A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Nálunk már a Windows 7 a nyerő

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3278
  • · Dátum: 2012.11.11. 15:39
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az IT café cikke nyomán saját statisztikáinkat vetettük össze, hogy megtudjuk, portálunk felhasználói milyen operációs rendszert használnak, mikor minket olvasnak.
Hirdetés

Történelmi előzés küszöbén állunk a magyarországi operációsrendszer-statisztikában: a hosszú évek óta piacvezető Windows XP egy-két héten belül várhatóan a második helyre szorul vissza. A tizenegy évvel ezelőtt kiadott verziót az annak részesedését szorgalmasan morzsoló Windows 7 tolja le a dobogó tetejéről, miután a múlt héten sikerült utolérnie - írja cikkében az IT café.

Megnéztük, felhasználóink milyen böngészővel és operációs rendszerrel érkeznek portálunkra, ennek alapjául az októberi látogatottságot vettük alapul.

Látogatóink között a Windows 7 operációs rendszert használók már nagy többségben vannak: majdnem 48 százalék a 2009-ben kiadott windows aránya (egészen pontosan 47,8%), míg a több, mint tízéves XP-t a látogatóink 38,2%-a használja. A nem épp sikeres Vista 1,6%-ban, Linuxot pedig 3,7%-ban regisztráltunk a látogatóknál.

Operációs rendszer

Az iminet.hu látogatói által használ operációs rendszerek aránya

 

A felmérést portálunk saját látogatottságmérő rendszerével regisztráltuk, mely nem általánosítható a teljes magyar lakosságra vetítve.

Mobilfronton kicsit kiegyensúlyozottabb a helyzet, a Google rendszerével jönnek a legtöbben, a teljes látogatás arányából 2,3%-on áll az Android, 0,4%-on pedig az iOS. Más mobilrendszer statisztikailag kimutathatatlan a 0,1% alatti részesedésből (ezek közül egyébként Windows Phone, Windows CE, Blackberry, Symbian és Sony PSP eszközökkel is felkeresték weboldalunkat).

Böngészőfronton a Firefox vezet 39,5%-kal, míg a Chrome szorosan mögötte 38,5%-kal. A többi böngésző ebbe a harcba nem igazán szól bele. Az Opera és az Explorer 9 holtversenyben harmadik helyezett 5,3%-kal, sorban utána jön a Safari 3,9%-kal, míg az Explorer 8-at pedig látogatóink mintegy 3,5%-a használ.

Böngésző látogatottság

Az iminet.hu látogatói által használ böngészők aránya

 

A dolog érdekessége, hogy ebben a hónapban a Chrome már utolérte a Firefoxot. Ám ez egyelőre nem reprezentatív, hiszen a hónap felénél se járunk még.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A tanár magyaráz az iskolában:
- Számjegyeink az araboktól vannak, naptárunk a rómaiktól, a porcelán a kínaiaktól. Tud még valaki hasonlót mondani? A zsidó gyerek jelentkezik:
- A porszívó Grünéktől van, a grillsütő Weiszéktől, a pénz az OTP-től, a kisöcsém pedig az albérlőnktől.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!