A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Google Drive feltöltés egyszerűen

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 14337
  • · Dátum: 2013.08.20. 09:54
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A felhős tárhelyek megkönnyítik életünket, hát ha még a fájlmásolást is kényelmesebbé tesszük. Ha a Google Drive parancsikonját a Sajátgép Küldés menüjébe tesszük, még egyszerűbb dolgunk van. A művelet működik SkyDrive-val is.
Hirdetés

A Windows 7 számos kényelmi funkcióval bír, hiszen újracsoportosított mappákkal és parancsikonokkal rendelkezik. A Küldés menüpont ugyan már számos korábbi Windows verzióban jelen volt, a Hetes még kényelmesebb ezen a téren is - és nem mellesleg jelenleg nagyobb a felhasználói tábora, mint utódjának, a Windows 8-nak.

A mostani példánkban tehát a Windows 7 Küldés menüjébe tesszük a Google Drive parancsikonját, hogy bármelyik fájlt át tudjuk másolni felhős tárhelyünkre.

1. lépés:

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a Google Drive Windowsos kliense már telepítve van gépünkre, ellenkező esetben telepítsük azt.

2. lépés:

Nyissuk meg a Futtatás menüpontot a Windows gomb és az R betű együttes lenyomásával. Majd gépeljük be a %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo parancsot és nyomjunk egy Entert.

Google Drive helyi menü

3. lépés:

A megnyílt parancsikonos ablakban kattintsunk jobb egérgombbal a Google Drive ikonjára a bal felső Kedvencek blokkban, de tartsuk is a gombot lenyomva (figyelem, nem a bal, hanem a jobb gombot tartsuk nyomva!), majd húzzuk a parancsikont be a többi ikon közé, egy üres területre. Vigyázzunk, hogy az ikont áthúzáskor, illetve felengedéskor ne egy másik ikonra dobjuk, hanem egy teljesen üres területre a többi ikon alatt.

Google Drive helyi menü

 

4. lépés:

Engedjük fel a gombot és a helyi menüből a "Parancsikon létrehozása itt" pontot válasszuk. 

Google Drive helyi menü

 

5. lépés:

Ahhoz, hogy a fenti megoldást használva, fájlt másoljunk a Google Drive tárhelyünkre, egy mappán vagy fájlon állva kattintsunk egyet a jobb egérgombbal és válasszuk ki a helyi menüből Küldés pontot, ezen belül pedig a frissen létrehozott Google Drive ikont.

Google Drive helyi menü

 

A fenti megoldással az adott fájl vagy mappa bekerül a tárhelyünket reprezentáló Google Drive mappába, és ezzel együtt a tárhelyre is. Több fájl is kijelölhető a Ctrl gomb lenyomva tartása közben egérkattintással.

Ahogy a bevezetőben írtuk, a megoldás más felhő tárhellyel, pl. Microsoft Skydrive-val is működik.

-K.I.


 

 

 

Forrás: CNET HowTo

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Az egyszeri juhászlegény, megunván, hogy folyton csak birkák között él, elhatározza, hogy a nagy magányában megkeféli az egyiket. Berakja hát a bárány két hátsó lábát a csizmájába, térdig letolja a nadrágját, és ráhajol az állatra. Erre a bárány megugrik, és eszeveszett sebességgel kezd lerohanni a hegyről, egyenesen be a faluba. A falu legörgebb bácsikája éppen kint ül a kapu előtt, és mikor elszáguldanak előtte így szól:
- Furcsa gyerek ez a juhászlegény. Fehér motorkerékpárra telik neki, de a * * *e kivan a nadrágból.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!