Megújul az oldal, módosul a tematika

Hirdetés

Az oldal nagyon, a tematika csak részben.

Röviden

Bloggá alakulunk, a szakmai tartalom mellett személyes is teret fog kapni.

Kicsit hosszabban

Azt már az utóbbi időszakban lehetett tapasztalni, hogy változásra van szükség, az oldal dizájnja konkrétan 2009 óta nem változott, a mobilos verzió is erőltetett módon lett megalkotva. A motorháztető alatt persze nem látható módon voltak változások: újabb és újabb PHP verziók, MySQL (MyISAM) helyett MariaDB (InnoDB), így az oldal sebessége folyamatosan nőtt, igazodott az egyre gyorsuló netkapcsolathoz, az oldalt kiszolgáló portál a gépháztető alatt is folyamatosan csiszolódott.

Most viszont elkészült a reszponzív felület, így gyakorlatilag ugyanaz az oldal, ugyanaz a tartalom látható bármilyen eszközön, csak mindig épp a képernyő méretéhez igazítva.

Néhány funkció is okafogyottá vált az idők során, így nincs már értelme külön hírnek, cikknek, nem igazán frissült a Vetítőszoba, valamint a fúrum is kihasználatlanná vált (ezekre vannak már jobb, ismertebb alternatívák, így nem erőltetjük fölöslegesen). Viszont a tartalomgyártás nem áll le, blogként megyünk tovább.

 

Mi lesz a régi tartalom sorsa?

A régi tartalmak természetesen továbbra is elérhetőek lesznek, egy darabig külön a régi felületen, de később egy archívum fül alatt frissített (pontosabban: a többivel azonos) köntösben lesznek elérhetőek. Ezekre a cikkekre nagy számú látogatás érkezik, sok helyen adják ki a keresők, így semmiképp sem szüntetjük meg. Idővel a fórum és a vetítőszoba kezét teljesen elengedjük, vagy legutoljára költöztetjük át új felületre, itt még nincs minden eldöntve.

 

Konklúzió

A megújult rendszernek hála a tartalomgyártás új alapokra helyeződik, később közösségi felületekkel is összekötve, így egészen biztosan nincs vége az oldalnak. Csupán a lényegtelen részeket elhagyjuk, hogy a fontosabbakra koncentrálhassunk.