A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Nálunk már a Windows 7 a nyerő

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2660
  • · Dátum: 2012.11.11. 15:39
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az IT café cikke nyomán saját statisztikáinkat vetettük össze, hogy megtudjuk, portálunk felhasználói milyen operációs rendszert használnak, mikor minket olvasnak.
Hirdetés

Történelmi előzés küszöbén állunk a magyarországi operációsrendszer-statisztikában: a hosszú évek óta piacvezető Windows XP egy-két héten belül várhatóan a második helyre szorul vissza. A tizenegy évvel ezelőtt kiadott verziót az annak részesedését szorgalmasan morzsoló Windows 7 tolja le a dobogó tetejéről, miután a múlt héten sikerült utolérnie - írja cikkében az IT café.

Megnéztük, felhasználóink milyen böngészővel és operációs rendszerrel érkeznek portálunkra, ennek alapjául az októberi látogatottságot vettük alapul.

Látogatóink között a Windows 7 operációs rendszert használók már nagy többségben vannak: majdnem 48 százalék a 2009-ben kiadott windows aránya (egészen pontosan 47,8%), míg a több, mint tízéves XP-t a látogatóink 38,2%-a használja. A nem épp sikeres Vista 1,6%-ban, Linuxot pedig 3,7%-ban regisztráltunk a látogatóknál.

Operációs rendszer

Az iminet.hu látogatói által használ operációs rendszerek aránya

 

A felmérést portálunk saját látogatottságmérő rendszerével regisztráltuk, mely nem általánosítható a teljes magyar lakosságra vetítve.

Mobilfronton kicsit kiegyensúlyozottabb a helyzet, a Google rendszerével jönnek a legtöbben, a teljes látogatás arányából 2,3%-on áll az Android, 0,4%-on pedig az iOS. Más mobilrendszer statisztikailag kimutathatatlan a 0,1% alatti részesedésből (ezek közül egyébként Windows Phone, Windows CE, Blackberry, Symbian és Sony PSP eszközökkel is felkeresték weboldalunkat).

Böngészőfronton a Firefox vezet 39,5%-kal, míg a Chrome szorosan mögötte 38,5%-kal. A többi böngésző ebbe a harcba nem igazán szól bele. Az Opera és az Explorer 9 holtversenyben harmadik helyezett 5,3%-kal, sorban utána jön a Safari 3,9%-kal, míg az Explorer 8-at pedig látogatóink mintegy 3,5%-a használ.

Böngésző látogatottság

Az iminet.hu látogatói által használ böngészők aránya

 

A dolog érdekessége, hogy ebben a hónapban a Chrome már utolérte a Firefoxot. Ám ez egyelőre nem reprezentatív, hiszen a hónap felénél se járunk még.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két légy ácsingózik egy nagy adag lócitromon. Az egyik szellent egyet. Erre a másik ránéz:
- Ne gusztustalankodj már itt nekem! Nem látod, hogy eszem???
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!