A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az idei tél sztárjátékai

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 4062
  • · Dátum: 2012.11.11. 16:39
  • · Rovat: Játékok
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Nyílt világban száguldozhatunk az új Need for Speedben, és a versenypályákat elhagyó Forzával, az akciójátékok rajongóit a Call of Duty, a Halo és a Medal of Honor is új epizóddal várja. Az idei karácsony videojátékok terén annak ellenére sem ígérkezik unalmasnak, hogy egy tucat sikervárományos csak jövőre jelenik meg.
Hirdetés

Need for Speed: Most Wanted

A világ egyik legnépszerűbb autóversenyes játéka két évvel ezelőtt tért vissza a köztudatba a remek gyorshajtós üldözéseket felvonultató Hot Pursuittal. Sajnos a következő évben megjelent The Run alcímű folytatás annak ellenére lett pocsék, hogy ebben a játékos már ki is szálhatott járgányából. A legújabb, Most Wanted alcímű, október végén megjelent folytatással a kiadó nem vall szégyent. Ennek fejlesztését az óriási karambolokat felvonultató Burnout-játékok készítői végezték, akik egy jókora, bejárható várost készítettek el, amely zsúfolásig van szétzúzható kapukkal, plakátokkal és ugratókkal is.

Need for Speed Most Wanted

Kinek ajánljuk: Az új Need for Speed nem szimulátor, viszont látványosakat lehet benne farolni, ütközni és ugratni is, minden percében izgalmas, és fejlett multiplayer funkciókat kínál.

Kinek nem ajánljuk: Akinek a tökéletes élethűség számít, viszont szívesen molyol virtuális autójának tuningolásával órákat is, annak ez a játék nem jó választás.

Platform és ár: PC, Xbox 360, PS3, Wii U, PS Vita, iOS, kb. 9-12 ezer forint

 

Forza Horizon

A Need for Speeddel ellentétben a Forza inkább a szimulátorok iránt rajongók egyik kedvenc játéka volt az Xbox konzolon. Bár grafikailag és vezetési élmény terén a tavaly megjelent negyedik rész is tökéletesen teljesített, a versenypályákon való száguldás sokak számára unalmas, vagy túl nehéz lehetett. Elődjével szemben a Horizon egy elképzelt coloradói autóverseny-fesztiválon játszódik, ahol bejárható környezet sokkal izgalmasabb. Továbbra is Ferrarik, Lamborghinik és más hasonló csodaautók volánja mögé lehet beülni a játékban, és bár az új rész fizikai motorja megegyezik az elődjével, a Horizonnal kezdők is könnyebben boldogulnak, mert az útszéli korlátoknak csapodást vagy a kicsúszásokat a program nem bünteti olyan szigorúan, mint az előd esetében - így egy elhibázott kanyar ellenére sem marad le senki a teljes mezőnytől.

Forza Horizon

Kinek ajánljuk: Ez a játék a fanatikus szimulátorosok számára talán már nem elég élethű, de egy átlagos játékos számára a vezetési élmény még így is tökéletes. A rengeteg kipróbálható autó, hatalmas bejárható terület szerethető teszi a Horizont.

Kinek nem ajánljuk: Az új Forza alapvetően továbbra is az autómániásoknak való, akit nem izgat fel, hogy egy virtuális városban romos veteránautókat kutathat fel egy játékban, ne vegye meg.

Platform és ár: Xbox 360, 10-12 ezer forint

 

Call of Duty: Black Ops II

A világháborús és napjaink háborús helyszínei után az egyik legnépszerűbb lövöldözős akciójáték legújabb epizódja egyenesen a jövő harctereire kalauzolja a játékost. Bár az alaptörténet a hidegháború időszakában, még a hetvenes években indul, a 2025-ös évben játszódó befejezés közelében már drónok és robottankok is ellepik a harcmezőt, az emberi katonákat pedig mindenféle viselhető komputerek segítik, jelentősen megváltoztatva a harctéren bevethető sikeres taktikák körét.

Call of Duty: Black Ops II

Kinek ajánljuk: A Call of Duty márkanév gyakorlatilag garancia a sikerre, a harci fps-ek rajongói kizárt, hogy csalódnának a november végén érkező folytatásban, ami az újfajta fegyverek, és a befolyásolható történet, és persze a szokásosan fejlett multiplayer mód miatt most sem lesz unalmas.

Kinek nem ajánljuk: Ez egy meglehetősen realisztikus háborús játék, ebből adódóan elég véres, gyerekeknek nem való. A CoD-játékokat nehézsége miatt a kezdő játékosoknak sem ajánljuk, különösen az egérrel való irányítást mellőző konzolos kiadásban.

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, Wii U, 10-12 ezer forint (megjelenés: november 30)

 

Halo 4 

Negyedik alkalommal tér vissza Master Chief, a Microsoft konzoljának - a Call of Duty után - legnépszerűbb lövöldözős játékának szuperkatonája. A jövőben játszódó program új epizódjában már a főhős páncélzata is testreszabható módon fejleszthető. Továbbra is a legkülönbözőbb bolygókon zajlanak a küzdelmek, de új járművek és fegyverek is felbukkannak, és persze extrém méretű ellenfelekre is érdemes számítani.

Halo 4

Kinek ajánljuk: A Halo hagyományos konzolvezérlőkkel is elég jól játszható, így kevésbé rutingos játékosok sem fognak dührohamot kapni előtte. Bár a sorozat kezd sablonos lenni, a látványos földöntúli grafika még mindig jól el tudja adni a játékot.

Kinek nem ajánljuk: Bár nem kifejeztten brutális, erőszakos játék lévén tizenhét évesnél idősebbeknek ajánlott a Halo 4.

Platform és ár: Xbox 360, 10-12 ezer forint

 

Medal of Honor Warfighter 

A hollywoodi filmeket idéző lövöldözős játék lövöldözést, robbantgatást, láványos üldözéseket ígér, és nem is ad többet. A játékos egy amerikai Tier 1-es szuperkommandó - ilyen egység végezte ki Oszama bin Ladent is - két tagjának bőrébe bújhat. A csapat a világ legveszélyesebb pontjain fordul meg: Szomáliában kalózok ellen harcolnak, Pakisztánban al-Kaida-ügynökökre lőnek, és még a Balkánra is eljutnak. Az újabb világutazós katonai játékot a kritikusok ugyan nem szerették, a játékosok egy része azonban lelkesedik a filmvászonra valól lövöldözésért.

Medal of Honor Warfighter

Kinek ajánljuk: A műfaj kedvelőinek, akik valójában egy öt-hat órás háborús filmet szeretnének végigjátszani önmagukkal a főszerepben.

Kinek nem ajánljuk: Akik már az előző Medal of Honor vagy Call of Duty játékot sem szerették, hanem egy keményebb lövöldözős játékra vágynak. Ők úgyis Battlefieldet vesznek. A játék 16 éven felülieknek való.

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, Wii U, 1-12 ezer forint

 

Assassin's Creed III

A bérgyilkosoknak nincs nyugodalmuk - annál is inkább, mert új erőre kaptak a lopakodós játékok. Az Assassin's Creed harmadik részében a tizennyolcadik század Amerikájában gyilkolászhat a játékos. A küldetések egy része városokban játszódik, de akad vértől iszamos csatamező és vadon is a pályák között. (Ráadásul folytatódik az Assassin's Creed világának jelenben játszódó szála is.) A játék lényege továbbra is a lopakodás, bújkálás, a fedezékek okos kihasználása és a parkour szerű gyors menekülés. A korábbi részektől eltérően a játékban lőfegyverek és csatahajók is vannak.

Assassin's Creed III

Kinek ajánljuk: Aki nem a legmodernebb fegyverekkel akar küzdeni a játékban, de a Mount&Blade sorozat kardozós részeit kicsit unja már. Lassan újratölthető muskéták, hajóágyúk várják a játékban.

Kinek nem ajánljuk: Az előző részekről lemaradó, azt bepótolni nem akaró játékosoknak nem való az Assassin's Creed III. Jobb, ha kinéznek valami egy-két részes, kerek sztorival rendelkező játékot.

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, Wii U

 

Wonderbook - Book of Spells

J. K. Rowling írónó egy darabig ellen tudott állni a digitális formátumoknak, ám idén nyakra-főre jelentek meg az új Harry Potter könyvverziók. Az e-könyv és a sztorit kiegészítő interaktív weboldal után a PS3 kamerájával és mozgásérzékelős irányítójával életre kelthető varázskönyv is készült a varázslóinas világához. Az olvasást ugyan nem helyettesíti a kibővített valóságos, a szobát varázslattal megtöltő program, viszont biztos, hogy órákra képes lekötni a gyerekeket.

Wonderbook - Book of Spells

Kinek ajánljuk: A Harry Potter-sorozat első köteteit ismerő gyerekeknek, akiknek van otthon Playstation 3 konzoljuk. Már ebből látszik, hogy nem tömegjáték.

Kinek nem ajánljuk: Valójában senkinek, aki betöltötte a 12-13 évet. A tévé képernyőjén megjelenő interaktív mesekönyv jópofa, de gyerekjáték.

Platform és ár: PS3, 10-20 ezer forint kamerával és irányítóval, vagy anélkül

 

Far Cry 3

Az egzotikus helyek meglátogatásának és az extrémsportnak nem csak gyomorrontás vagy csonttörés lehet a következménye. A Far Cry 3 turistájának barátait elrabolják, neki pedig a legváltozatosabb kézifegyverek segítségével kell kiszabadítani őket. A játék teljesítéséhez nem elég mindenkit lelőni - esély sincs rá - hanem jól kell lavírozni a helyi hadurak és érdekcsoportok által felosztott területen.

Far Cry 3

Kiknek ajánljuk: Akik nem hitték el a Karib tenger kalózai filmeknek, hogy egy rosszfiúk által lakott, anarchiába süppedő, Tortuga-jellegű sziget jó hely lehet. Itt a lehetőség kicsit rendberakni egy zsoldosparadicsomot.

Kinek nem ajánljuk: A Far Cry 3 világa cseppet sem számít barátságosnak, még a lövöldözős programok között is vannak vértelenebbek. Akik az intenzív erőszakot nem szeretik nézni, jobb ha más játékot választanak.

Platform és ár: PC, Xbox 360, PS3, 10-12 ezer forint, november végén jelenik meg

 

007 Legends

Idén töltötte be ötvenedik évét a kémes akciófilmek legendás alakja, James Bond. Az évfordulóra nem csak a régi filmek némelyike került vissza a mozikba, hanem videojáték is készült, amiben a játékos a brit kém minden megformálójána a bőrébe bújhat. A játékban nagy szerepet kap a teljesen szabad, a játékos ügyességétől függően hatékony verekedés, és természetesen Q szuper kémkütyüi is.

007 Legends

Kinek ajánljuk: A játék azoknak szól, akiknek stabil véleményük van arról, melyik színész volt a legjobb Bond, és akik fejből tudják az összes Bond gonosz nevét. Nekik is csak akkor, ha hajlandók szemet hunyni néhány hiba felett.

Kinek nem ajánljuk: A 007 Legends alapvetően egy Bond rajongóknak tervezett, nagy tervekkel induló, de azok végrehajtásában nem feltéltenül jeleskedő játék. Rajongókon kívül nem ajánlott senkinek.

Plaform és ár: Playstation 3, Xbox 360, PC és Wii U, 10-12 ezer forint

 

Hitman: Absolution

Ki akarta próbálni, milyen lehet bérgyilkosnak lenni? A szakmába visszatérő, tar fejű 47-es ügynök bőrébe bújva megteheti. A Hitman-sorozat legújabb darabja a fejlesztők szerint könnyebb játékot ígér majd elődeinél, de ebben is komoly terveket kell kiötlenie a játékosnak a célpont likvidálása érdekében. Az új Hitmanben a tavalyi Batman-játék detektívmódjához hasonló segítőnézet is helyet kapott, amely mindig kiemeli a célpontot az akár több száz fős tömegből, és egy csíkkal haladásának várható útvonalát is jelzi. Noha időnként szitává kell lőni embereket gépfegyverrel, sokszor a pusztakezes kommandós módszerek állnak csak rendelkezésre.

Hitman: Absolution

Kinek ajánljuk: Bár ez komoly segítség egy bérgyilkosnak, továbbra sem lehet Rambóként lemészárolni a fél világot: a küldetések során szigorúan csak a célpontnak eshet bántódása. Az új Hitman olyan játékosoknak való, akik nem csupán ostoba lövöldözésre vágynak, szívesen agyalnak megfelelő kelepcéken, és csalják tőrbe leendő áldozataikat.

Kinek nem ajánljuk: A játék erősen 18 éven felülieknek való, kisiskolás gyerekének ne ezt vegye meg!

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, 9-13 ezer forint, november végén jelenik meg

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Képek forrása: internet (további felhasználásuk csak tulajdonosaik engedélyével!)

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Maga milyen jól beszél eszperantóul !
- Ja, három évig voltam kint.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!