A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

CES 2011: Nem halott még a PC

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3342
  • · Dátum: 2011.01.07. 19:10
  • · Rovat: Hardver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Nem a laptopok, asztali gépek az idei CES sztárjai. Minden bejelentett hagyományos gépre legalább két teljesen új androidos tablet jut. Mégis láthattunk idén olyan masinákat, amik után lehet vágyakozni, amik láttán el lehet tervezni a mostani PC lecserélését, a nappali átalakítását. Válogatásunkba a Samsung Macbook-gyilkosa, a Sony és a Lenovo egybegépe, valamint a Microsoft még mindig jövőszagot árasztó Surface 2.0-ja jutott be.
Hirdetés

Nem csak az Apple tud gyönyörű, kecses laptopot gyártani, bizonyította be a Samsung a CES-en bemutatott 9-es sorozatával. A laptop pont olyan méretű, mint a Macbook Air, egy század fonttal  - ez körülbelül négy és fél gramm, meg az apró - könnyebb az Apple-laptopnál, és szálcsiszolt fekete a külseje. Olyan, mint az Air gonosz ikertestvére, mint az Apple jedi masinája ellen harcoló sith PC.

Az egyetlen szépséghiba, hogy a fekete Samsung gépet 1600 dolláros kezdőárral dobják piacra februárban, a legolcsóbb, 13 hüvelykes Macbook Airt viszont már 1300 dollárért haza lehet vinni. Az árkülönbség okait nem nehéz megtalálni, a Samsungba az újabb, Core i5-ös processzor került, ráadásul USB 3-as csatoló, és WiMAX kártya is jutott bele. A laptop az ígéretek szerint hat és fél órát tud működni egy feltöltéssel.

Samsung 9 Series

A dizájn adja el a Lenovo asztali gépét

Alig laptopnyi vastagságú gépházba építette bele a Lenovo legújabb egybegépének összes alkatrészét. Az IdeaCenter A320-as kódnevű gép teljesen fehér, csupán a sarkából áll ki egy króm cső, amin a lapos monitor ül. Az egész gép annyira steril, hogy csak magánkórházak betegfelvételi irodájában vagy fogorvosi VIP-várókban nem üt el a környezettől.

Lenovo IdeaCenter A320

A vékony házban pedig szokványos és erős alkatrészek dolgoznak: Core i5 processzor, 750 gigabájt memória, akár nyolc gigabájt RAM. A gépből hiányzik a TV-tuner - ez csak a kicsit nagyobb B320-as IdeaCentre PC-be került bele - viszont HDMI bemenettel rendelkezik, így megjelenítőnek használhatjuk az egybegépet. A kütyü júniustól lesz kapható, várhatóan hétszáz dollár körüli áron.

Maszatmentes egybegép

Az érintőképernyők összemasztolásának problémáját oldotta meg a Sony L-sorozatú egybegépeivel. A készüléket nem csak a kijelzőt tapogatva lehet irányítani, az érzékelőket kiterjesztették a kijelző kávájára is. A fekete üvegfelületet simogatva úgyanúgy lehet zoomolni, ablakokat bezárni, lapozgatni, mintha a kijelzőre rajzolnánk ugyanazokat a gesztusparancsokat.

Sony Vaio L

A 24 hüvelykes érintőképernyő mögé egy erős, Core i7 processzor és egy GeForce GT450m által hajtott PC-t építettek rengeteg rammal és merevlemezzel. Az extrák között pedig a TV-tunertől a videórögzítőig minden megtalálható, a Blu-ray olvasó viszont alapfelszereltségnek számít. A Sony L a kis lakások tévéje is lehet, megspórolva egy kijelzőnyi helyet a szobában, de igény esetén HDMI kimeneten meg tud hajtani egy nagyobb tévét is. Az L-sorozatú Sony egybegépek ára 1200 dollárnál kezdődik, és az extrák hozzáadásával tovább drágul.

Kecses lett az új Surface

A Microsoft története gazdag az elmaradt forradalmakban. A nagyszerű, rendkívül kényelmesen használható Surface érintőképernyős munkaasztal sem terjedt el riasztóan magas ára miatt. Néhány külföldi luxushotel előcsarnokába bekerült a tízezer dollárba kerülő eszköz, ám hazánkba például csak egy példány jutott el, az is a Microsoft tulajdonában van.

Microsoft Surface 2.0

A jövő azonban derűsnek tűnik, a CES szakkiállításon bemutatták a munkaasztal új, vékonyabb verzióját, ami már az asztalra dobott lapra írt szöveget is el tudja olvasni. Ez  Az új Surface már nem úgy néz ki, mint egy óriási doboz, alakja jobban hasonlít egy kecses lábakon álló lapostévére. A készüléket a Samsung gyártja, az asztal formájú házban szabványos alkatrészekből álló érintőképernyős PC dolgozik. A Surface felülete karcálló Gorilla-üvegből készül, így nem csak a tapogatást bírja, hanem azt is, ha asztalnak használják.

Az új kütyü különlegessége a "pixel sense" nevű technológia: a kijelző minden egyes képpontja kameraként viselkedik. Ez a megoldás felel a többujjas érzékelésért, és emiatt tudja elolvasni a Surface a rárakott tárgyakon levő szövegeket, kódolt mintákat.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy férfi ül a bárpultnál órákig. Nagyon el van keseredve, csak mered maga elé, időnként megerednek a könnyei. Az egyik vicces vendég odalép hozzá, és megissza az italt ami előtte van. Erre az kétségbeesetten ránéz és végképpen sírvafakad. A másik megszeppen:
-Ne haragudj komám, mindjárt rendelek neked egy másikat!
-Nem az ital zavar. - mondja sírós hangon a másik - Ez életem legszörnyűbb napja. Reggel elkéstem a munkából, mire a főnököm kirúgott. Mikor megyek az épületből kifelé, észreveszem, hogy ellopták az autómat. A rendőrség azt mondja, nem tud semmit tenni. Beülök egy taxiba hogy hazamenjek, mikor kiszállok belőle, észreveszem hogy a pénztárcám bennhagytam, a sofőr meg lelépett a pénzzel. Megyek haza, ott találom a feleségem az ágyban egy másik férfivel. És amikor már nem bírom tovább, és véget akarok vetni az életemnek, akkor jössz te, és megiszod előlem a mérgezett italomat.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!