A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Mozilla Firefox mobilplatformra

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2171
  • · Dátum: 2007.10.12. 15:38
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az Opera után a Firefox is betör a mobilböngészők piacára, legalábbis a Mozilla ezt ígéri. A nyílt forráskódú böngésző hasonló felszereltségű lehet, mint a PC-s változat, bár még várni kell rá. Hogy mennyit, kiderül cikkünkből.
Hirdetés
Október elején látott napvilágot az az interjú, melyben a Mozilla számol be arról, megjelenteti népszerű böngészőjét mobil platformon is. Igény mindenképp mutatkozna rá, hiszen sokan és sokat kérdezik, mikor lesz már mobiltelefonon is Firefox, legalábbis ezt állítja blogján az alapítvány alelnöke, Mike Schroepfer. Szerinte a népszerű böngésző elég nagy népszerűségnek örvend ahhoz, hogy a mobilitást támogató felhasználók előszeretettel használják majd. Bár már létezik Mozilla-alapú böngésző a Nokia N800 sorozatán, valamint az Ubuntu Mobile kulcsfontosságú része, arra a kérdésre, hogy mikor jelenik meg az első mobilos Firefox, szűkszavúan válaszolt: „később, természetesen 2008 előbb biztos hogy nem”.Az új telefonos böngésző - az asztali változathoz hasonlóan – számos kiegészítéssel rendelkezik majd, amit a felhasználók is bővíthetnek az XUL nyelvnek köszönhetően.
Ami még biztos, az az, hogy mindent megtesznek azért, hogy a mobil és a PC-s változat között a leggördülékenyebb legyen a szinkronizáció, például a könyvjelzők, előzmények, kiterjesztések esetén. A Mozilla mindenképp tervezi a nyitást a hordozható eszközök felé, hiszen így nem számít, hogy otthon, az irodában, vagy épp egy hosszú vonatúton tartózkodunk, ugyanazon információkat érhetjük el. Ehhez nagymértékben hozzájárulhat a cég mobileszközökre szánt új fejlesztése.
Egy kompromisszumoktól mentes megoldás iszonyatos hardvererőforrásokat igényel, bár kétségtelen, hogy a fejlődés megállíthatatlan. A Firefox 3 megjelenése után viszont előtérbe kerül a mobilböngésző fejlesztése is. Bizonyára az akkor elérhető technológiai megoldások számos variánsát figyelembe veszik majd a fejlesztők.
Jelenleg még a Mozilla se határozott arról, milyen eszközökön lesz majd futtatható az új termék.

Egy biztos: ha elérhető lesz, stábunk mindenképp leteszteli, és az első tapasztalatok az oldal hasábjain is olvashatók majd.

-K.I.
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy éjjszakára bezárnak egy ketrecbe egy kecskét, egy kést, 5 szelet kenyeret, és egy doboz vajat.
Reggelre eltűnik egy szelet kenyér és a vaj. Mi történt az éjjel ?


A kecske éjjel mekkent egyet !
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!