A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

A Microsoft felvásárolta a Skype-ot

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3483
  • · Dátum: 2011.05.10. 19:33
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Hivatalosan is megerősítette Redmond a Skype felvásárlásáról szóló előzetes híreszteléseket, a mai közleményből kiderül, hosszútávú tervei vannak a VoIP szoftverrel.
Hirdetés

A mintegy 8,5 millió dollár értékű akvizíciót követően a Microsoft tulajdonába került a Skype, a rekordösszegű ügyletért készpénzzel fizetett a szoftveróriás. Bár évek óta ismertek különböző híresztelések a Skype felvásárlásáról, úgy tűnik, végül a Microsoftnak sikerült bekebeleznie a régóta bevételhiánnyal küzdő népszerű kommunikációs szoftvert.

A Microsoft közleményében szerepel, hogy hosszútávú tervei vannak a szolgáltatással, tovább kívánják folytatni a nem Microsoft-platformok fejlesztését is, integrálják több népszerű, már meglévő szolgáltatással, mint a Kinect vagy az Xbox.A Skype úgy lett az internet egyik alapvető szolgáltatása, hogy pénzügyileg nem vált igazán sikeressé. Még a 860 milliós bevétellel zárt 2011-es évben is veszteséges volt a cég. A Skype-ot 2005-ben az eBay vásárolta meg 3,1 milliárd dollárért, de 2009-ben, miután nem tudta beépíteni szolgáltatásai közé, részesedésének nagyobbik részét eladta egy befeketetői csoportnak 1,9 milliárd dollárért. A cég felvásárlása a Microsoft eddigi legnagyobb akvizíciója - írja az [origo] Techbázis mai cikkében.

Skype

A Skype-ot 2003-ban alapították, hamar népszerű lett nemcsak a chat- és hangalapú kommunikációban, de a webkamerás, vagy a prepaid rendszerre épülő, külső telefonszámok tárcsázását is lehetővé tevő szolgáltatásai is igen keresettek. Az alkalmazás peer-to-peer kapcsolatának köszönhetően nincs szüksége igazán infrastruktúrára, ráadásul több platformon is megvetette a lábát, így felhasználók milliói váltak a Microsoft meglévő vagy új ügyfelévé.

Egyelőre nem bizonyos, miért érte meg a Microsoftnak a szolgáltatásait részben átfedő, rekordnak számító összegért felvásárolt Skype, de a szoftvervállalat anyagi és piaci háttere kétségbevonhatatlan előnyhöz juttathatja a VoIP szolgáltatást. Az eBay pedig büszkén tömheti meg zsebeit a számára túl sok bevételt nem termelő szofver eladásából.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Vámpírok beszélgetnek a sörözőben, egy kicsit be*nak, és elkezdenek gizdázni egymás előtt. Az első kirepül az ablakon, 10 perc múlva vissza jön, véres a szája. A többiek elismerőn kirdezik tőle : Na Mi történt haver?
-Hú. hát látjátok ott messze a ködben azt a házat.
-ja. látjuk
-na bementem, ott volt 3 ember, mindnek kiszívtam a vérét.
A többiek büszkén rendelnek neki egy nagy korsó vért, és tovább iszank. Kicsit később a másik vámpír is kirepül a szürkeségbe, majd 20 perc múlva vissza tér, és csupa vér az arca.
- Na mi volt?
- uuu. látjátok ott mesze azt a korházat?
- igen...
- na bementem. Mindenkinek kiszívtam a vérét. ápolókna, betegeknek, mindenkinek.
A többiek rögtön rendeltek neki: na egy korsó vért a haverunknak... és iszna tovább, míg végül a harmdik vámpír is kirepült az ablakon a szürke félhomályba.
Várnak, várnak, eltelik egy óra... kettő. mire vissza tér, és csuron vér az egész feje a ruhája és minden hol véres.
A többiek... húúú haver, veled meg... na mesélj.
- hát... látjátok ott a távolban azt a villanyoszlopot?
- ja, látjuk igen.
- na!
én nem láttam.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!