A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Dugókerülő funkciót kapott a Google térképe

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 4119
  • · Dátum: 2013.07.11. 20:34
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Androidon már jelzi, és el is kerüli a dugót a Maps, és sokkal egyszerűbb lett a kezelése is.
Hirdetés

Elkészült a Google Térkép androidos verziója, amely kényelmesebb kezelést, és fejlettebb dugófigyelő szolgáltatást kínál. Az új verzió megjelenését a keresőcég hivatalos blogján jelentette be: az új applikáció elsőként Androidra jelenik meg, és a 4.0.3-as, vagy frissebb verziót futtató telefonokra érhető el, az iOS-es kiadás kicsivel később várható. Ez utóbbi megjelenésével egységessé válik a Maps kezelőfelülete mindkét fontos mobilplatformon.

Google Maps

A korábbi kiadásokkal ellentétben az új Google Mapset nem lehet azonnal letölteni a Play szoftverboltból, a következő hetek során a cég fokozatosan fogja kiküldeni a friss verziót a telefonokra. Az új Google Térkép kezelőfelületét átszabták, így azt sokkal kényelmesebben lehet használni, derül ki az appot bemutató videóból. Az első tesztek alapján a térkép gyorsabban betöltődik a legfrissebb appban, a felület pedig sokkal áttekinthetőbbé vált. Az új verzióval a navigáció is a Maps alkalmazásba került bele, míg korábban egy külön ikonról lehetett elindítani.

A forgalom nagyságát már a korábbi verzióban is nyomon lehetett követni a nagyobb magyar utakon is, de az új Mapsben a navigáció már figyelembe is veszi a forgalmi akadályokat. Vezetés közben is jelzi, ha nem várt akadály lassítja a haladást - ha lehetséges, erről információkkal is szolgál -, valamint alternatív útvonalat ajánl fel a sofőrnek.

A térképrészletek offline használatra való lementését az új verzióval úgy lehet elvégezni, ha a felhasználók begépelik az OK Maps kifejezést a keresőmezőbe. Kikerült viszont a programból a Latitude funkció, amellyel a tartózkodási helyet lehet megosztani, erre a feladatra a jövőben a cég a Google+ hasonló funkcióját ajánlja felhasználóinak.

Egy új felfedezőfunkció is bekerült a Térképbe, amely üzletek, szállások vagy éttermek felkutatását teszi egyszerűvé. Új opciókkal bővül a tömegközlekedési útvonaltervező, amelyben a korábbinál részletesebben meg lehet adni, hogy milyen típusú járművekkel akarunk utazni. A forgalmat érintő incidensekről ilyen esetben is tud jelezni a térkép.

 

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Az öreg székely vesz egy új csizmát. Hazamegy, levetkőzik anyaszült meztelenre, csak a csizmát hagyja magán, és bevonul az asszonyhoz!
- Nu, asszony!Látja - e kend mi van rajtam?
- Én bizon nem látok kenden semmit!
- Hát nem látja kend az új csizmámat, még a fa"om is azt nézi!
- Oh, vett vóna kend inkább kálapot!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!