A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az Imi NET jövője - jelenleg

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2199
  • · Dátum: 2007.02.06. 22:55
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
"Megszűnés", "Nincs tovább", "Mi lesz most?!" - ilyen, és ezekhez hasonló leveleket kaptunk a napokban, végül úgy döntöttünk, megosztjuk a látogatókkal a weblap sorsának információit.
Hirdetés
Először is leszögeznénk: biztosat még mi sem tudunk, de a folytatást fontolgatjuk.

Új portál a horizonton?
Így van. Szakítottunk a korábbi Textportálra épülő oldalal. A weblap 2.0-ás - azaz újított, átszabott - változata készül. Az oldalt működtető motor - kódnevén IPE (ImiNET Portal Engine) - már elkészült, amin a bétatesztelések folynak. Mi is ez? Az IPE egy egységes felület, amely képes arra, hogy a korábbi portál elemeit igen csekély módosítás után futtatni tudja, valamint az új elemeket beépítse az oldalba. Ez a gyakorlatban egy néhány PHP fájlból álló szoftver. Ez a szoftver fut a webszerveren, maga az IPE láthatatlan, feldolgozza a megjelenítésre váró adatokat (tehát az egyes oldalakat), és elkészíti a HTML oldalt, amit a látogató böngészője kirajzol a képernyőre.
Az új oldalak még váratnak magukra, de gőzerővel írjuk át a régi portál moduljait az új motorra, hogy mielőbb elrajtolhasson a régi funkciókkal - egyelőre legalábbis - az oldal.

Újraindulás
Tervben van, az első becslések alapján március 1 a start hivatalos időpontja. Persze ez nagy mértékben függ attól, mennyire sikerül működőképes állapotba hozni a weblapot. Jelenleg szerver nélkül, ingyenes tárhelyen üzemelünk, úgyhogy egy ideig ennek előnyeivel és hárányaival fogunk üzemelni.

A távolabbi jövő
Ez még kicsit messze van, de tervek születnek folyamatosan. Nyilván az elsődleges ötlet az, hogy az eredeti állapotokat visszaállítsuk, tehát az oldal saját szerverről fusson a nap 24 órájában, saját levelezőszerver, saját chat és ftp szerver. Korábban is így volt. Az operációs rendszer, beállítások, felhasználói adatok mind-mind biztonságos adathordozón nyugszanak, lementve a régi szerverről, várják az új gépre való telepedést. Mi is várjuk.
Nincs megállás, az oldalnak mennie kell...
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A férj azt mondja a feleségének:
- Szívecském, csinálj úgy, mint a gólya!
- Álljak fél lábra vagy kelepeljek? - kérdezi készségesen az asszony.
- Költözz el!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!