A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

A felhasználó személyének ellenőrzése

 

Bizonyos szolgáltatások igénybe vételekor, mint pl. új felhasználói fiók regisztrációnál, szükség lehet arra, hogy weboldalunk ellenőrizze, az adott szolgáltatást valós személy kívánja igénybe venni, nem pedig egy automatikusan működő számítógépes program (robot). Ezzel megakadályozható, hogy szolgáltatásainkat a rendszer terhelése vagy más egyéb ártó szándék miatt a robotok használhassák.

 

Hogyan képes a weboldal megkülönböztetni az embereket a gépektől?

Bizonyos lapokon megtalálható az ellenőrzésre használt, véletlenszerűen generált szöveget tartalmazó kép színes háttérrel, valamint az alatta található szövegbeviteli mező.

Mivel a képeken található karaktereket egy ember könnyen elolvas, a számítógépek azonban nem tudják megkülönböztetni az egyes karaktereket, a kép tartalmának elolvasása és az alatta levő mezőbe történő beírása (ún. captcha) alkalmas arra, hogy az oldal látogatóit ellenőrizhessük.

Ha elgépeli a szöveget, vagy nem ismeri fel tisztán a karaktereket, rendszerünk tájékoztatja erről, és egy új szöveget kell megadnia.

Figyelem! Sosem kell egymás után kétszer ugyanazt az ellenőrző szöveget megadni. Ha mégis ugyanazt látja a képen, valószínűleg az internetböngészője nem frissítette az oldalt, kérjük, hogy a Ctrl+R gombok lenyomásával frissítse az oldalt.

 

Megjegyzés

Az ellenőrző rendszerünk különbséget tesz a kis- és nagybetűk között, így az S betű nem helyettesíthető az s karakterrel. Kérjük, a beírásnál ügyeljen a különbségekre. Az O betű és a 0 (nulla) karakter összetéveszthető! A nulla felismerhető a karcsú, hosszúkás alakjáról, mely különbözik az O kerekded formájától.

szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A Halál kopogtat az ajtón, s a férj kinyitja:
- Jó estét, segíthetek?
- Én vagyok a halál, az életedért jöttem!
A férfi behajtja az ajtót, s így szól:
- Életem, téged keresnek!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!