Elérhető a Windows 7 első szervizcsomagja

Az Service Pack (SP) 1 már letölthető a Microsoft letöltőközpontjából, de rövidesen frissítésként is elérhető lesz, aki a szolgáltatást bekapcsolta.
Hirdetés

Windows 7Ahogy az IT café korábbi cikkében beszámolt róla, mától érhető el a Windows 7 első szervizcsomagja (SP1). A kiemelt felhasználók már egy hete letölthetik, a nagyközönség pedig a mai naptól kézzel, vagy a napokban a Windows Update segítségével is telepíthetik a Windows-verzió megjelenése óta összegyűlt javításokat és foltokat.

A szerverekre szánt Windows 7 változat a RemoteFX és a Dynamic Memory nevű új virtualizációs eszközökkel bővülnek a pakk által, az otthoni gépek számára semmilyen plusz szolgáltatást nem hoz a szervizcsomag, kizárólag a már korábban is kiadott hibajavítások gyűjteménye. Így akinél az automatikus frissítés aktív, a telepítő se lesz nagyméretű, hiszen a legtöbb javítás már fent van a gépén.

A Microsoft azt javasolja a felhasználóknak, hogy a Windows Update-n keresztül érkező SP1-et telepítsék PC-ikre, így személyre szabott csomagot kap mindenki, csak a még szükséges frissítésekkel. A csomag letölthető ún. offline telepítőként is - mérete közel 2 GB -, mely inkább újratelepítés után jöhet jól, hiszen ebben egy csomagban találhatók a hotfixek.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version