A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az idei tél sztárjátékai

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2709
  • · Dátum: 2012.11.11. 16:39
  • · Rovat: Játékok
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Nyílt világban száguldozhatunk az új Need for Speedben, és a versenypályákat elhagyó Forzával, az akciójátékok rajongóit a Call of Duty, a Halo és a Medal of Honor is új epizóddal várja. Az idei karácsony videojátékok terén annak ellenére sem ígérkezik unalmasnak, hogy egy tucat sikervárományos csak jövőre jelenik meg.
Hirdetés

Need for Speed: Most Wanted

A világ egyik legnépszerűbb autóversenyes játéka két évvel ezelőtt tért vissza a köztudatba a remek gyorshajtós üldözéseket felvonultató Hot Pursuittal. Sajnos a következő évben megjelent The Run alcímű folytatás annak ellenére lett pocsék, hogy ebben a játékos már ki is szálhatott járgányából. A legújabb, Most Wanted alcímű, október végén megjelent folytatással a kiadó nem vall szégyent. Ennek fejlesztését az óriási karambolokat felvonultató Burnout-játékok készítői végezték, akik egy jókora, bejárható várost készítettek el, amely zsúfolásig van szétzúzható kapukkal, plakátokkal és ugratókkal is.

Need for Speed Most Wanted

Kinek ajánljuk: Az új Need for Speed nem szimulátor, viszont látványosakat lehet benne farolni, ütközni és ugratni is, minden percében izgalmas, és fejlett multiplayer funkciókat kínál.

Kinek nem ajánljuk: Akinek a tökéletes élethűség számít, viszont szívesen molyol virtuális autójának tuningolásával órákat is, annak ez a játék nem jó választás.

Platform és ár: PC, Xbox 360, PS3, Wii U, PS Vita, iOS, kb. 9-12 ezer forint

 

Forza Horizon

A Need for Speeddel ellentétben a Forza inkább a szimulátorok iránt rajongók egyik kedvenc játéka volt az Xbox konzolon. Bár grafikailag és vezetési élmény terén a tavaly megjelent negyedik rész is tökéletesen teljesített, a versenypályákon való száguldás sokak számára unalmas, vagy túl nehéz lehetett. Elődjével szemben a Horizon egy elképzelt coloradói autóverseny-fesztiválon játszódik, ahol bejárható környezet sokkal izgalmasabb. Továbbra is Ferrarik, Lamborghinik és más hasonló csodaautók volánja mögé lehet beülni a játékban, és bár az új rész fizikai motorja megegyezik az elődjével, a Horizonnal kezdők is könnyebben boldogulnak, mert az útszéli korlátoknak csapodást vagy a kicsúszásokat a program nem bünteti olyan szigorúan, mint az előd esetében - így egy elhibázott kanyar ellenére sem marad le senki a teljes mezőnytől.

Forza Horizon

Kinek ajánljuk: Ez a játék a fanatikus szimulátorosok számára talán már nem elég élethű, de egy átlagos játékos számára a vezetési élmény még így is tökéletes. A rengeteg kipróbálható autó, hatalmas bejárható terület szerethető teszi a Horizont.

Kinek nem ajánljuk: Az új Forza alapvetően továbbra is az autómániásoknak való, akit nem izgat fel, hogy egy virtuális városban romos veteránautókat kutathat fel egy játékban, ne vegye meg.

Platform és ár: Xbox 360, 10-12 ezer forint

 

Call of Duty: Black Ops II

A világháborús és napjaink háborús helyszínei után az egyik legnépszerűbb lövöldözős akciójáték legújabb epizódja egyenesen a jövő harctereire kalauzolja a játékost. Bár az alaptörténet a hidegháború időszakában, még a hetvenes években indul, a 2025-ös évben játszódó befejezés közelében már drónok és robottankok is ellepik a harcmezőt, az emberi katonákat pedig mindenféle viselhető komputerek segítik, jelentősen megváltoztatva a harctéren bevethető sikeres taktikák körét.

Call of Duty: Black Ops II

Kinek ajánljuk: A Call of Duty márkanév gyakorlatilag garancia a sikerre, a harci fps-ek rajongói kizárt, hogy csalódnának a november végén érkező folytatásban, ami az újfajta fegyverek, és a befolyásolható történet, és persze a szokásosan fejlett multiplayer mód miatt most sem lesz unalmas.

Kinek nem ajánljuk: Ez egy meglehetősen realisztikus háborús játék, ebből adódóan elég véres, gyerekeknek nem való. A CoD-játékokat nehézsége miatt a kezdő játékosoknak sem ajánljuk, különösen az egérrel való irányítást mellőző konzolos kiadásban.

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, Wii U, 10-12 ezer forint (megjelenés: november 30)

 

Halo 4 

Negyedik alkalommal tér vissza Master Chief, a Microsoft konzoljának - a Call of Duty után - legnépszerűbb lövöldözős játékának szuperkatonája. A jövőben játszódó program új epizódjában már a főhős páncélzata is testreszabható módon fejleszthető. Továbbra is a legkülönbözőbb bolygókon zajlanak a küzdelmek, de új járművek és fegyverek is felbukkannak, és persze extrém méretű ellenfelekre is érdemes számítani.

Halo 4

Kinek ajánljuk: A Halo hagyományos konzolvezérlőkkel is elég jól játszható, így kevésbé rutingos játékosok sem fognak dührohamot kapni előtte. Bár a sorozat kezd sablonos lenni, a látványos földöntúli grafika még mindig jól el tudja adni a játékot.

Kinek nem ajánljuk: Bár nem kifejeztten brutális, erőszakos játék lévén tizenhét évesnél idősebbeknek ajánlott a Halo 4.

Platform és ár: Xbox 360, 10-12 ezer forint

 

Medal of Honor Warfighter 

A hollywoodi filmeket idéző lövöldözős játék lövöldözést, robbantgatást, láványos üldözéseket ígér, és nem is ad többet. A játékos egy amerikai Tier 1-es szuperkommandó - ilyen egység végezte ki Oszama bin Ladent is - két tagjának bőrébe bújhat. A csapat a világ legveszélyesebb pontjain fordul meg: Szomáliában kalózok ellen harcolnak, Pakisztánban al-Kaida-ügynökökre lőnek, és még a Balkánra is eljutnak. Az újabb világutazós katonai játékot a kritikusok ugyan nem szerették, a játékosok egy része azonban lelkesedik a filmvászonra valól lövöldözésért.

Medal of Honor Warfighter

Kinek ajánljuk: A műfaj kedvelőinek, akik valójában egy öt-hat órás háborús filmet szeretnének végigjátszani önmagukkal a főszerepben.

Kinek nem ajánljuk: Akik már az előző Medal of Honor vagy Call of Duty játékot sem szerették, hanem egy keményebb lövöldözős játékra vágynak. Ők úgyis Battlefieldet vesznek. A játék 16 éven felülieknek való.

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, Wii U, 1-12 ezer forint

 

Assassin's Creed III

A bérgyilkosoknak nincs nyugodalmuk - annál is inkább, mert új erőre kaptak a lopakodós játékok. Az Assassin's Creed harmadik részében a tizennyolcadik század Amerikájában gyilkolászhat a játékos. A küldetések egy része városokban játszódik, de akad vértől iszamos csatamező és vadon is a pályák között. (Ráadásul folytatódik az Assassin's Creed világának jelenben játszódó szála is.) A játék lényege továbbra is a lopakodás, bújkálás, a fedezékek okos kihasználása és a parkour szerű gyors menekülés. A korábbi részektől eltérően a játékban lőfegyverek és csatahajók is vannak.

Assassin's Creed III

Kinek ajánljuk: Aki nem a legmodernebb fegyverekkel akar küzdeni a játékban, de a Mount&Blade sorozat kardozós részeit kicsit unja már. Lassan újratölthető muskéták, hajóágyúk várják a játékban.

Kinek nem ajánljuk: Az előző részekről lemaradó, azt bepótolni nem akaró játékosoknak nem való az Assassin's Creed III. Jobb, ha kinéznek valami egy-két részes, kerek sztorival rendelkező játékot.

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, Wii U

 

Wonderbook - Book of Spells

J. K. Rowling írónó egy darabig ellen tudott állni a digitális formátumoknak, ám idén nyakra-főre jelentek meg az új Harry Potter könyvverziók. Az e-könyv és a sztorit kiegészítő interaktív weboldal után a PS3 kamerájával és mozgásérzékelős irányítójával életre kelthető varázskönyv is készült a varázslóinas világához. Az olvasást ugyan nem helyettesíti a kibővített valóságos, a szobát varázslattal megtöltő program, viszont biztos, hogy órákra képes lekötni a gyerekeket.

Wonderbook - Book of Spells

Kinek ajánljuk: A Harry Potter-sorozat első köteteit ismerő gyerekeknek, akiknek van otthon Playstation 3 konzoljuk. Már ebből látszik, hogy nem tömegjáték.

Kinek nem ajánljuk: Valójában senkinek, aki betöltötte a 12-13 évet. A tévé képernyőjén megjelenő interaktív mesekönyv jópofa, de gyerekjáték.

Platform és ár: PS3, 10-20 ezer forint kamerával és irányítóval, vagy anélkül

 

Far Cry 3

Az egzotikus helyek meglátogatásának és az extrémsportnak nem csak gyomorrontás vagy csonttörés lehet a következménye. A Far Cry 3 turistájának barátait elrabolják, neki pedig a legváltozatosabb kézifegyverek segítségével kell kiszabadítani őket. A játék teljesítéséhez nem elég mindenkit lelőni - esély sincs rá - hanem jól kell lavírozni a helyi hadurak és érdekcsoportok által felosztott területen.

Far Cry 3

Kiknek ajánljuk: Akik nem hitték el a Karib tenger kalózai filmeknek, hogy egy rosszfiúk által lakott, anarchiába süppedő, Tortuga-jellegű sziget jó hely lehet. Itt a lehetőség kicsit rendberakni egy zsoldosparadicsomot.

Kinek nem ajánljuk: A Far Cry 3 világa cseppet sem számít barátságosnak, még a lövöldözős programok között is vannak vértelenebbek. Akik az intenzív erőszakot nem szeretik nézni, jobb ha más játékot választanak.

Platform és ár: PC, Xbox 360, PS3, 10-12 ezer forint, november végén jelenik meg

 

007 Legends

Idén töltötte be ötvenedik évét a kémes akciófilmek legendás alakja, James Bond. Az évfordulóra nem csak a régi filmek némelyike került vissza a mozikba, hanem videojáték is készült, amiben a játékos a brit kém minden megformálójána a bőrébe bújhat. A játékban nagy szerepet kap a teljesen szabad, a játékos ügyességétől függően hatékony verekedés, és természetesen Q szuper kémkütyüi is.

007 Legends

Kinek ajánljuk: A játék azoknak szól, akiknek stabil véleményük van arról, melyik színész volt a legjobb Bond, és akik fejből tudják az összes Bond gonosz nevét. Nekik is csak akkor, ha hajlandók szemet hunyni néhány hiba felett.

Kinek nem ajánljuk: A 007 Legends alapvetően egy Bond rajongóknak tervezett, nagy tervekkel induló, de azok végrehajtásában nem feltéltenül jeleskedő játék. Rajongókon kívül nem ajánlott senkinek.

Plaform és ár: Playstation 3, Xbox 360, PC és Wii U, 10-12 ezer forint

 

Hitman: Absolution

Ki akarta próbálni, milyen lehet bérgyilkosnak lenni? A szakmába visszatérő, tar fejű 47-es ügynök bőrébe bújva megteheti. A Hitman-sorozat legújabb darabja a fejlesztők szerint könnyebb játékot ígér majd elődeinél, de ebben is komoly terveket kell kiötlenie a játékosnak a célpont likvidálása érdekében. Az új Hitmanben a tavalyi Batman-játék detektívmódjához hasonló segítőnézet is helyet kapott, amely mindig kiemeli a célpontot az akár több száz fős tömegből, és egy csíkkal haladásának várható útvonalát is jelzi. Noha időnként szitává kell lőni embereket gépfegyverrel, sokszor a pusztakezes kommandós módszerek állnak csak rendelkezésre.

Hitman: Absolution

Kinek ajánljuk: Bár ez komoly segítség egy bérgyilkosnak, továbbra sem lehet Rambóként lemészárolni a fél világot: a küldetések során szigorúan csak a célpontnak eshet bántódása. Az új Hitman olyan játékosoknak való, akik nem csupán ostoba lövöldözésre vágynak, szívesen agyalnak megfelelő kelepcéken, és csalják tőrbe leendő áldozataikat.

Kinek nem ajánljuk: A játék erősen 18 éven felülieknek való, kisiskolás gyerekének ne ezt vegye meg!

Platform és ár: PC, PS3, Xbox 360, 9-13 ezer forint, november végén jelenik meg

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Képek forrása: internet (további felhasználásuk csak tulajdonosaik engedélyével!)

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Pistike az anyukájánál marad miután szülei elválnak. Pár hónappal a válás után Pistike benyit anyja hálószobájába és látja, hogy anyja az ágyon hanyatt fekszik, dobálja magát és kiáltozik:
- Férfit akarok, férfit akarok !
Másnap Pistike újra benyit és látja, hogy az anyja egy férfival hancúrozik az ágyban. Gyorsan visszaszalad a saját szobájába, hanyatt veti magát az ágyán és kiáltozni kezd:
- BMX-et akarok, BMX-et akarok !
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!