A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az Internet Explorer 8-cal böngésznek a legtöbben

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2454
  • · Dátum: 2010.02.03. 22:35
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az Internet Explorer (IE) 8-as változata lett a világ legnépszerűbb böngészője, miután fény derült a korábbi piacvezető 6-os változat sebezhetőségére.
Hirdetés

A Microsoft böngészőjének legújabb változata a januári adatok szerint 22,3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, ezzel pedig a legnépszerűbb internetböngésző a világon -- derül ki a NetApplications cég januári statisztikáiból. Ha a böngészőbe épített kompatibilitási módot használókat  - ekkor a program egy korábbi verziónak "hazudja" magát - is figyelembe veszik, további 3 százalékkal nő a részesedés.

Sokáig azonban az Internet Explorer 6 állt az első helyen, ez még 2001-ben jelent meg, és a Windows XP is ezzel a verzióval debütált. Miután sokhelyen nem fordítanak figyelmet a szoftverek frissítésére, még évekkel a 7-es és 8-as verziók premierjét követően is rengetegen az azóta elavult 6-os kiadással böngésztek a neten. Az IE 6 jelenleg a második legnépszerűbb browser 20,07 százalékos részesedésel, míg a Firefox 3.5-ös verzióját 17,01 százalékos aránnyal rendelkezik, ami viszont lekörözte az Internet Explorer 7-et, amelyet a netezők 14,58 százaléka használ. A Google Chrome  3,92 százalékos, az Apple Safari pedig 3,55 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Internet Explorer 8

 

Az XP-vel együtt tűnik el a hatos Explorer


Az IE 6 arányának csökkenése szakértők szerint a Windows XP visszaszorulásának köszönhető, hiszen a tavaly októberben megjelent Windows 7 premierje óta a legtöbben már az új Windowszal vásárolja PC-jét, míg a bukásnak minősített Vista bevezetésekor még sokan ragaszkodtak az elavult, de problémamentesebb elődhöz.

Az Internet Explorer 6 lecserélésére sokakat a Google elleni támadás is inspirált, de például az [origo]-t felkereső, régi verziót használók előtt is olyan üzenet jelenik meg, melyben frissebb verzióra átállást javasol portálunk. Azért célszerűbb az Internet Explorer 6 helyett modernebb - akár alternatív - böngészőt használni, mert azok számos olyan technológiát tartalmaznak, amelyek a mai weboldalakon széles körben alkalmaznak, emellett ezek a programok már komoly védelmi funkciót is beépítettek, amely számos vírust terjesztő, vagy adathalász honlap behívását blokkolja automatikusan. A közel kilenc évvel ezelőtt megjelent böngészőprogramot ráadásul március elsejétől a Google alkalmazásai sem támogatják majd, így aki ezeket a továbbiakban is használni akarja, rá lesz kényszerítve a frissítésre.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Az egyszeri juhászlegény, megunván, hogy folyton csak birkák között él, elhatározza, hogy a nagy magányában megkeféli az egyiket. Berakja hát a bárány két hátsó lábát a csizmájába, térdig letolja a nadrágját, és ráhajol az állatra. Erre a bárány megugrik, és eszeveszett sebességgel kezd lerohanni a hegyről, egyenesen be a faluba. A falu legörgebb bácsikája éppen kint ül a kapu előtt, és mikor elszáguldanak előtte így szól:
- Furcsa gyerek ez a juhászlegény. Fehér motorkerékpárra telik neki, de a * * *e kivan a nadrágból.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!