A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az Imi NET jövője - jelenleg

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 1387
  • · Dátum: 2007.02.06. 22:55
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
"Megszűnés", "Nincs tovább", "Mi lesz most?!" - ilyen, és ezekhez hasonló leveleket kaptunk a napokban, végül úgy döntöttünk, megosztjuk a látogatókkal a weblap sorsának információit.
Hirdetés
Először is leszögeznénk: biztosat még mi sem tudunk, de a folytatást fontolgatjuk.

Új portál a horizonton?
Így van. Szakítottunk a korábbi Textportálra épülő oldalal. A weblap 2.0-ás - azaz újított, átszabott - változata készül. Az oldalt működtető motor - kódnevén IPE (ImiNET Portal Engine) - már elkészült, amin a bétatesztelések folynak. Mi is ez? Az IPE egy egységes felület, amely képes arra, hogy a korábbi portál elemeit igen csekély módosítás után futtatni tudja, valamint az új elemeket beépítse az oldalba. Ez a gyakorlatban egy néhány PHP fájlból álló szoftver. Ez a szoftver fut a webszerveren, maga az IPE láthatatlan, feldolgozza a megjelenítésre váró adatokat (tehát az egyes oldalakat), és elkészíti a HTML oldalt, amit a látogató böngészője kirajzol a képernyőre.
Az új oldalak még váratnak magukra, de gőzerővel írjuk át a régi portál moduljait az új motorra, hogy mielőbb elrajtolhasson a régi funkciókkal - egyelőre legalábbis - az oldal.

Újraindulás
Tervben van, az első becslések alapján március 1 a start hivatalos időpontja. Persze ez nagy mértékben függ attól, mennyire sikerül működőképes állapotba hozni a weblapot. Jelenleg szerver nélkül, ingyenes tárhelyen üzemelünk, úgyhogy egy ideig ennek előnyeivel és hárányaival fogunk üzemelni.

A távolabbi jövő
Ez még kicsit messze van, de tervek születnek folyamatosan. Nyilván az elsődleges ötlet az, hogy az eredeti állapotokat visszaállítsuk, tehát az oldal saját szerverről fusson a nap 24 órájában, saját levelezőszerver, saját chat és ftp szerver. Korábban is így volt. Az operációs rendszer, beállítások, felhasználói adatok mind-mind biztonságos adathordozón nyugszanak, lementve a régi szerverről, várják az új gépre való telepedést. Mi is várjuk.
Nincs megállás, az oldalnak mennie kell...
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két cigány sétál egy építkezés mellett. Egyszer csak az egyik beleesik egy meszesgödörbe. Nem tud kimászni, kiszól a társának:
- Hé, te Gázsi! Há" nyúcsá má" le egy lapátot!
Erre a másik:
- Jááj mi ván veled, Elemír? Há még egy perce se vágy fehírember oszt máris dógoznál???
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!