A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

E-vonatjegy: már nem kell kinyomtatnunk a MÁV-Start jegyeit

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3587
  • · Dátum: 2016.11.12. 13:16
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A vasúttársaság belföldi vonataira szóló, otthon nyomtatott jegyeket már bemutathatjuk okostelefonon, laptopon, tableten, de akár okosórán is, papírra nyomtatás nélkül.
Hirdetés

Az Otthon nyomtatott jegy 2016. november 10-től e-vonatjegyként él tovább, megváltozott felhasználási feltételekkel - írja közleményében a MÁV-Start Zrt.

MÁV-Start: otthoni vonatjegy vásárlás

A vasúttársaság már 2011 óta biztosít internetes jegyvásárlási lehetőséget a belföldi vonalakra, az így megvett vonatjegy terminálból átvett vagy otthon kinyomtatott jegyet kellett bemutatni a vonaton. 2012 óta a csak feláras (IC) vonalakra szóló jegy elektronikusan is bemutatható.

Ez utóbbit terjesztették most ki minden belföldi vonatra, így az interneten megvett, otthon nyomtatható jegyet vagy papírlapra nyomtathatjuk, vagy a megfelelő paraméterekkel rendelkező elektronikus eszközön megjelenő QR-kódot olvassa le a jegykezelő.

Az e-vonatjegy kijelzőről történő bemutatását akkor javasoljuk, ha készüléke képes a QR-kódot legalább 160x160 képpont méretben megjeleníteni. Ha az e-vonatjegyet kinyomtatja, jegyét fehér, vagy natúr színű A/4-es lapra, méretváltoztatás nélkül nyomtassa ki. Kérjük, ügyeljen a jegyen szereplő adatok és a vonalkód olvashatóságára. Ha a vonalkód nem olvasható, a rendszer a jegyet nem ismeri fel. A sérült, szennyezett, olvashatatlan jeggyel utazót jegy nélküli utasnak tekintjük; ekkor a menetdíjon felül pótdíjat is meg kell fizetni - fogalmazza meg a részleteket a közlemény.

Az Origo cikke szerint rendkívül népszerű a neten vásárolt vonatjegy, a portál szerint a teljes jegyvásárlás 7,5%-át teszi ki az internetes vásárlás. Minden bizonnyal a nyomtatásmentes e-vonatjegy még tovább strófolja ezt, hiszen kényelmesen, sorbanállás nélkül válthatjuk meg jegyünket, emellett az sem elhanyagolható, hogy a felesleges nyomtatással a környezetünkre rótt terheket enyhíthetjük.

- K.I.

 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A tanító az iskolában az elvont dolgok fogalmát magyarázza:
- Elvont az a dolog, amit nem tudunk a kezünkkel megfogni. Na, Pistike, mondj egy példát!
- Izzó vasdarab.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!