgáztató.
Bemegy a második poszt:
- Do you speak English?
- Hö?
- Kirúgva! - üvölt a vizsgáztató.
Bemegy a harmadik rendőr:
- Do you speak English?
- Yes, I do!
Mire a vizsgabiztos:
- Hö?
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!