Megjelent az Opera Mini 5 bétája

Megjelent az új, rengeteg hasznos funkcióval felvértezett Opera Mini. Az ötös béta több, a PC-s böngészőkben már gyakorta használt lehetőségeket is tartalmaz.
Hirdetés

Az új verzió letölthető a böngésző weboldaláról. Újdonságnak számít, hogy könyörgésünket meghallgatták, és végre megörökölte a PC-s Opera füles felületét. A kezelőfelületet újraszabták, és érintőképernyős telefonokkal is egyszerűbb a használata. Számos, gyakori funkciót egy gombnyomással érhetünk el: pl. a keresést, vagy a gyorslinkeket. A kényelmesebb felhasználóknak jó hír, hogy jelszókezelő is helyet kapott a Miniben, az eltárolt jelszavakat az eszköz memóriájában tárolja a böngésző. A cég bemutató videóval is megosztja rajongóival az újításokat, mely megtekinthető ide kattintva.

Bár eddig is hatalmas felhasználói táborra tett szert, az új funkciók és a könnyebb használhatóságot támogató új felületnek hála bizonyos, hogy ezután is szárnyalni fog az alkalmazás. Már korai verzióitól kezdve előnyére vált, hogy gyakorlatilag a számítógépeken megszokott formában netezhetünk mobilunkon, ráadásul szinte bármelyik Java-képes eszközre feltelepíthető, ráadásul igazi konkurencia híján piacvezető a mobileszközök böngészőprogramjai között.

Rövidesen részletesebbben is leteszteljük az új Minit, a fejleményekről pedig beszámolunk.

 

- K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version