Szupergyors mobilnetet indít jövőre a T-Mobile - Iminet Informatikai Portál
A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Szupergyors mobilnetet indít jövőre a T-Mobile

Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A T-Mobile október 7-én Budapest harmadán a 4G mobilszolgáltatás tesztüzemét indítja el, 2012 január elsejétől azonban beindítja a kereskedelmi szolgáltatást is. Ekkortól a cég negyven gigabájt adatforgalmat tartalmazó mobilnetes csomagot is kínál majd, Budapest egészét várhatóan a jövő évben fedik le a gyorsabb letöltési sebességet biztosító internettel.
Hirdetés

A mobilcég október 7-én nyolcvan bázisállomáson kezdi meg a 4G és LTE néven ismert, következő generációs internetszolgáltatást, amely jelenleg a cég nyolcvan bázisállomásán, Budapest területének harmadán, a III., IV., V., VI., VII., XII, és a XIII. kerületeinek bizonyos részein lesz elérhető. Az új generációs internet tipikusan hatvan megabit/mp körüli sebességet biztosít majd a felhasználóknak.

Chris Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a következő generációs internet bevezetéséhez nagyon fontos a tesztelés, az ügyfelek visszajelzései. A rendszer kipróbálására ötszáz felhasználót kérnek fel a cég internetet aktívan használó magánfelhasználói, illetve céges ügyfelei közül. Ezenfelül a tesztelésre a T-Mobile Facebook-oldalán is toborozni fognak felhasználókat. A tesztelőknek egy-egy díjmentes internetezést biztosító USB-s modemet ad majd a szolgáltató, és kérdőíveken kell majd beszámolniuk tapasztalataikról.

A jövő évben Budapestre koncentrálnak

A 4G szolgáltatás tesztelése jelenleg nyolcvan bázisállomáson érhető el, de ezek száma a tervek szerint az év végére, a kereskedelmi startig megháromszorozódik. Az LTE-hálózatra való átállás nemcsak a felhasználók kényelmét szolgálja, az új hálózattal könnyebben lehet majd lefedni a sűrűn és a gyéren lakott területeket is. A bővítés 2012-es első ütemében az a cél, hogy a főváros teljes területén elérhető legyen a szupergyors hálózat. A későbbiekben a felhasználói igények határozzák meg, hogy hol építi ki a Magyar Telekom a következő generációs hálózatot.

A Magyar Telekom olyan, a jelenleginél takarékosabb rádióeszközöket épít a mobiltornyaiba, amelyek egyaránt támogatják a 2G, 3G és LTE technológiákat is, így a lassú csere végén az egész országban elérhetővé válik az új hálózat. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy újabb rádiófrekvenciákat lehessen használni, ezek használatára  azonban csak a kormányzat rádiófrekvencia-tenderének lezárulta után lesz mód. A rendszer bevezetéséhez nem csupán a bázisállomások cseréjére van szükség, az adatok továbbítását végző gerinchálózatot is bővítenie kell a Magyar Telekomnak.

Január elsején lesz a 4G kereskedelmi startja

A hazai operátorok közül a T-Mobile jelentette be elsőként azt, hogy mikor indítja be a 4G kereskedelmi szolgáltatásait: 2012. január 1-jétől lesz elérhető. A csúcssebességű, 4G-alapú mobilinternet szolgáltatást a 2012 januárjában megjelenő Net&Roll 4G elnevezésű díjcsomaggal, és a technológiát támogató eszközről lehet majd igénybe venni. A díjcsomag havi 12 ezer forintba fog kerülni, és 40 gigabájtnyi adatforgalmat fog tartalmazni. A T-Mobile kínálatában jelenleg még nem találhatóak a 4G-t támogató készülékek, de a hálózat elindulásának idejére ezek is megjelennek majd, bár arra a társaság vezetői sem számítanak, hogy ezek nagy választékban lesznek hozzáférhetőek.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Kohn egy óceánjárón utazik. Hirtelen beleesik az egyik utas kisfia a tengerbe. Az utasok a korláthoz özönlenek, ahol az apa tízezer dollár jutalmat ajánl fel annak aki a fiát kihúzza. A következő pillanatban látják hogy az egyedüli zsidó, Kohn a tengerben úszik és kimenti a kisfiút. A fedélzeten éljenzik a bátor hőst, és az apa máris átnyújtja a csekket. Kohn így szól:
- Az üzlet majd később! Elobb tisztázzuk, hogy ki lökött a vízbe!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!