A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Google Drive feltöltés egyszerűen

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 15397
  • · Dátum: 2013.08.20. 09:54
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A felhős tárhelyek megkönnyítik életünket, hát ha még a fájlmásolást is kényelmesebbé tesszük. Ha a Google Drive parancsikonját a Sajátgép Küldés menüjébe tesszük, még egyszerűbb dolgunk van. A művelet működik SkyDrive-val is.
Hirdetés

A Windows 7 számos kényelmi funkcióval bír, hiszen újracsoportosított mappákkal és parancsikonokkal rendelkezik. A Küldés menüpont ugyan már számos korábbi Windows verzióban jelen volt, a Hetes még kényelmesebb ezen a téren is - és nem mellesleg jelenleg nagyobb a felhasználói tábora, mint utódjának, a Windows 8-nak.

A mostani példánkban tehát a Windows 7 Küldés menüjébe tesszük a Google Drive parancsikonját, hogy bármelyik fájlt át tudjuk másolni felhős tárhelyünkre.

1. lépés:

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a Google Drive Windowsos kliense már telepítve van gépünkre, ellenkező esetben telepítsük azt.

2. lépés:

Nyissuk meg a Futtatás menüpontot a Windows gomb és az R betű együttes lenyomásával. Majd gépeljük be a %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo parancsot és nyomjunk egy Entert.

Google Drive helyi menü

3. lépés:

A megnyílt parancsikonos ablakban kattintsunk jobb egérgombbal a Google Drive ikonjára a bal felső Kedvencek blokkban, de tartsuk is a gombot lenyomva (figyelem, nem a bal, hanem a jobb gombot tartsuk nyomva!), majd húzzuk a parancsikont be a többi ikon közé, egy üres területre. Vigyázzunk, hogy az ikont áthúzáskor, illetve felengedéskor ne egy másik ikonra dobjuk, hanem egy teljesen üres területre a többi ikon alatt.

Google Drive helyi menü

 

4. lépés:

Engedjük fel a gombot és a helyi menüből a "Parancsikon létrehozása itt" pontot válasszuk. 

Google Drive helyi menü

 

5. lépés:

Ahhoz, hogy a fenti megoldást használva, fájlt másoljunk a Google Drive tárhelyünkre, egy mappán vagy fájlon állva kattintsunk egyet a jobb egérgombbal és válasszuk ki a helyi menüből Küldés pontot, ezen belül pedig a frissen létrehozott Google Drive ikont.

Google Drive helyi menü

 

A fenti megoldással az adott fájl vagy mappa bekerül a tárhelyünket reprezentáló Google Drive mappába, és ezzel együtt a tárhelyre is. Több fájl is kijelölhető a Ctrl gomb lenyomva tartása közben egérkattintással.

Ahogy a bevezetőben írtuk, a megoldás más felhő tárhellyel, pl. Microsoft Skydrive-val is működik.

-K.I.


 

 

 

Forrás: CNET HowTo

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Mi nagyobb egy smacinál?
- A smedve
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!