A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az iWiW-re gugliztunk a legtöbbet 2009-ben

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2580
  • · Dátum: 2010.01.08. 22:15
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Kíváncsiak voltunk, mi foglalkoztatta a leginkább a magyar netezőket. A Google statisztikáiból csemegéztünk, hogy kiderítsük.
Hirdetés

A Google statisztikáiból kiderül, hogy a legtöbbet begépelt kifejezés az iWiW volt, a "játékok" szó pedig a második legtöbb alkalommal került be a keresőmezőbe. Az első helyezett óriási növekedést produkált, az előző időszakhoz képest ugyanis 2.300%-kal növekedett a népszerűsége. A dobogósok egyébként 2008-ban is ugyanazt a pozíciót foglalták el. Az egyik legnépszerűbbnek tartott YouTube az előkelő harmadik helyezést tudhatja be magának, ráadásul a videomegosztó pozíciója 40%-kal növekedett.

Az ezt követő kulcsszavak átlagos tendenciát mutatnak, így az első tízben van a torrent, a térkép, a tv (televízió) és a freemail is. De a közkedvelt free szó se maradt le a 10-es listáról.

Google statisztika 2009

Érdekességként könyveltük el, hogy a budapesti statisztika megegyezik az országossal, ám ha megyék, pl. Békés adatait nézzük, akár teljesen más sorrendet fedezhetünk fel. Példának okáért az imént említett dél-alföldi megye első három helyezettje: játékok, iwiw, youtube. A megyeszékhely, Békéscsaba pedig a negyedik a sorban (Fejér megyében viszont Székesfehérvár az aranyérmes).

 

Mi a helyzet az IT piacon?

Az informatika kategóriájában az Asus a csúcstartó, a HP a második helyet, a Firefox pedig a harmadikat zsebelte be. A Windows 7 pedig a legdinamikusabban fejlődő kulcsszó, ezerhétszáz százalékpontos növeketést tudhat magáénak.

A top 10-be bekerült a szoftveróriás új rendszere mellett mellett a NOD, a serial és a YouTube is. A növekedő keresések között főleg a különböző szoftverek letöltése volt a domináns.

Google statisztika 2009 - IT világ

 

Mivel az aktuális újdonságok és szenzációk kivételével szinte semmi nem köpött be igazán a levesbe, a statisztika hozta az amúgy átlagosnak vehető szintet, a  jövő évi írásunktól sem várunk nagy durranást, ennek ellenére ígérjük, jövőre összehasonlítjuk a két év eredményeit.

 

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A tanár magyaráz az iskolában:
- Számjegyeink az araboktól vannak, naptárunk a rómaiktól, a porcelán a kínaiaktól. Tud még valaki hasonlót mondani? A zsidó gyerek jelentkezik:
- A porszívó Grünéktől van, a grillsütő Weiszéktől, a pénz az OTP-től, a kisöcsém pedig az albérlőnktől.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!