Klasszikust őrzünk az utókornak: az internet utolsó oldala

Hirdetés

Ma már a mémek a jellemzők, de azelőtt, az internet feltörekvésekor (kb. 15-20 évvel ezelőtt) is voltak igazi szállóigévé vált klasszikusok. Hogy pontosan mik voltak azok, felsorolni is nehéz lenne. Viszont, tervbe vettük klasszikusok megőrzését is, olyan oldalakat, képeket, melyek a látogatót időutazásra, nosztalgiázásra késztetik. Ez a projekt még elég erősen kialakítás és tervezés alatt áll, így részletek még tényleg nincsenek, de egy külön szekciót fog kapni később.

De megvan az első fecske. Aki nem az elmúlt 10-15 évben született, hanem jóval korábban, biztosan emlékszik erre  megmosolyogtató névre: Az Internet utolsó oldala. Nos, több ilyen is van, képként, HTML oldalként, kicsit a régi Internet Explorer hibaüzeneteire hajazó verzióban, stb.

Nálam 5 db ilyen oldal volt elkönyvjelzőzve, ebből már csak egy darab maradt fenn, de kb ahhoz se nyúltak évek óta (FrontPage alapok, amikor a mobilnézet még nem is létezett).

Hát elkészítettem a saját verziómat, persze nem most érdekes ez, hanem úgy újabb 20 év múlva, amikor az emberek többsége azt se tudja már, mi az az Internet Explorer. Bár a klasszikus IE hibalapot idézi, modernizáltam rajta finoman: mobileszközön is tökéletes, jobban olvasható, finomabb a betűtípusa, de mégis a klasszikus, az eredeti ikonokkal. Ráadásul megosztásbarát, simán meg lehet osztani Facebookon, Twitteren, hisz minden ehhez szükséges technikai eszközt tartalmaz.

Terveim között szerepel olyan hosszú ideig megőrizni, ameddig csak lehet, és ha kell, az adott kor technikai követelményeihez fogom igazítani.

Íme:

https://blog.iminet.hu/internet_vege.html

Az Internet vége

Hasonló bejegyzések:

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version