A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Bekebelezi a Facebook az e-mailt

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3241
  • · Dátum: 2012.06.26. 21:10
  • · Rovat: Hírek
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Minden előzetes jelzés nélkül lecseréli a felhasználók alapértelmezett e-mail címeit @facebook.com-osra. Az új címre küldött levelek nem a felhasználó levelezőfiókjába futnak be, hanem a közösségi oldalra - adta hírül a Gizmodo technológiai blog.
Hirdetés

A világ legnagyobb közösségi oldala @facebook.com végű e-mail címeket jelenít meg a felhasználók profiloldalain a regisztrációkor vagy a fiók beállításakor megadott címek helyett. A változtatásról nem küldött értesítést a Facebook, és a felületes szemlélő számára elsőre nem is könnyű felfedezni, hogy mi változott az oldalon. A cserét a profiloldal névjegy részében kell keresni, ahol korábban az e-mail címek voltak megadva. Az itt szereplő alapértelmezetten megjelenítendő levélcím helyére került egy @facebook.com végű új elem.

A mostani változtatás könnyen visszaállítható. A felhasználó idővonalának névjegy nézeténél egyszerűen fel lehet vinni új, megjelenítendő e-mail címeket, illetve át lehet állítani a fontossági sorrendet. A @facebook.com-os címet törölni nem lehet, de be lehet állítani, hogy ne látszódjon az idővonalon. Ugyanitt azt is meg lehet adni, hogy kik láthatják a profiloldalon megadott címeket és telefonszámokat.

Nem megy neki a levelezés

A Facebook eljárásának a hátránya az is, hogy a rendszer gyakran rejti el az ismeretlen feladótól származó küldeményeket az üzenetek menü alatt található egyéb nevű oldalra. Amennyiben a nyilvános @facebook.com-os címre érkező levelekkel is így jár el az oldal, úgy a levelezés megbízhatósága is sérül, hisz a két fiók között könnyen elkallódhatnak a levelek.

A cég már korábban indított saját levelezőszolgáltatást, ám nagy bevezetési kampány nem volt a szolgáltatáshoz. A csekély reklám miatt a felhasználóinak száma valószínűleg el is maradt a Gmail vagy a Yahoo levelezőjének számától. Kétséges azonban, hogy a mostani trükk segít-e a facebookos e-mailek elterjesztésében. Valószínűbb, hogy a cégnek magyarázkodnia kell majd az előre be nem jelentett változtatás miatt.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A férj izgatottan rohan haza:
- Szia drágám, öltözzél, ötösöm van a lottón!
- Jaj de jó, mégis mit vegyek fel?
- Nekem mindegy, csak húzz már a francba.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!