A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

SkyDrive alkalmazások Androidra

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 4785
  • · Dátum: 2012.02.25. 10:45
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft felhőalapú tárhelyszolgáltatása nemcsak PC-n, de okostelefonon is elérhető, ez alól az Androidos készülékek se jelentenek kivételt. Néhány alkalmazással 25 GB-nyi online tárhellyel egészíthetjük ki mobilunk belső tárhelyét.
Hirdetés

A Windows Live SkyDrive a Microsoft felhő szolgáltatása fájlok tárolására, megosztására és megtekintésére. A tárhely a különböző fájlok tárolása mellett galériaként, valamint az Office Web Apps segítségével online szerkeszthető irodai szoftverként is funkcionál. A SkyDrive alkalmazásának számos lehetőségét megvizsgáltuk már cikkeinkben, a könnyű hozzáférhetőség azonnal adja a kérdést: mobil eszközeinken is használható-e a Microsoft szolgáltatása? Windows Phone és iPhone esetén mindenképp, de Android alapú mobileszköz esetén is van jó néhány lehetőség.

 

25 GB-tal több tár az okostelefonon

A SkyDrive 25 GB-os online tárterületet kínál, az egyes fájlok mérete maximálisan 100 MB lehet. Ez a legtöbb, online kezelt fájlok esetén bőségesen elég, kiegészítve a telefonmemóriát és az SD kártyát minden netkapcsolattal rendelkező eszközön elérhető a PC-től a táblagépen át az okostelefonig. Habár közel teljes szolgáltatási palettát nyújt a böngészőben futó SkyDrive, cikkünkben a natív alkalmazásokra fókuszálunk. Nincs is másra szükségünk, mint egy Windows Live ID-re (pl. létező MSN, Hotmail címünk).

 

Browser for SkyDrive

A Browser for SkyDrive ingyenesen letölthető az Android Marketből, az alkalmazás segítségével az online tárhely tartalmát böngészhetjük, le- és feltölthetünk telefonunkról fájlokat, mappákat hozhatunk létre, valamint az egyes fájlok megosztási linkjét küldhetjük el ismerőseinknek. Egyszerű és konnyen kezelhető alkalmazás, ráadásul egy fillérbe sem kerül.

Letöltés az Android Marketből

Browser for SkyDrive

Cloud Explorer for SkyDrive

Egyik személyes kedvencem ez a kétfüles alkalmazás, gyakorlatilag az előző programhoz hasonló funkcionalitással bír, talán valamivel átláthatóbb felülettel megspékelve. Az egyik fül a MicroSD tartalmát, míg a másik a tárhelyen lévő fájlokat teszi elérhetővé. Az ide-oda másoláson túl mobilunk "Megosztás" menüjébe is beépül, így más alkalmazásokból (Galéria, Gmail, Fájlkezelő) is egyszerűen tölthetjük fel például fotóinkat, videóinkat. Nagyon egyszerű Facebook, Twitter megosztásával ismerőseink is tudomást szerezhetnek az új szerzeményünk segítségével feltöltött képekről. Az alkalmazás csak fizetős verzióban érhető el, a birtokba vételért kemény 500 forintot kell leszurkolnunk a Marketben.

Letöltés az Android Marketből

Cloud Explorer for SkyDrive

Portfolio for SkyDrive

A szintén fizetős alkalmazás kifejezetten a SkyDrive-beli képeink gyors és egyszerű megtekintését tűzte ki célul - maradéktalanul is teljesíti. Támogatja az offline megtekintést, tárhelyünkre egyszerre több fájlt is feltölt. Működik a képek és videók megosztása, fotói menedzselését is leveszi a boldog tulajdonos válláról.

Letöltés az Android Marketből

Portfolio for SkyDrive

Biztonság

Mivel harmadik féltől származó alkalmazásokról van szó, felmerül a kérdés a fenti szoftverek megbízhatóságáról. A SkyDrive alkalmazások a Microsoft API-ját használják, a böngészős felületen belépve, mely során a megadott adatainkat közvetlenül a Microsoft weboldalán, titkosított kapcsolaton keresztül adjuk meg. Ezért lehetünk nyugodtak afelől, hogy adataink nem kerülnek illetéktelenek kezébe.

 

-K.I.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A tünder leállít egy cigányt.
- Teljesítem három kivánságodat.
- Hááát, nekem csak egy kivánságom van, de azt háromszor teljesítsd!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!