A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Megjelent a SkyDrive hivatalos kliensszoftvere

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3603
  • · Dátum: 2012.04.28. 16:34
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft nemcsak megújította népszerű tárhelyszolgáltatását, de kiadta saját kliensét is asztali számítógépekre. Változott az elérhető tárterület mérete is. Az időzítés jó, épp pár nappal előzte meg a konkurens Google új felhőtárhelyét.
Hirdetés

A Microsoft a napokban nyúlt bele rendesen a SkyDrive elnevezésű szolgáltatásába, és emellett kiadta a hivatalos klienst PC-re Macintosh-ra is. A kliens véleményünk szerint egyelőre elég egyszerűen működik, leszedi a tárhely tartalmát, és másoláskor az új fájlokat fel is tölti. Örültünk volna, ha csak az általunk kijelölt fájlok kerülnek fel, illetve le a számítógépünkre, feleslegesnek érezzük mind a 25 gigabájt tárterületet minden gépünkön külön-külön is tárolni.

Persze egyelőre nem lehet okunk panaszkodni, biztosra vesszük, hogy a későbbiekben Redmond csiszol a szoftveren és egyre jobbá válik (ahogy maga a SkyDrive is egyre jobb és használhatóbb lett).

A SkyDrive hivatalos alkalmazásai számítógépre és mobileszközre letölthető a Microsoft weboldaláról.

Fájljainkat így a telepítést követő szokásos adminisztráción túlesve elérhetjük a Sajátgépből, egérrel (fogd és vidd módszerrel) bővíthetjük a szerveren lévő adataink tartalmát. Az új kliensalkalmazás nem ért váratlanul, a Microsoft már korábban beharangozta, hogy a készülő Windows 8 operációs rendszer Metro felületében fontos hangsúlyt kap a felhő, de ez alól nem lesznek kivételek az elődök sem. A számítógépről feltölthető méret fájlonként 2 GB-ra, míg webes felületen korábban 300 MB-ra emelkedett.

SkyDrive Sajátgép
Beépül a Sajátgépbe a felhős tárhelyünk

Mostantól 7 gigabájt ingyen

Kellemetlen lehet a rendszerbe újonnan regisztrálóknak, hogy az eddig elég barátinak tartott 25 GB helyett ingyen csak hetet kapnak. A korlátozás érvényes a már meglévő felhasználóknak is, ám ők még egy ideig egy kattintással visszakaphatják a 25-öt ingyen és bérmentve.

Aki nem elégszik meg az ingyen mérettel, további gigabájtokat vásárolhat némi előfizetési díj fejében, a bal oldali menü alján található "Tárterület kezelése" menüpontban így nemcsak extra kapacitást vásárolhatunk, de a korábban regisztrált tárhely új, 7 GB-os limitjét is visszaállíthatjuk 25-re (érdemes is, amíg lehet).

SkyDrive tárterület
Itt állíthatjuk vissza a 25 GB-os limitet vagy vehetünk további gigabájtokat

A szoftvervállalat a méretcsökkentést azzal indokolta, hogy a felhasználók igen nagy része, 99,4 százaléka az új limitnél is kevesebb adatot tárol a fiókjában.

-K.I.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy tudós majomhoz hasonló lényre bukkan az afrikai dzsungelben. Feltételezi, hogy ez a lény lehet a majom és az ember közötti "hiányzó láncszem", ám a teória bizonyításához szükséges lenne, hogy valaki közösüljön az állattal, s így megállapíthatssák : milyen jellemvonásokkal bír az ivadék. A kutatóintézet felad hát egy hirdetést a lapokban : "Önként jelentkező férfiakat keresünk. Feladat : közösülés egy majommal. Díj : ötezer dollár."
Jelentkezik is egy férfi, aki azonban három feltételt szab :
- Szeretném, ha a feleségem soha nem tudná meg a dolgot. A második feltételem az, hogy az utódokat kereszteljék meg. És kérem azt is, hogy engedjék meg : havi részletekben törleszthessem a díjat.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!