A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Csak XP-ről lesz macerás átállni Windows 8-ra

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3471
  • · Dátum: 2012.09.29. 11:45
  • · Rovat: Windows
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Windows 7 és a Vista bármelyik verziójáról kényelmesen, a személyes fájlok mellett a beállítások megtartásával át lehet majd állni a Windows 8-ra, de az XP-t használóknak programjaikat újból be kell majd állítaniuk az új rendszer telepítését követően.
Hirdetés

ZDNet amerikai technológiai hírportál szerzője részletes információkat szerzett arról, milyen módon lehet majd a meglévő Windows operációs rendszerekről átállni a Windows 8-ra.

Könnyű lesz átállni Windows 7-ről

A lap belső forrásai szerint a legkényelmesebben a jelenleg Windows 7-et használók járnak majd, ők ugyanis úgy tudják telepíteni az új Windowst, hogy az a régi operációs rendszer összes fontos beállítását, és az azon lévő dokumentumokat, képeket, zenéket és filmeket is megtartja a háttértáron.

A Windows 7 Starter, Home Basic és Premium változatáról a számítógépek tulajdonosai a Windows 8 alapváltozatára, illetve a Pro jelű, extra funkciókat is tartalmazó kiadásra tudnak majd frissíteni. A jelenleg Windows 7 Professional vagy Ultimate kiadásokat használók csak Windows 7 Próra tudnak majd átállni a szoftver megjelenését követően - melynek dátuma még nem ismert.

Windows 8 tablet

Csak XP-ről lesz macerás upgrade-elni

A Windows Vistát - a 7 nem túl sikeres elődjét - használóknak csak akkor lesz lehetőségük a beállítások megtartásával a Windows 8-ra, ha előbb telepítik a szoftverhez kiadott szervizcsomagokat.

A ZDNet úgy tudja, hogy a Windows 8-ra való frissítés Windows XP rendszerekről is lehetséges lesz, de ebben az esetben a telepítő a rendszerbeállításokat nem fogja tudni automatikusan átmozgatni az új szoftverbe, csupán a személyes állományok - dokumentumok, médiafájlok - átköltöztetésében működik közre.

Windows 8 desktop

Nyelvet nem lehet váltani

A lap szerint arra sem lesz lehetőség, hogy a felhasználók eltérő nyelvi verziójú régi Windowsról - például angolról magyarra - álljanak át az újra a beállítások és fájlok megtartásával. Arra sem lesz mód, hogy a 32 bites operációs rendszert használók 64 bites változatra álljanak át ezen a módon, vagy fordítva tegyék ezt. Ezekben az esetekben a Windows 8-at szűz, új rendszerként kell majd a PC-re telepíteni.

A Windows 8 várható árai még nem ismertek, ezeket később fogja bejelenteni a Microsoft, amely egyelőre csupán azt jelentette be, hogy aki jövő január végéig új, Windows 7-et használó PC-t vásárol,az 15 euró, vagyis nagyjából 4500 forint megfizetése ellenében frissíthet majd az új rendszerre.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Eddigi hozzászólások

Szerző: ladislavbalogh | Beküldve: 2013.11.28. 17:23
ladislavbalogh

nagyon szeret nem ha komjuteromon mene a vidoz8 nyolcas

cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy elegáns nőt elüt egy autó, és a vezetője segítség nékül továbbhajt. A rendőr megkérdezi tőle
- Nem figyelte meg a kocsi rendszámát?
- Nem volt rá időm, olyan gyorsan történt. Csak annyit láttam, hogy hátul egy vörös hajú nő ült zöld sanzsánballonban és barna kalapban, továbbá fekete retikült és sötét rúzst használt.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!