A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

A Wordpress.com-ra kerül a Windows Live blogszolgáltatása

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 5633
  • · Dátum: 2010.10.24. 12:40
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft a Windows Live márkájának blogszolgáltatását áthelyezi a népszerű blogmotor- és blogszolgáltató hálózatára, márciustól megszűnik a Windows Live blogmotorja. A felhasználók fájdalommentesen válthatnak.
Hirdetés

Windows Live + WordPressA Windows Live (WL) Spaces blogja az egyik legrégebbi Microsoft-közösségi szolgáltatás, már a kezdetektől fogva bármely, a márkát használó felhasználó előtt nyitott volt a bloggolás lehetősége. A Microsoft még szeptember végén jelentette be, hogy szövetségre lépnek a WordPress.com oldallal, ezentúl felhasználóiknak a mind PHP alapú blogmotort, mind pedig az online blogszolgáltatást is kínáló vállalat megoldásait javasolják.

A napokban WL-felhasználóknak kiküldött hírlevél szerint a minőségi szolgáltatások teszik indokolttá a lépést, számos új szolgáltatást kívánnak a felhasználóik számára elérhetővé tenni, mint pl. a statisztikai rendszer, kifinomultabb levélszemétszűrő, a piszkozatok folyamatos mentése, vagy az egyszerűlépések a blogírás elkezdéséhez. Az új felhasználók már alapból a WordPress rendszerén indíthatják webnaplójukat, a korábbiak számára néhány lehetőség még van a végleges bezárásig.

Hogyan tovább?

A WL-felhasználók a következő ütemterv szerint járhatnak el. Valamennyi lehetőségre figyelmeztet a Windows Live Spaces az első belépést követően.

  • Dönthetünk úgy, hogy egyből áthelyezzük blogunkat a Spacesből a WordPress-re. A blogbejegyzések, képek, kommentek átkerülnek néhány egyszerű lépésen keresztül a végleges helyükre, az áthivatkozásokat és a keresőmotorok figyelmeztetését a két cég leveszi a felhasználók válláról.
  • Lementhetjük blogunk tartalmát későbbi felhasználás céljából. Ekkor egy ZIP állományban megkapjuk blogunk tartalmát HTML, kép és stílusfájljaik formájában. Ez természetesen nem egy végleges lépés, ettől függetlenül bármilyen irányban véglegesíthetjük a blogunk sorsát, mintegy 0. lépésként.
  • Töröljük a blogot - érdemes azért előtte az előzőek szerint eljárni, tehát lementeni a tartalmat.
  • Egyelőre nem döntünk, és belépünk a blogra.

Érdemes figyelembe venni, hogy 2011. január 4-ig még bármit tehetünk, akár ugyanúgy használhatjuk a blogot, ám ettől kezdve csak olvasni lehet majd a bejegyzéseket, míg március 16-án véglegesen törlődik a blogunk, mindenképp addig kell áthelyezni vagy lementeni.

Windows Live + WordPress

Ez az üzenet figyelmezteti első alkalommal a belépő felhasználókat a váltásra

 

A Windows Live Spaces 2004 elején indult az akkori nevén MSN Spaces-ként, majd a 2006-os fejlesztések eredményeképp lett Windows Live Spaces, rajta kívül számos szolgáltatást gyömöszölt Redmond az új márkanév alá (a Microsoft keresője is ekkor vette fel az azóta már Bingre cserélt Windows Live Search nevet). A bejegyzések a webes felületen is megírhatók, de a Writer nevű blogíró alkalmazással kényelmesen is megtehető. A Writert korábban külön alkalmazásként lehetett telepíteni, ma már a Windows Live Essentials része, és együttműködik több népszerű blogmotorral, a WordPress-szel is.

A WordPress üdvözölte a Microsoft szövetségét

A WordPress bejegyzésében köszönetet mondott a Microsoftnak, hogy az ő platformjukat választották a megújuló szolgáltatás alapjaihoz. Ennek megfelelően minden segítséget megadnak a jelenlegi WL-bloggereknek a könnyű és gyors áttelepítéshez. A WordPress közleménye angolul olvasható ide kattintva.

A WordPress a világ egyik legnagyobb blogszolgáltatója, jelenleg mintegy 26 millió felhasználó használja, és kb. 250 millió látogató olvassa havonta a telepíthető PHP alapú blogmotoron vagy a wordpress.com oldalon keresztül. A Windows Live támogatását követően a 30 milliós WL-felhasználók számával is növekedhet a már így sem kis számú felhasználói tábor (persze nem minden WL-felhasználó blogol, de könnyen lehet, hogy most többen megszeretik).

 

A Windows Live Sync is átalakul

Hasonló sorsra jut a Windows Live Sync is, aki még ezt használja, érdemes váltania a még párhuzamosan elérhető Windows Mesh (a Windows Live Essentials része) szolgáltatásaira. A különböző gépeink közötti szinkronizálást megvalósító szoftvert március 31-ig lehet még használni, azt követően csak a házon belül használt Mesh fogja mindezt elvégezni. További tudnivalók a Microsoft webhelyén érhetők el.

 

És a többiek?

A galéria, a Hotmail, a webes Office és a többi Windows Live szolgáltatás változatlanul üzemel tovább, így azt nyugodtan használhatjuk. Az áthelyezés a Spaces néhány elemét, így a piszkozatokat, a vendégkönyvet, minialkalmazásokat, listákat és jegyzeteket nem fogja érinteni, azok nem helyezhetők át.

Bár van még idő a "hogyan tovább" megválaszolásához, érdemes fontolóra venni a lehetőségeket, és nem az utolsó pillanatra halogatni, hiszen minél előbb átváltunk a WordPress-re, annál hamarabb megszokjuk, magunkénak érezzük majd az új blogot. Ezen felül a Microsoft kérés nélkül is törli a magára hagyott tárhelyet, és akkor már hiába szeretnénk váltani, ha még a biztonsági másolatot se mentettük le.

 

Végül egy videó a költöztetésről (nagy méret, megosztás):

-K.I.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Pistike anyukája fehér, Pistike pedig néger. Egyszer odamegy az anyukájához és megkérdezi:
- Anyuci! Miért vagyok én barna?
- Csendbe légy fiam! Ebben a helyzetben örülhetsz, hogy nem kutya lettél..
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!