A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Nem tud majd DVD-ket lejátszani a Windows 8

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2522
  • · Dátum: 2012.05.06. 19:00
  • · Rovat: Windows
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft új operációs rendszeréből kimarad a DVD-k lejátszásának támogatása, a cég szerint ugyanis ez a platform egyre inkább visszaszorulóban van. Bár a Windows 7 alapból lejátssza a filmes lemezeket, a Windows 8-cal csak külön szoftverrel lesz ugyanez lehetséges.
Hirdetés

A változásokról a Microsoft a Windows 8 fejlesztőinek hivatalos blogján az operációs rendszer fejlesztését végző részleg vezetője, Steven Sinofsky számolt be. Az új operációs rendszer megjelenésével ugyanis a Microsoft alaposan összezavarja majd a felhasználókat, mivel az az előző verziótól eltérő médialejátszási képességgel rendelkezik majd.

A Windows 8 nem játssza majd le a DVD-ket

Míg a Windows 7 esetében csak a netbookokra szánt Starter kiadás nem tudta alapból lejátszani a DVD-filmeket, ezek támogatása a Windows 8-ból teljes egészében ki fog maradni.

Windows 8

A Microsoft tapasztalatai szerint ugyanis ez a platform visszaszorulóban van, a különböző internetes tékákat egyre többen választják az optikai lemezek helyett - legalábbis az Egyesült Államokban. Ráadásul a Windows 8-at sok esetben a felhasználók olyan eszközön - például tableten, utlrabookon - fogják használni, amely nem is tartalmaz DVD-meghajtót: ezért a szoftveres dekóder licencdíjával nem akarták növelni az új operációs rendszer árát.

Természetesen a Windows 8-cal is lehetséges lesz a filmek lejátszása akár olyan ingyenes médialejátszó alkalmazásokkal, mint például a VLC Player, vagy külső forrásból akár ingyenesen is beszerezhető dekódercsomagokkal.

A Media Center is fizetős lesz

A Windows 8-ban alapból nem lesz megtalálható a Media Center nevű szoftver sem, amely a Windows 7 összes népszerű kiadásában megtalálható, és abban tér el a Media Playertől, hogy kezelőfelületét távirányítós használatra optimalizálták, így menüpontjai a monitortól távolabb ülve is olvashatók.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Eddigi hozzászólások

Szerző: AndoId | Beküldve: 2014.08.14. 10:31
AndoId

Nekem eddig nagy csalódás a Win8

cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Idős házaspár tengeri kirándulásra megy, amikor vihar tör ki. A nagy himbálózásban a feleség megcsúszik, és beesik a tengerbe. Nagy nehezen partra evickél a hajó, és amikor elcsitul a vihar, akkor elkezdik keresni a nőt, de nem találják. A férj hazautazik, ám két nap múlva telefonálnak neki:
- Uram, holtan találtuk a feleségét. Amikor a halottkém megvizsgálta, egy kagylót talált a ruhájában, a kagylóban pedig egy igazgyöngyöt. A gyöngy értéke 50000 dollár, és mivel a felesége holmijának számít, ezért Ön rendelkezhet vele. Mit tegyünk?
- A gyöngyöt küldjék el nekem, az asszonyt meg dugják vissza a vízbe egy időre, hátha lesz még...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!