A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S5

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3096
  • · Dátum: 2014.02.24. 21:32
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Mobile World Congress rendezvényen, Barcelonában mutatta be a Samsung idei csúcskészülékét. A sajtótájékoztatót élőben követtük a dél-koreai gyártó YouTube csatornáján.
Hirdetés

Az év első várva-várt eseménye, a Galaxy S5-öt bemutató sajtótájékoztató, az Unpacked 5 eseményeiből elevenítünk fel néhány kulcsmondatot. Sajnos személyesen nem lehettünk jelen, de a hivatalos élő adást végignéztük, az ott elhangzottakból csemegézünk.

A sajtótájékoztatót prezentáló dél-koreai szakemberek bevezetésképp a Galaxy S széria előző tagjairól tettek említést. Mint megtudtuk, eddig 200 millió készülék talált gazdára a készülékcsaládból összesen.

Unpacked 5

Design, kamera, kapcsolatok...

Az S5 megalkotásához közvéleménykutatás útján kérték ki az emberek véleményét, és az új készüléket övező kulcsszavak a következők lettek: design, kamera, kapcsolatok, egészség, élet. A készülék ezeken a koncepciókon keresztül próbálja tulajdonosát lenyűgözni, mindennapi életét megkönnyíteni.

Az üdvöske szupergyors LTE-kapcsolatot, 802.11a/b/g/n/ac szabványú WIFI-t és 5,1" Super Amoled kijelzőt kapott. Az elhangzottak között kiemelték a szupergyors, 0,3 másodperces autofókuszt, a fejlett HDR funkciót, valamint a 2800 mAh kapacitású akkumulátort. Ezzel egyébként állítólag 10 órás LTE hálózatos böngészés és 12 órás folyamatos videolejátszás érhető el.

A kijelző Full HD felbontású, hasonlóan az előd Galaxy S4-hez. Magát a dizánjt is leginkább az S4-hez tudnám hasonlítani, bár a recézett hátlap némileg összekeverhetetlenné teszi a két készüléket.

16 megapixel

Igen, ekkora felbontású az új Samsung kamerája, az extrák között helyet kapott a szelektív fókusz névre hallgató új szolgáltatás, mely segítségével koppintásra jelölhetjük ki azt a részt, ami fókuszban legyen (a bemutató alapján a DSLR készülékek mélységélesség beállításához hasonlíthatnánk).

Beépített ujjlenyomat-olvasó és szívritmus érzékelő

Az új okostelefon feloldása az iPhone 5S-hez hasonló újjlenyomat érzékelővel történhet, az olvasó a kijelző alsó részén található. Az egészség és az élet jegyében a LED vaku szomszédságában ujjrátétel segítségével méri be készülékünk az aktuális pulzusszámot, ennek eredményére egy sor új alkalmazás épít, valamint legalább 20 különböző készülékkel működik együtt a ketyere egészségünk és fittségünk fenntartásában, javításában.

A Galaxy S5 április 11-től lesz kapható. Hamarosan részletes összefoglalóval és sajtófotókkal jelentkezünk.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Agyon lehet-e ütni az anyóst egy törülközővel?
- Igen, de jól bele kell csavarni a vasalót.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!