A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Laptop és tablet is a Samsung új gépe

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3072
  • · Dátum: 2013.06.22. 18:20
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A koreai gyártó Ativ Q nevű bizarr gépén Android és Windows 8 között válthat a felhasználó. A készülék laptopként és tabletként is használható, és szuper képernyője van.
Hirdetés

A Samsung univerzális gépében az Intel legújabb, energiatakarékos lapkája dolgozik, amely a gyártó szerint kilenc órás üzemidőt biztosít. Az Ativ Q a táblagépekénél nagyobb, a laptopokon azonban tipikus, 13,3 colos képernyőt kapott, melynek felbontása azonban hatalmas, 3200x1800 pixeles, ami még a hasonló méretű Macbook Pro laptopok - 2560x1600 pixeles - Retina-képernyőjénél is részletesebb képet jelent. A gyártó szerint a kijelző olyan technológiával készül, amely erős napfény mellett is jó láthatóságot biztosít, és a legkülönbözőbb módokon ki lehet fordítani.

Samsung Ativ Q

Android és Windows 8 egymás mellett

Nem a képernyő az Ativ Q egyetlen egyedi tulajdonsága, a gépen ugyanis teljes értékű Windows 8-at és Android 4.2-t is lehet használni. Egyszerre mindig egyik vagy másik rendszer aktív, a Q bekapcsoláskor a felhasználó választhatja ki, hogy a Microsoft vagy a Google szoftverét akarja-e elindítani.

A Windows az irodai programok és munka használata esetén optimális - a gépelést ekkor a képernyő alól előhajtható billentyűzet segíti. Az Android inkább a szabadidős tevékenységekben erősebb, erre ugyanis több appot lehet elérni. A Samsung androidos Note okostelefonjaihoz és táblagépeihez hasonlóan az Ativ Q-hoz is mellékelnek egy rajzolást, jegyzetelés biztosító digitális tollat.

Samsung Ativ Q

Nemrég az Asus is hasonló, dupla operációs rendszert futtató gépet jelentett be: a Transformer Book Trio nevű modell azonban csak 11,6 colos képernyővel rendelkezik. A rivális gyártó modellje levehető billentyűzettel van felszerelve, amely extra akkumulátort is rejt, amellyel a teljes üzemidő 15 órásra bővíthető. Egyelőre egyik gyártó hibridgépének ára sem ismert.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Géza, vedd le a szemüveged, nyomja a combomat!
- Géza, vedd fel a szemüveged és ne nyald a lepedőt!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!