A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

A legjobb kütyük idén karácsonyra

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2403
  • · Dátum: 2015.12.06. 14:42
  • · Rovat: Hardver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Hatalmas a kínálat, akár okostelefonról, tabletről beszélünk, de mára az okosórák is megszaporodtak. Karácsony előtt már az összes gyártó bemutatta újdonságait, segítünk átlátni, mit is érdemes keresni, ha nem számít az ár.
Hirdetés

Az év második felére általában már minden gyártó bemutatta legújabb kínálatát, legyen szó laptopokról, táblagépről, okostelefonról, órákról és egyéb kiegészítőkről. Karácsonyra pedig sorra futnak be az újabb szállítmányok, és kezdődik meg azon termékek értékesítése is, amelyről alig pár hete hullt le a lepel.

Node milyen készüléket vegyünk párunknak, egy testvérnek, vagy nagyon jó barátnak - ha a minőség az elsődleges, és kevésbé az ár.

Okosóra karácsonyra

Az okosórák még mindig nem bizonyították be teljesen, hogy van létjogosultságuk a piacon. Van olyan gyártó, amely inkább a fitnesz vonalat képviseli, és számtalan szenzorral szereli fel a készüléket, a másik inkább az értesítésekre és appokra fókuszál.

A design-os, szép külső sajnos egyelőre még a háttérbe szorult a fejlesztések során.

Nőknek

Egy robosztusabb felépítésű okosóra pedig egy vékony, női csukón nem feltétlen mutatna jól, így aki feleségének, lánytestvérének gondolkodik ilyen termék vételén, az válasszon egy kevésbé okos, de annál szebb megoldást.

Ilyen a Withings Pop is, ami egyrészt gyönyörű, éppen úgy néz ki, mint egy hagyományos óra. Ugyan nem svájci gyártmány, mint nagytestvére a Withings Activité, de cserébe nem is kerül több százezer forintba.

Képes az aktivitást mérni: lépést számlálni, az alvást monitorozni, mindemelett vízálló és a gombelemnek hála 8 hónapig nem kell azon aggódni, hogy lemerül. Androidos telefonnal és iPhone-nal egyaránt párosítható.

Férfiaknak

A Samsung szeptemberben mutatta be legújabb okosóráját, a Gear S2 készüléket. Átálltak ők is a kerek számlapra, az akörül helyet kapó tekerhető tárcsa pedig az egyik legjobb dolog, ami okosórával történhetett az Apple Watch koronája óta.

Az óra klasszikus változatban bőrszíjjal kapható, míg a sportosabb életmódot folytatóknak ott a szilikonszíj. Nagy előnye, hogy nem csak érintéses fizetést lehetővé tevő NFC-támogatással, illetve Bluetooth-szal látták el, de az eSim-nek hála saját mobilinternete is van - azaz telefon nélkül, magában is képes működni.

Egyetlen hátránya az ára lehet, a Samsung borsos áron méri termékeit.

 

Okostelefon karácsonyra

Ha már okostelefonról van szó, még hatalmasabb kínálatból lehet csemegézni. Méret, kijelző felbontása, üzemidő, processzor, memória, megannyi paraméter, s persze mindenkinek más az igénye.

Ezt a problémát talán a szétszedhető mobilok - PuzzlePhone, és a Google által felvásárolt, azóta Project Ara néven futó PhoneBloks - oldhatja meg, de amíg piacra nem dobták őket, addig abból csemegézünk, ami már elérhető.

Nőknek

Igazán igényes, és még annál is okosabb telefonnal rukkolt elő az LG. A G3-rajongóinak nem volt meglepetés, hogy milyen megbizható és erős mobil is az új telefon. Akik viszont most ismerkednek a gyártó termékeivel, azok biztosan felfigyeltek a különleges, bőr hátlapra, amely az óriásplakátokon, metró- és buszmegállókban visszaköszönt.

Az LG G4 a fotózás szerelmeseinek is jó választás, akár .raw formátumban is fotózhatunk vele. Egyik hátránya viszont a mérete - bár a tepsimobilok korában még nem is óriási -, aki viszont egy kisebb, nőiesebb formában gondolkodik, annak jó lehet a HTC új mobilja, az A9.

Ez az a készülék, amit az iPhone koppintásaként emlegetnek. Amennyire jó kézbe venni az Apple új telefonjait, annyira jó volt kézben forgatni az új HTC-t is, ami a gyártó idei második zászlóshajója, az M9 után.

Férfiaknak

Ugyan a fenti telefonok is ugyanúgy megfelenek egy férfi számára is, inkább egy tokkal tudnám elképzelni az LG G4 telefont a kezükben.

Akinek fontos a telefon tudása, teljesítménye, az biztos hallott már a csúcsmobilgyilkosként emlegetett OnePlus mobilokról. A kínai csapat októberben rukkolt elő a legújabb példánnyal. Az X típus erős hardverrel, de egy finomított árral kapható: a cég saját OxygenOS operációs rendszerével.

Sokak szerint az új mobil - ahogy a HTC A9-e is - az iPhone-ra hajaz.

Aki kevésbé mer szemezgetni az ismert kínai gyártók termékei közül, az Európában is körbenézhet. Az AllView ugyanis egy román csapat, akik egy rendkívül gyors és klassz, de annál nagyobb telefont álmodtak.

Az X2 Soul Xtreme-nek jó a felszereltsége, a trendnek megfelelően ujjlenyomatolvasót is kapott, jó a felbontása, szép képeket készít, rendkívül gyors és jól néz ki. Egyetlen hátránya, hogy mindezt a tudást csak egy 6 colos készülékbe tudták belezsúfolni, és az ára is borsos.

 

Táblagép karácsonyra

Tablet terén már nem tennénk különbséget férfiak és nők között, arról gondokodjon majd a tok és a kiegészítők, amit hozzá kapnak (vesznek) a felhasználók.

Elsőre az ember azt mondaná, elég a három nagy gyártó: az Apple, a Google és a Microsoft kínálatát megnézni, hogy el lehessen dönteni, melyik tabletet érdemes venni, ha az ár nem számít. Azonban a Surface Pro első körben vélhetően nem jön Magyarországra, így egy játékossal kevesebb.

Az iPad Pro nem csak izmos lett, de tollal és billentyűzettel érkezik, így kívánja az Apple a laptophoz szokott, üzleti felhasználókat tabletvásárlásra ösztönözni. A gép novemberben már kapható is, az ára viszont akár az iPhone-é, húzós.

Vele szemben a Google maradt az olcsóbb, hibrid változatnál. A Pixel C egy szintén munkára fejlesztett táblagép, teljesítményben kissé lemaradt a konkurenciától, külsőre viszont nagyon hasonlít a két másik gépre.

Persze ehhez is dukál billentyűzet, anélkül félkarú óriás lenne ez a hibrid is.

A palettán érdemes még megemlíteni a Samsung új gépét, a Galaxy View tabletet. Kifejezetten nagy és szép kijelzővel érkezik, a beépített támasztéknak hála asztalon és ölben is jól használható lesz. Nem is a laptop, de a tévé kiváltására is jó lehet: ekkora kijelzőn lehet filmezni.

Méretéből adódóan felmerül, hogy ki az, aki ekkora gépet cipel magából mindenhová? Ott van még a kérdés, hogy miért nem tettek rá több csatlakozót? Ettől eltekintve csak az ára riaszthatja el a felhasználókat.

Forrás: origo

A cikket az origo hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Miután megműtött egy szőke nőt az orvos,
meglátogatja.
A páciens megkérdi tőle:
- Doktor úr, azt szeretném kérdezni, mikor
élhetek ujra nemi életet?
A doktor kicsit zavarba jön:
- Tudja, hölgyem, ön az első mandulaműtétes
betegem, aki ezt kérdezi...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!