A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Egymillió magyar használ okostelefont

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3650
  • · Dátum: 2011.11.15. 19:28
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Gfk Hungária piackutató cég statisztikái szerint már egymillióan használnak itthon okostelefont, vagyis nagyjából minden tizedik embernek van fejlett mobilinternetes szolgáltatások elérésére alkalmas készüléke.
Hirdetés

A Gfk Hungária piackutató cég statisztikái szerint már egymillióan használnak itthon okostelefont, vagyis nagyjából minden tizedik embernek van fejlett mobilinternetes szolgáltatások elérésére alkalmas készüléke.

Ezzel az eredménnyel hazánk elmarad Nyugat-Európa mögött, az okosmobilok elterjedtsége itthon Romániával, Ukrajnával van egy szinten.A GfK csoport tizenöt országra kiterjedő regionális távközlési felméréséből kiderül, hogy Magyarország mind a mobiltelefon-használat, mind az okostelefon-penetráció terén a mezőny második felében foglal helyet a közép-kelet-európai térségben. A nemzetközi piackutató csoport 2011 nyarán 15 országban vizsgálta a mobiltelefonok és az okostelefonok használatára vonatkozó trendeket a 15 évnél idősebb lakosság körében.

Okostelefon

A mintába bevont országokban összesen 353 millió 477 ezer tizenöt évnél idősebb lakos él, közülük 88 százalék rendelkezett saját finanszírozású, nem céges mobil-telefon előfizetéssel. Magyarország a 85,3 százalékos penetrációval a térségi átlagtól valamelyest elmarad és nagyjából Bosznia-Hercegovinával, Ukrajnával, Romániával és Kazahsztánnal áll egy szinten. A mobiltelefon-használatban az élbolyt Szlovénia, a balti országok és Csehország alkotja. 

Magyaroszág valamivel jobban áll az okostelefont használók között. A térségben a mobiltelefon-használók 14,2 százaléka használ okostelefonokat, Magyarországon ez az arány alig marad el a 13 százaléktól, és ezzel az adattal a térség középmezőnyében van.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két felderítő megy a dzsungelben, egyszer csak az egyiknek a sajátságos nemi jellegét biztosító szervét megmarja egy kígyó. A másik gyorsan fölkapja a tábori rádió fülhallgatóját és gyorsan érintkezésbe lép a bázis orvosával, hogy most mit is tegyenek.
Az orvos a következőket mondja:
- Mivel igen érzékeny helyen van sérülés, sem kivágni, sem kiégetni nem lehet, ezért csak a seb kiszívása segíthet a bajtársán.
A bajtárs eközben semmit nem hall a beszélgetésből, ezért kétségbeesetten érdeklődik a rádiós társánál:
- Mit mond az orvos? Mi lesz most?
Mire a rádiós:
- Azt mondja, hogy meg fogsz dögleni!!!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!