A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

A korábbi szerverhibáinkról

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2024
  • · Dátum: 2006.01.23. 15:09
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az elmúlt másfél hónapban bizonyára sokan észrevették, hogy weboldalunk többet volt elérhetetlen, mint elérhet?. Sajnálatos módon rengeteg szerverhibával kellett megküzdenünk, így ezúton tájékoztatjuk a Kedves Felhasználókat az elmúlt 6 hét történéseir?l, a jelenlegi állapotról, valamint a jöv?ben várható eseményekr?l.
Hirdetés
Tehát ahol kezdődött az egész
Az elmúlt hónapokban jelentősen fellendült az oldal forgalma, sok új felhasználónk született, sokan látogatták regisztráció nélkül is az oldalt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a több szálon is mért látogatottsági statisztika. Tavaly novemberben pl. 310 felhasználó összesen 1833 oldalt látogatott meg az Imi NET-en.
A december az első két hét alapján még sikeresebbnek ígérkezett, de 14-én sajnos tönkrement a szerver, megadta magát a processzort hűtő ventillátor.
Ezt rutinfeladat lett volna elhárítani, ha - és itt a fő hangsúly - találunk megfelelő alkatrészt. Mivel a szerverünk már nem túl korszerű, sokkal nehezebb alkatrészeket találni hozzá, mint egy új számítógéphez.Hosszas keresgélés után azonban január elején végre kaptunk kölcsön egy használt, de működő ventillátort, amivel nagyjából 1 napig működött a rendszer. Ekkor már rengeteg, főleg szoftveres hibával találtuk magunkat szembe, ráadásul a szervergép elhelyezésével is akadtak problémáink, úgy nézett ki, nem maradhat a korábbi szerverteremben a PC. De az Imi NET-et működtető csapatnak se ideje, se pénze nem volt a hardveres, szoftveres hibák kijavítására, és új otthont se sikerült találnunk.

Az elmúlt hétvégén időt kaptunk többet, valamint tönkrement alkatrészből keveset. A csapat fél szombatját lekötve végre sikerült a rendszert működőképes állapotba hoznia.

Ami most van
Ahogy az látszik, most épp működik a szerver, a régi helyen, többé-kevésbé normálisan összetákolva.
Sajnos jelenleg az üzemeltetési költségeket nem fedezi semmiféle bevételi forrás, az elhasználódott alkatrészeket lecserélni nem tudjuk. ebből pedig az következik, hogy a mostani állapoton változtatni kell. A közeljövőben biztosan számolni kell kimaradásokról, és azt sem tudjuk megmondani, milyen gyorsan állhat helyre a régi, megszokott üzemmenet.

És amit szeretnénk, amit tervezünk
Hamarosan az egész, eddig megszokott rendszert átszervezzük, szeretnénk teljesen lecserélni a hardverparkot, amennyiben sikerül az ehhez szükséges anyagiakat előteremtenünk.
Valamint az Imi NET jelenlegi koncepcióját is átalakítjuk, ami nem csak a külsőben fog látszódni. Mielőtt bárki megrémülne, eláruljuk, hogy a jól bevált ingyenes szekció nem fog megszűnni. Viszont minden felesleges szolgáltatást megszüntetünk. Továbbá kereskedelmi szolgáltatásokat is bevezetünk, hiszen bevétel nélkül nem tudjuk folytatni az oldal működtetését. Hogy milyen kereskedelmi szolgáltatások lesznek, egyelőre még nem hozzuk nyilvánosságra, még az Imi NET csapata se tervezte meg pontosan.
Ha bíztató lesz a kezdet, valamint sikeres a folytatás, akkor garantáljuk az eddig bevált, megszokott szolgáltatások megtartását, és a még csábítóbb, még kedvezőbb újdonságok bevezetését is.

Igyekezni fogunk, hogy a jelenlegi ínséges állapotot sikeresen átvészeljük, de a folytatásban a látogatók segítségére is szükség van.
Addig is a megszokott módon visszük tovább az oldalt, amennyiben ez lehetséges.

K.I.
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Anyú! Pisilni kell!
- Várjál picit, mindjárt megyek.
- De én mamával akarok pisilni!
- Miért arany csillag bogaram ?
- Mert neki olyan jól remeg a keze...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!