A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Kreol bőr Photoshoppal

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 12147
  • · Dátum: 2009.05.17. 16:14
  • · Rovat: Multimédia
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Közeledik a vakáció, elővehetjük a fiók mélyéről a fényképezőgépeket, hogy aztán őszre legyen mit javítgatni a tökéletes nyári emlék érdekében. De mit tehetünk, ha a napfény hatására kicsit ráerősítenénk grafikai szoftverekkel? A Photoshop anyagunkból kiderül.
Hirdetés

Az egészséges mértékű napozást digitálisan visszaadni lehetséges, de nem érdemes. Azonban ha a napozás nem sikerült kellő mértékűre, még nem kell sírva visszagondolni a tunéziai nyaralásunkra decemberben. Egy picit rágyúrhatunk a dologra, egy nagyon egyszerűen elsajátítható „kreol” hatású Photoshop trükkel. Aki nem idegenkedik a digitális képjavítástól, pillanatok alatt megoldhatja azt, ami a balatoni napozásból kimaradt.

Vegyük alapul a következő képet:

A kiindulási képünk: világos bőrű lány bikiniben

A modell nem épp világos bőrét fogjuk kissé kreol hatásúra alakítani. A végeredménynek nem kell ennyire sötétnek lennie, de a technika alkalmazásával a kívánt hatást a sötétítés finomításával könnyen elérhetjük.

Első lépésként nyissuk meg a képet, majd csináljunk belőle kettőt (Layer menü-Duplicate layer). Az alapesetben Layer1 copy nevű új rétegünk lesz a kijelölt, ezen a kívánt bőrszín alapszínét kell beállítanunk. Az alapszín a piros (FF0000 kódú) lesz, a bőr minden részét színezzük pirosra a Brush tool segítségével.

Az átszínezéshez válasszuk ki az ecset eszközt

Minden, a bőr területét képező képrészletet színezzünk be, de szigorúan csak a Layer1 copy rétegen! Ha ez megvan, akkor a rétegtulajdonságok panelen (jobbra középen: Layers) a réteg áttetszőségét állítsuk 54%-ra (Opacity).

Modellünk így fog kinézni pirosra festett bőrrel

A fenti képet kapva dolgoztunk jól, a képre a rétegtulajdonságok panelt is ráhúztam, hogy a megadott paraméterek látszódjanak. Itt már a Layer 1 copy réteget egyúttal átneveztem Layer 2-re. Jó, eddig rendben, bár a hölgy kissé ördögien néz ki. Tegyünk róla, hogy habteste végre kreol árnyalatot kapjon. A Ctrl+U billentyűkombinációval hívjuk elő a Hue/Saturation (Színárnyalat/Telítettség) ablakot. A Hue értéke maradjon 0, a Saturation legyen -65, a Lightness pedig -79. Az OK gombbal érvényesítsük a beállításokat.

A Hue/Saturation ablakban állítsuk be a bőr új tónusát

Már egész jó, még az ajkakkal kell valamit kezdeni. Ehhez nagyvonalakban a lasszó kijelölővel jelöljük ki a száj környékét, nem baj, ha a bőr környező része is benne van. Fontos, hogy a művelet előtt az eredeti, Layer 1 elnevezésű rétegünk legyen az aktív, jelöljük hát ki a Layers panelen egy rákattintással. Miután a száj környékét sikerült kijelölni, a terület fölött a jobb gombra előbújó menüből válasszuk a Layer via Copy (Réteg [létrehozás] másolással) pontot. Új rétegünk, melynek neve Layer 3 az imént kijelölt részből született. A Ctrl+D leütésével szüntessük meg a kijelölést. A radír eszközzel (Eraser tool, billentyűje az E) töröljük ki a rétegből a felesleges részeket, tehát a bőrt, fogakat, stb. Csak az alsó és a felső ajka maradjon a leányzónak. Ha szükséges, ideiglenesen rejtsük el a többi réteget úgy, hogy az egyes rétegek mellett levő szemet ábrázoló ikonra kattintunk – én ezt tettem. Ha ezzel megvagyunk, jön a Ctrl+U és a Hue/Saturation ablak.

Nálam a -44-es Lightness adta a legoptimálisabb színt. A bőrszínen kicsit csiszoltam a jelenlegi szaturációhoz képest +23-as értékkel.

Így az alábbi kép tekinthető véglegesnek.

Kis finomítás után immáron kreol színnel domborít modellünk

Mivel kicsit elrugaszkodott a fenti eredmény, egy hasonló képjavítás esetén törekedjünk a szaturáció és a színtelítettség arányának helyes megválasztására.

A képen látható oda nem illő színfoltok a helytelen pirosítás eredményei, a piros átszínezésnél törekedjünk a pontosságra, ahogy a képen is látszik, főleg a nagy átmeneteknél jelentkezhet, mint az ajkak környéke és a hajvégek.

 

Cikkünkhöz saját tapasztalatainkat, valamint egy hasonló célú angol nyelvű anyagot vettünk alapul, ahonnan a cikk alapját képező kép is származik. A cikk elkészítéséhez Adobe Photoshop CS3 szoftvert használtunk, de működik a korábbi verziókkal, valamint a megfelelő funkciók összevetésével más grafikai alkalmazásokkal is.

 

-KI

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy elegáns nőt elüt egy autó, és a vezetője segítség nékül továbbhajt. A rendőr megkérdezi tőle
- Nem figyelte meg a kocsi rendszámát?
- Nem volt rá időm, olyan gyorsan történt. Csak annyit láttam, hogy hátul egy vörös hajú nő ült zöld sanzsánballonban és barna kalapban, továbbá fekete retikült és sötét rúzst használt.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!