A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Megjelent az Internet Explorer 9 kiadásra jelölt változata

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3446
  • · Dátum: 2011.02.11. 20:55
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Magyar nyelven is letölthető az Internet Explorer 9 RC. Az új böngésző letisztultabb, gyorsabb és még felhősebb lett, viszont csak a Windows 7-et és Vistát futtató PC-kre telepíthetik a felhasználók.
Hirdetés

IE 9 RCTegnap megjelent az Internet Explorer 9 kiadásra jelölt (RC) verziója. A magyar nyelven is ingyenesen elérhető tesztváltozatot a Microsoft Connect közösségtől érkezett több mint 17 ezer visszajelzést figyelembe véve véglegesítették, és többek között egy, a felhasználókat védő új biztonsági funkcióval bővítették ki. Az RC ún. feature complete kiadás, azaz az összes olyan szolgáltatást és funkciót tartalmazza, amely a néhány hónapon belül érkező végleges változatban megtalálható lesz -hozta le mai cikkében az IT café.

A Microsoft ismét hozta a kötelezőt: böngészője gyorsabb, letisztultabb és felhasználóbarátabb lett elődjénél, a jelenleg legelterjedtebb Windows-platformokon kivétel nélkül elérhető IE 8-nál.

Redmond a szabványkövetés minden eddiginél szigorúbb megvalósítását ígérte böngészője fejlesztésekor, így természetes, hogy a HTML5, a CSS3 és az SVG natív támogatása is helyet kapott a forráskódban. A webes HD videók lejátszásában a grafikus processzor sebességére is támaszkodik, így elvileg gördülékenyebb videómegjelenítést várnak a fanatikusok.

Csiszoltak a kezelőfelületen is, például az értesítések kezelésén vagy a weboldalaknak az Asztalra való letűzésén. A geolokációval, szemantikus címkékkel és a WebM-videók támogatásával bővítették a böngésző HTML5-kompatibilitását, illetve bevezették az ún. Tracking Protection technológiát - idézi az IT café a hivatalos Microsoft-közleményt. Az értesítési sáv átkerült az alsó traktusba, így pl. a kiegészítők állapotáról ezentúl az alsú részen kapunk információkat. Az új böngésző nagyban épít a webfejlesztőkre is, a legtöbb funkció Windows 7-et futtató gépen lesz elérhető.

Internet Explorer 9

Akik a bétát már kipróbálták, bizonyára megismerkedtek az új Explorer legfőbb grafikus módosításain. Az új külsőhöz új logó dukál, mely a 7-es és 8-as logó formavilágát követi, viszont a 3D hatású E betű helyett a visszafogott hatást sugalló lapos kezdőbetű és a harsány kék színt leváltó halványabb színvariáns került az új emblémába. A béta egyik újdonsága az egy sorban található címsor/keresőmező és fülsor is megbontható, így akinél új sorba kívánkoznak a lapfülek, egyetlen kattintással változtathat a bétaváltozat elrendezésén. A dizájn amolyan chrome-osan egyszerű, de a grafikusok munkájára egyetlen panaszunk sem lehet, hiszen tetszetősre csiszolta a Microsoft a 9-es IE-t.

Igaz, az Internet Explorer 9 RC-t nyugodtan telepíthetik az otthoni felhasználók is, e verziót Redmond inkább a webfejlesztők figyelmébe ajánlja, így lehetőséget adva a honlaptulajdonosoknak, hogy weboldalaikat hozzáigazíthassák a hamarosan megjelenő végleges változathoz.

A böngésző letölthető magyar nyelven Windows 7 és Vista operációs rendszerekre 32 és 64 bites változatban is a termék weboldalán.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Ez volt az utolsó mondata valakinek:

A gerelyeket kérem ide!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!