A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Fórumszabályzat

 

A Fórumot bárki olvashatja, azonban csak a portálon regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a témákban, és nyithatnak új témákat.

A Fórum eltökélt célja a kulturált önmegnyilvánítás bárki számára történő biztosítása. Érthetőbben, a cél az, hogy bárki kulturált, áttekinthető környezetben fejezhesse ki véleményét. Ehhez néhány írott és íratlan szabályt kell (célszerű) betartani, valamint néhány, ehhez kapcsolódó információt ajánlott ismerni, hogy a váratlan mellékhatásokat elkerüljük. A szabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól!

Fórumunk szabályzata érvényes a cikkek, blogbejegyzések, videotartalmak és egyéb, a felhasználók által véleményezhető tartalmak hozzászólásaira is.

 

Fórumszabályzat

Az alábbiak megszegése esetén legtöbbször a téma/hozzászólás törlésre kerül, esetleg töröljük vagy letiltjuk a szabályt megszegő felhasználókat!

 1. A Fórumban kötelező betartani az alapvető etikai normákat, tehát tilos káromkodni, obszcén kifejezéseket használni.
 2. Tilosak az oda nem illő (tehát a témának nem megfelelő), off topic hozzászólások megjelentetése. Az ilyen hozzászólásokat töröljük, vagy áthelyezzük. Mellőzzük az olyan hozzászólásokat, melyeket írói releváns tartalom nélkül küldtek be és/vagy túlzott hangulatjeleket tartalmaz. A csak hangulatjeleket tartalmazó hozzászólásokat töröljük.
 3. A nem megfelelő fórumban nyitott témákat a moderátorok törlik vagy áthelyezik (pl. a "Hardver" fórumban nyitott "Videoszerkesztő szoftverek" című téma).
 4. Tilos pusztán a hozzászólások számának növelése, ezáltal a ranglistán való jogosulatlan feljebb haladásra való törekvés. Tilos továbbá egyforma, vagy alig különböző hozzászólások többszöri megjelentetése, floodolás, hozzászólásdömpingek kialakulásához vezető tevékenységek bárminemű formája. Az ilyen hozzászólásokat azonnal töröljük, súlyosabb esetben a felhasználót kitilthatjuk a portálról.
 5. Tilos a Fórumban illegális tevékenységre, a magyar jogszabályban tiltott tevékenységre vonatkozó mindennemű információ, részletes leírás, kép, szöveg, stb. közlése, ilyen tevékenységre való felbujtás, valamint bármilyen, a fent felsorolt tevékenységekhez köthető weboldalak közzététele. Az ehhez hasonló hozzászólásokat töröljük, valamint az illetékes hatóságokat értesítjük, a nyomozás és az ügy feltárásának támogatására minden segítséget megadunk.
 6. Tilos bárminemű személyeskedés, vagy mások provokálása.
 7. Tilos a különböző embercsoportok, nemzeti, etnikai, vallási, nemi, faji megkülönböztetése, valamint ezen csoportok rágalmazása, ellenük való felbujtás minden - akár burkolt - formában. Tilos az emberi méltóság megsértése!
 8. Tilos bárkinek a Fórumban való tisztességes, kulturált megnyilvánulásának korlátozása, akadályozása.
 9. Tilos a fórumozók, látogatók vagy az oldal stábjának megtévesztése. Nem megengedett továbbá a több becenév/nick/alteregó, illetve a már regisztrált felhasználók nickjéhez megtévesztően hasonlító név használata, legyen az bármilyen rossz szándéktól mentes. Csak így tudjuk elkerülni a megtévesztéseket, illetve az ebből fakadó félreértéseket. Lásd még: Regisztrációs szabályzat!
 10. Minden olyan hozzászólás tilos, melyek szerzői jogokat sértenek, bármilyen formájában is tartalmazzák a sértő információt. Következésképpen tilos minden warez anyagot tartalmazó oldal/szoftver/kép reklámozása, tilos CD kulcsokat, cracket, szériaszámot, sorozatszámot és egyéb, szoftver- illetve filmkalózkodásra utaló információt megjelentetni.
 11. Tilos a reklámozás. A reklámozás egyébként sem a fórumra/fórumba tartozik, erre jópár egyéb mód is létezik portálunkon.
 12. Tilos a Fórumon mások személyes adatainak - vagy akár egy részüknek - közzététele az illető beleegyezése nélkül. Ebben foglaltatik, hogy tilos a Személyhez fűződő jogok, valamint a személyes adatok védelméhez fűződő jogok megsértése. Így pl. tiltott mások nevének, képmásának, címének, telefonszámának, stb. közzététele a beleegyezése nélkül. Ugyanígy az illető hozzájárulása nélkül tilos megjelentetni mások személyes üzeneteinek, e-mail üzeneteinek egészét vagy annak részleteit.
 13. A fórumon tilos a erotikus, pornográf tartalmú/jellegű hozzászólás. Erre számos hazai oldal létezik, nem nálunk a helye.

Javaslatok, tanácsok

Az alábbiak nem kötelezőek, de célszerű megfogadni:

 • Egy jól megfogalmazott téma vagy kérdés nagy mértékben hozzásegít ahhoz, hogy minél hamarabb választ kapj a problémádra.
 • A hozzászólásaidat bizonyos mértékig tudod szerkeszteni, de ez megjelenik a hozzászólás végén, feltüntetve, hogy ki szerkesztette a hozzászólásokat. Itt jelenik meg továbbá, ha egy moderátor módosította a hozzászólást.
 • Kerüld a témába nem illő hozzászólásokat (off-topic), valamint hagyj másokat is megnyilvánulni. A floodolás természetesen tilos, de nem biztos, hogy azonnal eltiltás jár érte. Ezért hozzuk fel itt is a problémát.
 • Lehetőséged van arra, hogy aláírásaiddal lásd el valamennyi, általad beküldött hozzászólást. Az aláírásokat a Beállítások menüpontban szerkesztheted, mindig az aktuális aláírás jelenik meg az összes, általad írt hozzászólás végén. Az aláírásokra is vonatkoznak a Szabályzatban leírtak. Az aláírás hossza nem kötött, de kérünk, ne használj 3 sornál hosszabb szignót. Amennyiben üzemeltető kollégáink kifogásolják az aláírást, felszólíthatnak annak módosítására.
 • Mielőtt új témát indítasz, nézd végig, nincs-e már a tiéddel megegyező, vagy tartalmilag hasonló topic. Használd a keresőt, elképzelhető, hogy a felvetendő kérdést vagy problémát már másik topicban kivesézték. Kerüljük a felesleges témanyitogatásokat, hagyjunk rendet magunk körül. Ne szemeteljünk a fórumban!
 • A moderátorok feladata a fórum pozitív irányú továbbmenetelének, és az egyenrangú, békés fórumozásnak a biztosítása. Nem tudunk tartalmilag, formailag vagy helyesírásilag javítani és ellenőrizni minden hozzászólást, ilyen kérésnek a moderátorok nem biztos, hogy eleget tesznek. (lásd: Moderálás)
 • Hozzászólásod fél órán belül szerkeszthető. Amennyiben 30 percen belül eszedbe jut még valami, bátran használd a szerkesztés funkciót, így sokkal átláthatóbb és kereshetőbb marad a topic, mintha egy-egy felhasználó tömeges, egysoros hozzászólásai követnék egymást.

 

Moderálás

A Fórum valamennyi témája moderálásra kerül, tehát szűrjük az olyan témákat, hozzászólásokat, melyek bármilyen formában nem felelnek meg az előírt követelményeknek.

A moderálást a rendszergazdák és szerkesztők végzik. A moderátorok figyelemmel követik a fórumban zajló eseményeket, és ha kell, megteszik a szükséges lépéseket.

Természetesen a moderátorok munkája is felülbírálható. Amennyiben megkérdőjelezhető egy moderátor cselekedete, ne habozz értesíteni a webmestert!

A moderátorok feladata a Fórum szabályzatának betartatása a fórumozókkal, és a Fórum célkitűzéseinek eléréséhez szükséges lépések megtétele. Azonban a moderátorok is aktív résztvevői a fórumnak, moderálással nem összefüggő írásaik a saját véleményüket tükrözik, mely nem biztos hogy megegyezik az üzemeltetők álláspontjával.

Moderálás kérhető a Moderátor kerestetik topikban, vagy e-mailben. Mivel az üzemeltetés nem minden esetben tud azonnal reagálni az e-mailekre, javasoljuk az előbb említett topik használatát!

 

A moderálás menete:

 • Ha egy téma vagy hozzászólás nem felel meg a követelményeknek, vagy korrekcióra szorul, a moderátor felszólítja a téma/hozzászólás tulajdonosát, hogy korrigálja a hibát.
 • Amennyiben ennek harmadszorra se tesz eleget, a téma/hozzászólás törlésre kerül
 • Amennyiben a szabályzat szerint azonnali törlés az előírt eljárás, a téma/hozzászólás bejelentés nélkül kerül törlésre és/vagy a felhasználó törlésre/tiltásra.
 • Amennyiben szükséges, több moderátor fogja eldönteni a szükséges lépést, ezzel kizárható az egyeduralom is a Fórumban
 • Ha nem értesz egyet a moderátor döntésével, először vele próbáld tisztázni a dolgot. Ha úgy érzed, ez nem járt sikerrel, akkor fordulj a webmesterhez, aki felülbírálhatja a moderátor döntését, továbbá összehívhatja a moderátorokat a kérdéses ügy megvitatása végett, így egy közös, független döntés születhet.

 

Moderálás felhasználói kérésre:

Moderálást kérhet bárki a következő esetekben:

 • Téma átnevezés. Ha az általa megnyitott témának elírta a nevét, vagy egyáltalán másik nevet szeretne adni a topicnak. Ezt a moderálást csak a téma nyitója kezdeményezheti, vagy indokolt esetben más felhasználó. Bármelyik moderátornál kérhető a névmódosítás. A témaindító közli a moderátorral a tartalmazó fórumot (amiben az átnevezendő téma van), a jelenlegi (átírandó) nevet, és azt az új nevet, amire a témát átnevezni szeretné. Amennyiben az új név megfelel a szabályzatnak, a moderátor elvégzi a kért módosítást.
 • Téma zárás. Kérheti bárki, aki úgy érzi, hogy a kérdéses téma zárásra érett. Kérheti a téma nyitója is, ha témája aktualitását veszítette. A zárásra az átnevezésnél tárgyaltak az irányadók.
 • Téma törlés. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy témát törölni kell. A törlés kérésekor nemcsak a fentiek szerint kell eljárni, de meg kell indokolni a törlés okát is. Téma törlését lehetőleg a webmestertől vagy a főmoderátoroktól (ős moderátorok) kell kérni, egyéb esetben lehet csak a többi moderátorhoz fordulni. Az indokolatlan kérést a moderátorok elutasíthatják.

Moderálást kérni a már említett Moderátor kerestetik topikban lehet.

Köszönjük, hogy elolvastad a Fórum használatára vonatkozó szabályokat. Reméljük, sikerül betartani annak érdekében, hogy a Fórumban történő információcsere minél zavartalanabb módon és kulturáltan, egymás örömére történjen. Igyekeztünk nem túl szigorúra szabni, valamint a stáb jóváhagyásával, más fórumszabályzathoz hasonlóan állítottuk össze a Szabályzatot. Úgy érezzük, ahhoz, hogy mindenki számára egyenlő esélyt teremtsünk a fórumozáshoz, ezekre az előírásokra szükség van.

A portál üzemeltetői fenntartják a jogot a Szabályzat módosítására. Az aktuális, legfrissebb szabályzat mindig ezen az oldalon található meg. A Szabályzattal kapcsolatban bármilyen észrevételt a Webmesternél lehet jelezni.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2012.06.26.

szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Megy Lucifer a pokolban, őrjáratot tart. Az első állomáson az oroszok elkárhozott lelkeihez megy. Azok ott főnek egy üstben. Az üst mellet kiírás: "Az üstből kimászni tilos!" Mégis több fegyveres őr áll mellettük állandó készenlétben. Kérdezi lucifer hogy mi van itt? Mondják az őrök, hogy itt főnek az oroszok és ezek csak az erőszakból értenek. Jön a következő állomás: főnek a németek ugyanaz a kiírás: "Az üstből kimászni tilos!" Sehol egy őr se... Lucifer elkapja az illetékest hogy mi az hogy itt nincsenek őrök. Erre az illetékes: - Itt főnek a németek, ezek törvénytisztelő népek, betartják a szabályt. Következnek a magyarok: se tábla, se őr, semmi. Kérdezi lucifer hogy ez meg mi. Mire az illetékes: - Óóó... hát itt főnek a magyarok, itt ha egy ki akar mászni, másik tíz ráugrik és vis* * *ántja.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!