A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Bekebelezi a Facebook az e-mailt

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 1937
  • · Dátum: 2012.06.26. 21:10
  • · Rovat: Hírek
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Minden előzetes jelzés nélkül lecseréli a felhasználók alapértelmezett e-mail címeit @facebook.com-osra. Az új címre küldött levelek nem a felhasználó levelezőfiókjába futnak be, hanem a közösségi oldalra - adta hírül a Gizmodo technológiai blog.
Hirdetés

A világ legnagyobb közösségi oldala @facebook.com végű e-mail címeket jelenít meg a felhasználók profiloldalain a regisztrációkor vagy a fiók beállításakor megadott címek helyett. A változtatásról nem küldött értesítést a Facebook, és a felületes szemlélő számára elsőre nem is könnyű felfedezni, hogy mi változott az oldalon. A cserét a profiloldal névjegy részében kell keresni, ahol korábban az e-mail címek voltak megadva. Az itt szereplő alapértelmezetten megjelenítendő levélcím helyére került egy @facebook.com végű új elem.

A mostani változtatás könnyen visszaállítható. A felhasználó idővonalának névjegy nézeténél egyszerűen fel lehet vinni új, megjelenítendő e-mail címeket, illetve át lehet állítani a fontossági sorrendet. A @facebook.com-os címet törölni nem lehet, de be lehet állítani, hogy ne látszódjon az idővonalon. Ugyanitt azt is meg lehet adni, hogy kik láthatják a profiloldalon megadott címeket és telefonszámokat.

Nem megy neki a levelezés

A Facebook eljárásának a hátránya az is, hogy a rendszer gyakran rejti el az ismeretlen feladótól származó küldeményeket az üzenetek menü alatt található egyéb nevű oldalra. Amennyiben a nyilvános @facebook.com-os címre érkező levelekkel is így jár el az oldal, úgy a levelezés megbízhatósága is sérül, hisz a két fiók között könnyen elkallódhatnak a levelek.

A cég már korábban indított saját levelezőszolgáltatást, ám nagy bevezetési kampány nem volt a szolgáltatáshoz. A csekély reklám miatt a felhasználóinak száma valószínűleg el is maradt a Gmail vagy a Yahoo levelezőjének számától. Kétséges azonban, hogy a mostani trükk segít-e a facebookos e-mailek elterjesztésében. Valószínűbb, hogy a cégnek magyarázkodnia kell majd az előre be nem jelentett változtatás miatt.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licensze alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Winnettou és Incsu Csunna víz nélkül bolyonganak az Llano Estecado sivatagban. Találnak egy vödör taknyot, és elhatározzák, hogy megosztoznak rajta.
- Apám, Incsu Csunna, idd meg a felét!
Erre Incsu Csunna megissza az egész vödörrel.
- Apám, Incsu Csunna, miért nem hagytál szomjazó fiadnak?
- Fiam, Winnettou, nem bírtam elharapni!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!