A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Előre elkapkodták a magyar iPhone 5-öt

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 1785
  • · Dátum: 2012.09.21. 20:52
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Bár nagy, mindenkit lenyűgöző újítások hiányoztak az iPhone 5 bejelentéséből, a magyar rajongókat meggyőzte a telefon. A méregdrága okosmobil első szállítmánya már az előrendelési időszak alatt elfogyott.
Hirdetés

Csütörtök éjfélkor vált előrendelhetővé a T-Mobile-nál az Apple iPhone 5-ös okostelefonja, és másnap reggel kilencre le is foglalták az első szállítmányt az érdeklődők. A készülék csak szeptember 28-án kerül a boltokba, ám aki most szeretne előrendelni, az már csak a későbbi szállítmányból kaphat. A készüléket 28-án nulla órakor a Mammut I-ben található T-Mobile üzletben kezdik árusítani.

A készülék a kezdeti szakaszban csak a T-mobile 3G-s hálózatát fogja használni, de még a 2012-es év során az LTE is elérhetővé válik. A cég jelenleg a készülék és az új generációs hálózat együttműködését teszteli. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint az iPhone 5 megjelenése a 4G elterjedésének is komoly lökést ad. Mivel a piac ekkora szereplője is fontosnak tartja az új generációs technológia támogatását, valószínűleg a többi gyártót is arra sarkallja majd, hogy építse be termékeibe a 4G-t. Jelenleg a T-Mobile kínálatában is csak néhány készülék - modem, router, táblagép - támogatja ezt a technológiát.

iPhone 5

Húszezerért már el lehet hozni az iPhone 5-öt

Az új, 16 gigabájtos memóriával rendelkező Apple-készüléket a legolcsóbban tízezer forintért lehet hazavinni, de ekkor két év hűséget kell válllalni az előfizetésre, és a havi 21 ezer forintos Mozaik XXL díjcsomagra. A díjcsomagra vállalt hűség nélkül, kétéves szolgáltatói hűséggel 190 ezer forintba kerül a készülék. A mobil Domino csomagban és előfizetés nélkül egyaránt kereken kétszázezer forintba kerül.

A közepes, 32 gigabájtos modell kezdőára húszezer forint, ha a vásárló a legdrágább tarifát választja, és hűséget is vállal rá. A dominós és a kártyafüggetlen verzió ára pedig 220 ezer forint. A hatvannégy gigabájtos csúcsmodellért pedig legalább harmincezer forintot kell kifizetni a két év hűség aláírása mellett. Domino csomaggal vagy listaáron pedig 260 ezer forintba kerül a mobil. A Mozaik díjcsomag mellett a készülékek válaszhatók az iPhone-hoz kitalált Ikon díjcsomagokkal is.

Nem lett olcsóbb a régi iPhone

Az iPhone 5 piacra kerülésével csak a három generációval régebbi iPhone 3GS tűnt el a kínálatból. Az előző csúcsmobil, a 4S tizenhat gigabájtos verziója csak érintőlegesen lett olcsóbb. Listaáron 197 ezer forintért lehet megvenni az okostelefont, tarifahűség nélkül pedig 180 ezer forintba kerül, majdnem annyiba, mint az újabb típus.

Az iPhone 4-et már ezer forintért meg lehet vásárolni két év előfizetésre és tarifára vállalt hűséggel. A díjcsomagra vállalt hűség nélkül azonban ez a készülék is 150 ezer forintba kerül. Listaára 161 ezer forint, csupán harmincezer forinttal kevesebb, mint a legolcsóbb iPhone 5.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két szőke felszáll egy Szolnok felé tartó
vonatra. Az egyik megkérdezi a vonatvezetőt:
- Elnézést, ez a vonat elvisz engem
Kecskemétig?
- Nem - mondja a vonatvezető.
Mire a másik szőke:
- És engem???
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!