A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Hogyan linkeljünk YouTube videót HD minőségben?

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 4019
  • · Dátum: 2013.04.06. 18:23
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A YouTube népszerűségét talán kár lenne vitatni, ahogy azt se, hány és hány YouTube hivatkozást osztunk meg ismerőseinkkel közösségi oldalakon, e-mailben, okostelefon segítségével, és még sorolhatnánk. Egy apró trükkel megmutatjuk, hogyan küldjük egyből HD minőségben a videó elérhetőségét.
Hirdetés

Már-már túl egyszerűnek tűnik a megoldás ahhoz, hogy egy külön blogbejegyzést szenteljünk neki, ám a dolog jelentősége miatt mi most mégis megtesszük.

Gépeink, okostelefonjaink már simán lejátsszák a 720p (HD) vagy 1080p (Full HD) minőségű YouTube videókat, ám valami furcsa baklövés folytán a keresőből kipotyogó linkek a kisebb felbontásokkal indítanak és a nagyfelbontású verziót saját magunknak, kézzel kell átállítani, és ugyanezt kell azoknak is megtenni, akikkel megosztjuk a videót.

Ám ha kicsit is leleményesek vagyunk és az alábbi trükköt alkalmazhatjuk, barátaink már azonnal nagyfelbontásban élvezhetik a feltöltött mozit.

Ehhez annyit kell tennünk, hogy a videó címének a végére hozzáírjuk a &hd=1 kiegészítést, természetesen az "&" (és) jellel kezdve. Az alábbi képen piros háttérrel kiemeltük a cím végére írandó néhány karaktert.

YouTube HD

 

Ha az így kiegészített címre Enter-t ütünk, a videó jobb alsó sarkában ellenőrizhetjük is a HD jelzést, ahogy az alábbi képen is látható.

YouTube HD

 

Most már nincs más teendőnk, mint a Ctrl+C és a Ctrl+V (másolás és beillesztés) billentyűkombinációk segítségével a trükkös linket Facebookon, Twitteren, e-maiben és számos egyéb módon elküldjük ismerőseinknek.

 

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Megy a farkas és a medve az erdőben. Mindkettőnek borzasztóan rossz kedve van. Összetalálkoznak, kérdi a medve a farkast, hogy miért bánatos, mire a farkas:
- Azért, mert ellopták az MC.Hammer kazettámat. És te miért lógatod az orrodat?
- Azért, mert elloptak tőlem egy üveg vodkát!
- Hát ez valóban nagy gond! Menjünk együtt.
Mennek mendegélnek, mikor meglátják nyuszikát, akinek borzasztóan jó kedve van. A medve megkérdezi miért, mire a nyuszi:
- Hukk! Ju-ken-tacs-disz ...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!