Influencerek, mindenhol

Hirdetés

Influencerek... vagy ahogy én nevezni szoktam őket: semmittevők, ingyenélők. Így nevezem azokat a fiúkat és lányokat, akik kizárólag magamutogatásból, érdemi tartalom nélkül készítenek és közvetítenek fotókat, videókat azok felé, akik a követőiknek nevezik magukat, és persze ezért valamilyen módon még pénzt is kapnak - legyen az reklám vagy szponzoráció.

Régóta próbálom megfogalmazni gondolataimat, de végül a legfrappánsabb verzióra az egyik online férfimagazin cikkei között akadtam rá, elsősorban az expornós Mia Khalifa-ról készült cikk hasábjain, de valójában az összes nőnemű influencerre ráillik a gondolat.

A közösségi média maga a megváltás a Mia Khalifához hasonlók számára. Egy menedékház, ha a pornó túl alantas, rendes munkát vállalni büdös, és még csak egy kósza haldokló milliárdost sem sikerül nyakon csípni.

forrás: player.hu

Sajnos tényleg odáig jutottunk (süllyedtünk?), hogy ezekből az emberekből lesz példakép és keresnek egy rahedli pénzt úgy, hogy torzítják a világot (mivel véleményvezérek, az általuk alkotott vélemény nagy tömegek által válik pléldává) és mutatják azt, hogy a semmittevés nem hogy rossz, hanem egyenesen meg lehet gazdagodni belőle.

A kép csak illusztráció

A kép csak illusztráció

Innen üzenem az önjelölt sztárocskáknak, hogy hasznosabb munkával jobban társadalmunk előnyére válnának. Persze ezt úgyse olvassák. Az, hogy pénzért torzítjuk a világot, veszünk rá embereked dolgokra/vásárlásra/fogyasztásra úgy, hogy hétköznapi magánembernek hitetjük magunkat (becsempésszük az ál-hétköznapjainkat, hirdetve, hogy magam is ezen a véleményen vagyok), az számomra nem minőségi kontent, hanem áleszentek követőik felé tanúsított becsapása.

Sajnos eddig egy alkalommal se tudtam érdemben erről elbeszélgetni egy ilyen influencerrel sem, mert vagy mantrázza a hülyeségét, nélkülözve mindennemű objektivitást (hisz ezért fizetik, vigyáznia kell, mit mond, nehogy a szponzornak ne feleljen meg), vagy egész egyszerűen menekül a számonkérés elől és/vagy letitlja a hozzá intézett kérdéseimet.

Azért még bízom benne, hogy a fentieket milyen objektív tényekkel tudná bármelyikük is cáfolni. Örülnék neki, ha én tévednék, de nem hinném.

Hasonló bejegyzések:

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version