A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Egy kicsit más, egy kicsit másképp - oroszlánosan

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3576
  • · Dátum: 2006.12.16. 20:20
  • · Rovat: Iminet Blog
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Az oroszlán minden nyelven, minden kultúrában az erőt, a tiszteletet parancsoló megjelenést, hatalmat testesít meg. Szemügyre vettünk néhány oroszlános dolgot, szigorúan távol az informatikától. Zenei oldalként még nem debütáltunk - talán most!
Hirdetés

Az állatok királya, a szavanna ura - szoktuk, szokták mondogatni, és milyen igaz is. Bizonyára sok kedves olvasónk látta az Orszlánkirály című nagysikerű rajzfilmet, melynek egyik jelenete az, hogy az összesereglett állatok térdre borulnak az oroszlánok trónja előtt, az örökös születése tiszteletére. Talán nem véletlen, hogy oly sok egykori király és egyéb uralkodó címerén, zászlaján köszön vissza az oroszlán. Az idők múlásával egyre újabb és modernebb helyeken és formában jelent meg az állat, de egyvalami nem változott: a jelentése, tehát az erő, a hatalom. Emlékezzünk csak vissza, a Lánchidat is négy kőoroszlán védelmezi. Nem éppen szelídséget sugárzó arccal. A hatalmas oroszlánokról történetek, mendemondák, szlogenek, és ismerős mondatok is születtek, pl. a "ne ébreszd fel az alvó oroszlánt".


Ő most épp nem alszikVajon az oroszlán mit álmodik? Nem tudjuk biztosan ? mondhatnák a tudósok, de lelkes fiatalok ? akik mellesleg énekelni is szeretnek ? megpróbáltak a végére járni.
Így született meg a Dinnyehéj című ? a címválasztás nem épp találó ? sláger, mely szabadon letölthető az internetről.
A történet nagyon rokonszenves, megszemélyesít néhány oroszlán motívumot, mindegyik a soron következő helyébe álmodja magát. A végén visszatér a legelső oroszlán.
A helyes kis emberi nevekkel megáldott oroszlánok e faj olyan előfordulási helyszínein hallhatók, mint az alvó oroszlán, az cirkuszi, a szavannai, a Lánchídon tanyázó kőoroszlánok, és egy ismert autómárka emblémáján található állat.

Az oroszlán azt álmodja, hogy ő a Mátyás, egy cirkuszban élő oroszlán, aki ? miután idomárjait jól befalta ? azt álmodja, hogy Jenőnek hívják, és az afrikai szavannák királya. Egy zsiráflakoma után Jenőnk is beájul, és most álmában Tiborrá, a négy, Lánchidat őrző fenevaddá változik. Tibor a rengeteg lánchídi autó láttán olyan oroszlánosat álmodik, ami a Peugeot elején testesül ismét oroszlánná. A Peugeot-hős Dezső se a rossz alvókájáról híres, szintén nem marad álom nélkül. És itt, mialatt Dezső oroszlán a garázsban álló jármű elején szunnyad, máris visszakanyarodunk névtelen start-hősünkhöz, a fák alatt szunnyadó oroszlánhoz. Ha a dalnak itt nem lenne vége, nem nehéz elképzelni a folytatást.

Ő az egyik Tibor - ahogy a dalból megtudtuk

A meglepő történet az Oroszlánkirályban is felcsendülő, szintén alvó oroszlánról szóló dal zenéjét kapta aláfestésül.

A dal nem épp a legújabb, a hazai popszakmába betörni készülő sláger címét célozza meg, inkább a humor és a könnyed, önfeledt nótázás jellemzi. A humoros, érthető és mégis kedves szöveget fülbemászó zene alatt hallgathatjuk, és a végére érve szomorúan nyugtázzuk, hogy a sztori csak ennyi volt. Az első benyomás meglepő, nevetséges, a rá következő már kellemes. Érdemes meghallgatni.
A dalt egyébként a Méhek nevű együttes (duó?) prezentálja. A honlapjukon számos, saját előadású nóta is meghallgatható. Cikkünk írásának pillanatában még nem találkoztak füleink a többi nyilvános dallal, de ami késik, nem múlik!

-K.I.

(A dal szövegét előcsalhatjuk a következő linkre kattintással!)

Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Kovács kicsit részegen botorkál haza. Látja, hogy a lépcsőházban fekszik valaki.
- Hol lakik, jóember? - kérdezi segítőkészen.
- Egy emelettel feljebb, balra.
Felcipeli a sorstársát, kinyitja a baloldali ajtót, beteszi a férfit. Utána visszamegy a földszintre. Megint lát ott valakit. Megkérdezi:
- Hát maga hol lakik?
- Egy emelettel feljebb, balra.
Felcipeli őt is, kinyitja az ajtót, belöki. Megint lemegy. Megint fekszik ott valaki. Kovács most már dühös:
- Csak azt ne mondja, hogy maga is egy emelettel feljebb, balra lakik!
A férfi nehézkesen feltápászkodik.
- De igen, és ha maga még egyszer belök a liftaknába, úgy tökön rúgom...
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!