A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Letölthető a végleges Thunderbird 3

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 4320
  • · Dátum: 2009.12.13. 16:06
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Elég jelentős késéssel, de a hét közepe óta magyar nyelven is letölthető a Mozilla Thunderbird legújabb, 3-as verziója, mely az első tesztek alapján méltó utódja lesz a sokáig tündöklő 2-esnek.
Hirdetés

Ahogy azt korábbi cikkünkben beharangoztuk, év végére csak megjelent a Thunderbird 3 végleges változata.

A bétához képest vajmi változás történt, és bár vannak hiányosságai, van ami itt-ott nem tetszik, alapvetően mégiscsak jól sikerült az új levelezőprogram.

Mozilla Thunderbird 3
Mozilla Thunderbird 3

 

Az eredetileg november végére tervezett szoftver végülis december elején jelent meg, de mint azt bizonyára sokan tudják, ez a Mozillánál nem meglepő. A szoftvercég szerint ugyanis "akkor jelenik meg egy új verzió, ha kész lesz". Reméljük, hogy mint a Firefoxnál, a Thunderbird-nél is megállja majd a helyét a kijelentés.

Számos újítás debütál az új szoftverben, melyek közül kétségtelenül a füles felhasználói felület a legszembetűnőbb. Ezeken túl intelligens postafiók hozzáadás, a Firefoxból ismert kiegészítőkezelő, összegzett mappanézet, a SmartFolders, gyorsabb, hatékonyabb keresés, és számos biztonsági fejlesztés került a levelezőbe.

A kezdő felhasználónak jó hír, hogy új postafiók felvitelnél a levelező megpróbálja magától kitalálni a szükséges beállításokat, tesztünk során minden esetben jól ismerte fel pl. a bejövő kiszolgáló, vagy a felhasználói név adatait. Emellett persze a korábbiakhoz hasonlóan teljesen manuális beállítás is engedélyezett a gyakorlottabb user számára.

A levelek, mappák megnyithatók, sőt meg is nyílnak külön füleken, mint ami a szoftvervállalat böngészőprogramjából már jól ismert. Az egyes keresési feltételek mappaként is elmenthetők, több mező alapján képes a megfelelő üzenetet megkeresni, valamint a folyamat sokkal fürgébb az előd megoldásánál, hiszen az indexelésnek hála szinte azonnal megjelennek a releváns találatok.

Szintén Firefox-alapötlet, hogy a feladók mellett megjelenő kis csillag ikonnal azonnal menthetők a címjegyzékbe (a böngésző azonnal könyvjelzőzi az aktuális lapot a lenyomott csillag hatására), így ismerőseinket kényelmesebben vehetjük fel, és sok időt spórolunk a felesleges kattintások elhagyásával.

Bár nekünk nem tetszettek az ormótlan gombok az üzenet betekintő ablakában, az újítások általánosságban előnyére váltak, már csak abban reménykedünk, hogy a korábbi kiegészítők kompatibilis változatai is rövidesen megérkeznek.

A Thunderbird magyar nyelven letölthető a Mozilla Messaging weboldaláról Windows, Mac és Linux alá is.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A tengeralattjáró parancsnoka oktatást tart a torpedók kilövésével
kapcsolatban a tengerészeknek.
- Ha kilojük a torpedót, a kilövonyílás hermetice bezáródik.
Az egyik tengerész nem érti az idegen szót, rákérdez:
- Kapitány úr, mi az a hermetice?
- Hülye vagy, fiam! Szellentettél már a fürdokád vizébe?
- Igen.
- Beléd folyt a víz?
- Nem.
- Na, ez a hermetice.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!