A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Üzenj a pingvinnel

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3871
  • · Dátum: 2006.02.19. 21:47
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Vicces üzenetküldésre számtalan példa van az interneten, gondoljunk csak a virtuális képeslapokra, vagy az egyéb, flash alapú animációkra. Galambbal már biztosan találkoztunk, mint üzenetküldő állattal, de a pingvin kuriózumnak számít - már ha volt már ilyen valaha...
Hirdetés
Bizonyára mindenki látott már postagalambot. És ha a kérdést átfogalmazom, mondjuk pingvinnel a főszerepben?
Mielőtt elkezdenénk mosolyogni, kijelentem, igenis van ilyen. Egy weboldalon szokatlan állat kézbesíti kedvesünknek, barátainknak szánt üzenetet, melyen bizonyára sokan meglepődnek.

Ez az oldal a www.paperboy.nl címen érhető el.Üzen a pingvin
Hófödte magas hegycsúcson tűnik fel egy pingvin - mintha valami természetfilmben gyönyörködnénk. Majd egy lendületes ugrással nekiiramodik a lejtőnek. Csúszik, kanyarodik, suhan a havas hegyoldalon. Tollas barátunk addig kering a lejtőkön, míg valami ki nem kerekedik belőle. A végeredmény: meglepő, de mindenképpen aranyos üzenet a hóba vájva, keresztül a hegyoldalon.
Remek mulatság, gondolhatnánk, de mire is jó? Például arra, hogy szájbertestvéreinket, internetes ismerőseinket meglephessük valamilyen ötletes üzenettel.
A szöveget ugyanis mi magunk adjuk meg, amiből a rendszer elkészíti a hóba írt szösszenetet, megspékelve az indító animációval, miképp a pingvin szépen átsiklik a betűkön, bevésve a fehér hegyoldalba a megadott szöveget.
Lássuk csak, hogy is működik ez a gyakorlatban!

Miután felkerestük a kedves kis állat weboldalát, és megismerkedtünk a bevezető animációval, a kép alatt lévő Create your own message szöveg melletti mezőbe beírhatjuk üzenetünket. A formázásra nem sok lehetőség kínálkozik, a karaktereken kívül mindössze szív (a # beírásával) illetve csillag (= jel beírásával) helyezhető el.
A Create gombra klikkelve elkészül a mű, egy hivatkozás formájában. Ezt a linket kell elküldenünk a címzettnek e-mailben, chaten, vagy bármilyen más elektronikus formában. Illetőleg erre a linkre kattintva mi is megtekinthetjük a fantáziadús kreálmányt.

Ne lepődjünk meg azon, ha a link elmailezését követően ismerőseink, akiknek küldtük, vigyorgó szmájlikkal teli válaszlevelet küldenek. Ennyire egyszerűen és gyorsan még nem lehetett tréfás üzenetet küldeni, hiszen a végeredmény magáért beszél.
Apró negatívum, hogy a link elküldéséről magunknak kell gondoskodni, valamint a szöveg formázásának, és a magyar ékezetes karaktereknek a hiánya is azt sugallja, van még mit fejleszteni a rendszeren.
De mivel a pingvin aranyos, tök jól csúszik fekete-fehér ruhájában a havas hegyormokon, valamint kipróbálni nem kerül semmibe, csak ajánlani tudom. Egy próbát mindenképpen megér, és ki tudja, talán még csiszolnak a fejlesztők a fent említett hiányosságokon is.

-K.I.
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Bika tanítja a fiát a nemi életre. Mellettük álldogál 3 tehén.
- Figyelj, fiam ! Így csináld ! 1-2-3 ! Érted ? Na, most te.
- 1 - 2 - 3 ! - Nem jó, lassú ! Gyorsabban ! 1-2-3 ! Na, most te.
- 1 - 2 - 3 ! - Még mindig lassú ! Koncentrálj a gyorsaságra ! Lássam !
- 1-2-3-4 ! Bocs, apa.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!