A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Hazánkban is elérhető a teljes funkcionalitású Office Web Apps

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2545
  • · Dátum: 2011.02.03. 21:04
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az ingyenes webes Office teljes, magyar nyelvű változata végre a magyar felhasználók előtt is megnyílt, mi is kipróbáltuk.
Hirdetés

Office Web AppsA mai naptól Magyarországon is minden felhasználó számára elérhető az Office Web Apps, amelynek összes funkciójához eddig a hazai Live ID birtokosoknak csak egy része fért hozzá - írja cikkében az IT café a Microsoft Magyarország nyilatkozatára hivatkozva.

Az Office Web Apps szolgáltatásról már korábban is beszámoltunk, ám a kezdeti időszakban csak a legfontosabb funkciókat érhette el a legtöbb internetező, a teljes változatot kísérleti jelleggel csipán néhány felhaszáló számára biztosították. Igaz, egy ideje már magyarul is "beszél" a webes irodai programcsomag, mi még a legelső lépéseket egy kezdeti, angol változaton tehettük meg. A Windows Live ID-vel rendelkező valamennyi felhasználó 25 GB-os tárhelyen gazdálkodhat, melyen nemcsak irodai dokumentumjait, hanem videóit, fényképeit és egyéb fájljait tárolhatja. A Microsoft közlése szerint a dokumentumok szerkesztését, alakhű megjelenítését és az egységes felületet (értsd: a gépre telepített Office csomag) ezentúl a felhasználó nemcsak otthoni vagy irodai számítógépén érheti el, hanem bárhol, bármikor bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközön.

A legújabb Office Web Apps arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel-táblázatot vagy PowerPoint-prezentációt. Ha ilyenkor a webes alkalmazásban frissítjük a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető. A netes bemutatókhoz szabadon használható az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz - közli az online internetes lap.

A redmondi cég már korábban is közölte, nem a Windows-on futtatott irodai program kiváltására, inkább annak kiegészítésére, párhuzamos használatára tervezték a böngészőben futtatott alkalmazást. A dokumentumok olyan gépen is elérhetők, szerkeszthetők, melyen semmilyen irodai program sincs telepítve. Az Office-t használó PC-n pedig egyetlen kattintással megnyitható a szervereken tárolt változat.

Az SDExplorer (régebbi nevén SkyDrive Explorer) használatával még rugalmasabb és kényelmesebb a tárhelyünkön valamennyi adatunk, erről részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

A webes Office jellemzői és a kezdeti lépések az alkalmazás weboldalán megtalálhatók.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy elegáns nőt elüt egy autó, és a vezetője segítség nékül továbbhajt. A rendőr megkérdezi tőle
- Nem figyelte meg a kocsi rendszámát?
- Nem volt rá időm, olyan gyorsan történt. Csak annyit láttam, hogy hátul egy vörös hajú nő ült zöld sanzsánballonban és barna kalapban, továbbá fekete retikült és sötét rúzst használt.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!