A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Hazánkban is elérhető a teljes funkcionalitású Office Web Apps

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2879
  • · Dátum: 2011.02.03. 21:04
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az ingyenes webes Office teljes, magyar nyelvű változata végre a magyar felhasználók előtt is megnyílt, mi is kipróbáltuk.
Hirdetés

Office Web AppsA mai naptól Magyarországon is minden felhasználó számára elérhető az Office Web Apps, amelynek összes funkciójához eddig a hazai Live ID birtokosoknak csak egy része fért hozzá - írja cikkében az IT café a Microsoft Magyarország nyilatkozatára hivatkozva.

Az Office Web Apps szolgáltatásról már korábban is beszámoltunk, ám a kezdeti időszakban csak a legfontosabb funkciókat érhette el a legtöbb internetező, a teljes változatot kísérleti jelleggel csipán néhány felhaszáló számára biztosították. Igaz, egy ideje már magyarul is "beszél" a webes irodai programcsomag, mi még a legelső lépéseket egy kezdeti, angol változaton tehettük meg. A Windows Live ID-vel rendelkező valamennyi felhasználó 25 GB-os tárhelyen gazdálkodhat, melyen nemcsak irodai dokumentumjait, hanem videóit, fényképeit és egyéb fájljait tárolhatja. A Microsoft közlése szerint a dokumentumok szerkesztését, alakhű megjelenítését és az egységes felületet (értsd: a gépre telepített Office csomag) ezentúl a felhasználó nemcsak otthoni vagy irodai számítógépén érheti el, hanem bárhol, bármikor bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközön.

A legújabb Office Web Apps arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel-táblázatot vagy PowerPoint-prezentációt. Ha ilyenkor a webes alkalmazásban frissítjük a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető. A netes bemutatókhoz szabadon használható az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz - közli az online internetes lap.

A redmondi cég már korábban is közölte, nem a Windows-on futtatott irodai program kiváltására, inkább annak kiegészítésére, párhuzamos használatára tervezték a böngészőben futtatott alkalmazást. A dokumentumok olyan gépen is elérhetők, szerkeszthetők, melyen semmilyen irodai program sincs telepítve. Az Office-t használó PC-n pedig egyetlen kattintással megnyitható a szervereken tárolt változat.

Az SDExplorer (régebbi nevén SkyDrive Explorer) használatával még rugalmasabb és kényelmesebb a tárhelyünkön valamennyi adatunk, erről részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

A webes Office jellemzői és a kezdeti lépések az alkalmazás weboldalán megtalálhatók.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Miért nem lehet a járdán biciklizni?
- Mert nincs rajta pedál.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!