A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

E-vonatjegy: már nem kell kinyomtatnunk a MÁV-Start jegyeit

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3166
  • · Dátum: 2016.11.12. 13:16
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A vasúttársaság belföldi vonataira szóló, otthon nyomtatott jegyeket már bemutathatjuk okostelefonon, laptopon, tableten, de akár okosórán is, papírra nyomtatás nélkül.
Hirdetés

Az Otthon nyomtatott jegy 2016. november 10-től e-vonatjegyként él tovább, megváltozott felhasználási feltételekkel - írja közleményében a MÁV-Start Zrt.

MÁV-Start: otthoni vonatjegy vásárlás

A vasúttársaság már 2011 óta biztosít internetes jegyvásárlási lehetőséget a belföldi vonalakra, az így megvett vonatjegy terminálból átvett vagy otthon kinyomtatott jegyet kellett bemutatni a vonaton. 2012 óta a csak feláras (IC) vonalakra szóló jegy elektronikusan is bemutatható.

Ez utóbbit terjesztették most ki minden belföldi vonatra, így az interneten megvett, otthon nyomtatható jegyet vagy papírlapra nyomtathatjuk, vagy a megfelelő paraméterekkel rendelkező elektronikus eszközön megjelenő QR-kódot olvassa le a jegykezelő.

Az e-vonatjegy kijelzőről történő bemutatását akkor javasoljuk, ha készüléke képes a QR-kódot legalább 160x160 képpont méretben megjeleníteni. Ha az e-vonatjegyet kinyomtatja, jegyét fehér, vagy natúr színű A/4-es lapra, méretváltoztatás nélkül nyomtassa ki. Kérjük, ügyeljen a jegyen szereplő adatok és a vonalkód olvashatóságára. Ha a vonalkód nem olvasható, a rendszer a jegyet nem ismeri fel. A sérült, szennyezett, olvashatatlan jeggyel utazót jegy nélküli utasnak tekintjük; ekkor a menetdíjon felül pótdíjat is meg kell fizetni - fogalmazza meg a részleteket a közlemény.

Az Origo cikke szerint rendkívül népszerű a neten vásárolt vonatjegy, a portál szerint a teljes jegyvásárlás 7,5%-át teszi ki az internetes vásárlás. Minden bizonnyal a nyomtatásmentes e-vonatjegy még tovább strófolja ezt, hiszen kényelmesen, sorbanállás nélkül válthatjuk meg jegyünket, emellett az sem elhanyagolható, hogy a felesleges nyomtatással a környezetünkre rótt terheket enyhíthetjük.

- K.I.

 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy londoni kocsmában arról beszélget három vendég, hogy melyikük mivel tudja legjobban felizgatni a feleségét.
- Én - mondja a francia - mindig vásárolok egy kosár rózsát, finoman behintem a szirmokkal a feleségem testét és aztán gyöngéden lefújom róla a virágokat.
- Az én feleségem attól izgul fel a legjobban - meséli az angol -, ha szeretkezés után langyos balzsammal végigmasszírozom.
- Az enyém pedig attól - rikkant az ausztrál -, ha szeretkezés után megtörölközöm a hálószobafüggönnyel !
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!