Az iPhone nagy lesz, az S5 pedig okosabb

A Samsung következő csúcsmobilja is ujjlenyomat-olvasót kap, az iPhone pedig nagyobb képernyővel tér vissza a nyáron. A legújabb mobilos pletykák.
Hirdetés

A készülő új iPhone-nal kapcsolatos legfrissebb pletykákat egy kínai technológiai hírportál, a QQ Tech közölte, aki egy helyi piacelemző információira hivatkozva arról számolt be, hogy a jelenleg 4 colos képernyővel szerelt iPhone hatodik generációja már nagyobb, 4,7 colos méretű érintőképernyővel fog megjelenni. Az elemző szerint egy még nagyobb, 5,7 colos iPhone-t is bemutat az Apple júniusi fejlesztői konferenciáján.

Nagyobb lesz az új iPhone

A pletykák szerint a kisebbik új modell képernyője a jelenleg kapható iPhone-okkal azonos, 1136x640 pixel felbontású lesz, míg a nagyobbik típus full-HD (1920x1080 pixeles) felbontással rendelkezik majd. A legtöbb szakértő arra számít, hogy az idei iPhone modell nagyobb méretű lesz a mostani típusoknál, mivel a világszerte egyre népszerűbbek a nagy kijelzővel szerelt mobilok. A DisplaySearch elemzőcég múlt héten publikált előrejelzései szerint az iPhone 6-ost 5,5 colos képernyővel fogják felszerelni, full-HD felbontással.

iPhone 5S

Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója az új iPhone-ok képességeit firtató kérdésre a múlt héten egy kínai eseményen csupán annyit válaszolt, hogy az ügyfelek "remek új funkciókra" számíthatnak azokban. A cég sosem árul el előre semmilyen információt készülő termékeiről, a telefon méretének növelése azonban két előnnyel is járna: egyrészt könnyebben lehetne gépelni a virtuális billentyűzeten, másrészt hosszabb üzemidejű akkumulátor kerülhetnek bele, bár kompaktsága némileg csorbát szenvedne.

Ujjlenyomatunkat vizsgálja majd az új Galaxy

Míg a Samsung évek óta árulja nagyképernyős okosmobiljait, a pletykák szerint idén érkező csúcsmodellje, a Galaxy S5 az iPhone-ból ismerős technológiát, ujjlenyomat-olvasót fog tartalmazni. A megoldás azonos cég szolgál, mint az Apple mobiljában: azonosítja a felhasználót PIN-kódok bepötyögése vagy minták rajzolása helyett. Az Android új változatai esetében ugyanis a készülék tartalmát már titkosítani lehet, így a telefon elvesztése vagy ellopása esetén annak tartalmához nem nyernek hozzáférést idegenek.

Samsung Galaxy S4

A korábbi pletykák szerint a Samsung retinaszkenner beépítését tervezte a készülékbe, ám a Korean Herald című lap szerint erre nem kerül sor, mert egy ilyen megoldás nem működne sötétben. Nem hivatalos információk szerint az LG is hasonló szenzor beépítését tervezi az idén érkező G3-as mobiljába. Az ujjlenyomat-olvasó berendezések egyik vezető gyártójának számító svéd Fingerprint Cards cég megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint koreai gyártókkal folytat tárgyalásokat termékeinek alkalmazásáról - írja a GSM Arena hírportál.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version