A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

450 forint száz gigabájt a Google-nál

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2278
  • · Dátum: 2014.03.15. 10:06
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Olcsóbbá tette felhőtárhelyét a Google, egy terabájtot is meg lehet úszni havi 2200 forintból.
Hirdetés

A Google Drive felhőtárhelyen a felhasználók továbbra is 15 gigabájtos tárhelyet kapnak ingyen, a 100 gigabájtos és 1 terabájtos (1024 gigabájt) csomagok árait azonban jelentősen csökkentette a cég. A csütörtökön bejelentett új tarifák értelmében havi két dollárért (450 forint) 100 gigabájtos tárhely jár, ez évente 5400 forintos költséget jelent a fotók, dokumentumok és egyéb fontos fájlok tárolásához.

Google tárhely árak

A rivális Dropbox szolgáltatás használóitól havi 10 dollárt kér 100 gigabájt adat raktározásáért, ami ötszöröse a Google árainak, éves szinten ugyancsak 27 ezer forintot jelent, amennyiért a Google-nél már terabájtos tárhely jár. A Microsoft felhőszolgáltatásán, a OneDrive-on egy évre 5800 forintért adnak 50 gigabájt tárhelyet, tehát a Google-éhoz hasonló áron feleakkora tárkapacitás áll rendelkezésre. A száz gigabájtos csomag egy évre 11500 forint a Microsoftnál.

Ha csak fotóit szeretné valaki az otthoni merevlemez mellet másutt is tárolni, és megosztani, a Flickr lehet a legolcsóbb megoldás, a Yahoo szolgáltatásán ugyanis 1 terabájtnyi fotót lehet ingyen tárolni. Ez a cég a reklámmentességéért, extra statisztikákért és végtelen tárhelyért kér pénzt, ezek azonban csak a profi felhasználók számára fontosak.

Forrás: [origo]

A cikket az [origo] hozzájárulásával, a CreativeCommons licencee alatt változtatás nélkül vettük át.

CreativeCommons

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Idős házaspár tengeri kirándulásra megy, amikor vihar tör ki. A nagy himbálózásban a feleség megcsúszik, és beesik a tengerbe. Nagy nehezen partra evickél a hajó, és amikor elcsitul a vihar, akkor elkezdik keresni a nőt, de nem találják. A férj hazautazik, ám két nap múlva telefonálnak neki:
- Uram, holtan találtuk a feleségét. Amikor a halottkém megvizsgálta, egy kagylót talált a ruhájában, a kagylóban pedig egy igazgyöngyöt. A gyöngy értéke 50000 dollár, és mivel a felesége holmijának számít, ezért Ön rendelkezhet vele. Mit tegyünk?
- A gyöngyöt küldjék el nekem, az asszonyt meg dugják vissza a vízbe egy időre, hátha lesz még...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!